Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 104
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Момичета понеже знам,че повечето от вас тук са запознати с доста неща ще ви бъда благодарна за мнение..
В 19+3 г.с. съм от почти месец имам лек оток в пръстите на ръцете и краката стъпалата и глезените...меря кръвно по няколко пъти на ден и варира между 100/60 понякога сутрин е по ниско до 110/70 което е много рядко почти винаги е около 100/60
Имам пускана стерилна урина със седимент сигурно 3-4 пъти през този месец,като резултата за белтък е винаги отрицателен...излизат ми 2-3 левкоцита и кристали уратни наблюдават се...
Имам изследвана пикочна киселина която беше под долна граница,а сега е малко над долната граница...Урея също ниска,а от последните изследвания албумин в кръвта 34.2 и общ белтък 66...
Пуснах и 24 часова урина за наличие на белтък и там ми  излезе 240 мг при норма до 150мг .. веднага след нея отново стерилна урина и там всичко отново е отрицателно...свързах се с АГ и ми каза да повторя изследването на 24 часовата урина,понеже според нея не съм съхранявала и събирала урината правилно и от там идва фалшиво положителен резултат (трябвало е докато я събирам да я съхранявам в хладилник,а аз не го направих и също така на първия ден от започването на събирането на урина първата сутрешна да не я използвам,а на втората сутрин да я добавя към общата) че ще събирам урина пак ще събирам,но защо в стерилна и излиза отрицателна ...в две лабораторий съм пускала...
Отоците са постоянни от сутрин до вечер и не са много големи все още си обувам всички обувки спокойно но ги има...като натисна с пръст остава дупка,а и виждам глезените ми как са по дебели.. като не съм забелязала за сега да се увеличават...пусках и инсулин и гликиран хемоглобин там всичко излезе наред хома индекс 1.6...
Другата АГ каза,че не можело да бъде фалшиво завишен резултата от неправилното съхранение ..

# 481
  • София
При такова ниско ниво на общ белтък на мен ми изписаха да пия допълнително протеин сутрин и вечер. И като цяло да наблегна на повече протеин и по-малко въглехидрати в храната.

# 482
При такова ниско ниво на общ белтък на мен ми изписаха да пия допълнително протеин сутрин и вечер. И като цяло да наблегна на повече протеин и по-малко въглехидрати в храната.
Най вероятно и на мен ще ми изпишат...гледам от изследвания преди да забременея винаги е бил общия белтък около 70-73 и албумина 40-42...повече ме притесняват и този белтък излязъл във 24 часовата урина

# 483
Здравейте, момичета. Миналата година загубих еднояйчни близнаци в ранна седмица, а преди само 2 месеца загубих здравото си момченце в почти 7 месец... Всичко беше наред и един ден просто вече не го усещах. За съжаление аутопсията още не е готова, но лекарят, който ме изроди каза, че проблемът бил в огромен възел от пъпна връв около крачето. Веднага пуснах изследвания за тромбофилия и това са резултатите

Знам, че при евентуална следваща бременност най-вероятно ще трябва да съм на НМХ терапия и в най-скоро време ще направя консултация с хематолог. Дали някоя от вас с тези мутации накрая е родила живо и здраво бебе и всичко е било наред? На мен ми се струват високорискови. Съвети за лекари, следящи рискова бременност, от които сте доволни? Настоящата ми АГ е добра но според мен не разбира от тромбофилия... Благодаря!

# 484
landofroses, изключително съжалявам за загубата ви!

Не е толкова нужно да бъдете при АГ, което да разбира от тромбофилия, а да правите консултации с добър хематолог, който специализира по темата. АГ ще следи отделно кръвотока към бебето. Аз ви препоръчвам др. Веселина Иванова.
Мутациите ви не са високо-рискови, но работят с натрупване. Липсва ви XIII, но пък PAI ви е хомозигот, та пак си става по-сериозно. Виждала съм дами и само с 4G/4G без другите два фактора да бъдат на терапия. Предвид факта, че имате история, НМХ според мен ви е сигурна.  Също и метилирани форми на фолиевата киселина.
Стискам палци Heart

# 485
landofroses, изключително съжалявам за загубата ви!

Не е толкова нужно да бъдете при АГ, което да разбира от тромбофилия, а да правите консултации с добър хематолог, който специализира по темата. АГ ще следи отделно кръвотока към бебето. Аз ви препоръчвам др. Веселина Иванова.
Мутациите ви не са високо-рискови, но работят с натрупване. Липсва ви XIII, но пък PAI ви е хомозигот, та пак си става по-сериозно. Виждала съм дами и само с 4G/4G без другите два фактора да бъдат на терапия. Предвид факта, че имате история, НМХ според мен ви е сигурна.  Също и метилирани форми на фолиевата киселина.
Стискам палци Heart
Много благодаря за бързия отговор!
Именно предвид историята ми не бих си позволила да не бъда на терапия при евентуална следваща бременност. Дори си мисля, че ако бях включила НМХ преди 3-4 месеца може би другата седмица щях да родя сина си жив и здрав... Също не съм сигурна, че ми беше следен кръвотока както трябва но както и да е...
Благодаря и за препоръката за доктор Иванова. Ще се консултирам с нея при първа възможност. Трябва ли преди това според вас да изследвам и други неща или тези фактори са достатъчни? Фолиевата киселина винаги съм я приемала само в метилирана форма, което за съжаление не важи за b12...

# 486
Има и други фактори, но не мисля, че има смисъл да се пускат, така или иначе ще има терапия, а дозата не зависи от броя фактори, а от други неща.

# 487
Има и други фактори, но не мисля, че има смисъл да се пускат, така или иначе ще има терапия, а дозата не зависи от броя фактори, а от други неща.

Благодаря, но имах предвид дали е необходимо преди консултация с д-р Иванова да пусна например коагулация, витамини или нещо друго, за да има тя по-ясна представа или изследваните фактори са достатъчни...

# 488
landofroses,  с подобни мутации съм и имач загуба в 7м без терапия, но не знаех за тромбофилията. След подготовка и много консултации  последва бременност с еднояйчни близнаци с терапия от ден 1 и здраво следене от адекватни лекари, вторият път беше успешен.
Съжалявам че така се е получило и то 2 пъти. Надявам се да намериш добри лекари и с терапията нещата ще минат леко и спокойно.

# 489
Всички те прегръщаме силно! ❤️❤️❤️ Бог да ти дава сили! Освен изследвания за тромбофилия.. Съветвам те да направиш и една консултация с доц. Конова... тя е репродуктивен имунолог. Не си представям колко голяма е болката ти... дано намериш щастието и ти.. дано един ден гушкаш бебче!

# 490
landofroses,  с подобни мутации съм и имач загуба в 7м без терапия, но не знаех за тромбофилията. След подготовка и много консултации  последва бременност с еднояйчни близнаци с терапия от ден 1 и здраво следене от адекватни лекари, вторият път беше успешен.
Съжалявам че така се е получило и то 2 пъти. Надявам се да намериш добри лекари и с терапията нещата ще минат леко и спокойно.

Jessito благодаря много за милите думи! Прочетох историята ти и много се радвам, че си успяла, въпреки цялата болка и мъка да намериш сили и да посрещнеш твоите две принцеси! Да са ти живи и здрави и да те радват дълги години! ❤️
Ако не е неуместно, разбира се, каква беше причината за загубата на първото ти бебче? Откриха ли някъде тромб или нещо подобно? От кои лекари си доволна, които са следили бременността ти? Още веднъж благодаря!

Всички те прегръщаме силно! ❤️❤️❤️ Бог да ти дава сили! Освен изследвания за тромбофилия.. Съветвам те да направиш и една консултация с доц. Конова... тя е репродуктивен имунолог. Не си представям колко голяма е болката ти... дано намериш щастието и ти.. дано един ден гушкаш бебче!

Благодаря ти! От вас момичета получавам повече подкрепа отколкото от някои близки хора в реалния живот..Доц. Конова прави ли онлайн консултации? На този етап съм готова да говоря с почти всеки...Ако не съм се объркала ти желая много лека оставаща бременност и безпроблемно, бързо раждане на прекрасно, пухкаво бебче! ❤️

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 13:22 от landofroses

# 491
Конова изписва терапия през ден, аз лично не бих имала много доверие на нея. Ако касае  анти-фосфолипиден синдром - ОК, ама тука си говорим за генетична тромбофилия.

Без бременност, коагулцията е нерелевантна в случая, няма смисъл да се пускат коагулационни кръвни, няма да дадат информация. За първи път пуснах коагулация някъде след 6 седмица (още не бях почнала НМХ) и резултатите бяха чудесни, сега и на 0.6 НМХ не са такива.

# 492
landofroses,  с подобни мутации съм и имач загуба в 7м без терапия, но не знаех за тромбофилията. След подготовка и много консултации  последва бременност с еднояйчни близнаци с терапия от ден 1 и здраво следене от адекватни лекари, вторият път беше успешен.

Jessito благодаря много за милите думи! Прочетох историята ти и много се радвам, че си успяла, въпреки цялата болка и мъка да намериш сили и да посрещнеш твоите две принцеси! Да са ти живи и здрави и да те радват дълги години! ❤️
Ако не е неуместно, разбира се, каква беше причината за загубата на първото ти бебче? Откриха ли някъде тромб или нещо подобно? От кои лекари си доволна, които са следили бременността ти? Още веднъж благодаря!

Благодаря ти! От вас момичета получавам повече подкрепа отколкото от някои близки хора в реалния живот..Доц. Конова прави ли онлайн консултации? На този етап съм готова да говоря с почти всеки...Ако не съм се объркала ти желая много лека оставаща бременност и безпроблемно, бързо раждане на прекрасно, пухкаво бебче! ❤️

Доц.Конова те вика веднъж, след което работи и онлайн. Видях следващият коментар, че изписала терапия през ден и това не е вярно. Доц. Конова е едно от големите имена и когато аз търсих помощ в групата на мами на 2021, а после и на мами на 2022 много жени ми я посочиха като човека намерил проблема им.
Конова, когато открие къде е проблема ще продължи да те консултира онлайн или по телефона, но и ще те насочи към специалисти, с които е работила и им има доверие. Моите загуби не бяха така късни, но аз изследвах и НК клетки, инфекции микоплазма, уреяплазма и хламидия, антифосфолипиден синдром, хормони на щитовидната и тромбофилия. Не знам дали тези изследвания са подходящи и за теб, но Конова е име и човек.. консултацията с нея е 70 лв, а рови докато не намери проблема, а ние всички търсим отговора именно на въпроса "защо". Със сигурност за тромбофилията ще ти трябва добър Хематолог. Като за Варна това е д-р Миглена Стайкова. За София често споменават името на Д-р Тончев в МЦ Калчев, но аз нямам личен опит.
Когато събереш сили за следваща бременност всички ние сме тук и ще помагаме със знания, съвети и опит. На мен тази тема ми даде много сили и ме предпази от грешки дори. Delisardeli и Brin са жени с много знания в областта и помагат с каквото могат.

Куагулация можеш да пускаш от самото начало на бременността, като аз пусках на 20 дни, сега в края по - често. Хепарина действа 24 часа, затова се бие всеки ден по едно и също време. Вит Б9 и Б12 си помагат взаимно и е добре да се приемат заедно. Ако се налага да се приема прогестерон, то не е желателно да се минава дневна доза оф 300 мг.

# 493
Здравейте момичета,напълно нова съм във всичко. На 26.07 имах трансфер на един 5 дневен ембрион. Засега всичко върви успешно. Приемам пролутекс 2*1 и естрофем все още 2*1 ,и витамини. В началото приемах аспирин ,но в 6 сед прокървих и ми го спряха. Тази седмица бях на преглед и чухме сърце и всичко е наред. Аз си пуснах д димер и други показатели на своя глава. Имам изследване за тромбофилия основен пакет и всичко е наред. Какво ще кажете за изследванията трябва ли да се тревожа ,че не приемам нищо за разреждане . Лекарката каза нищо засега няма да приемаш

# 494
Ето момичета сега ще ви кача резултатите си от три различни лабораторий...и навсякъде разбира се огромна разлика в резултатите...според едната имам много висок д димер,според другата е леко над референтната стойност...да не говорим за разликите във фибриноген и аптт
Това е от Лина

Това от Рамус

А това е от третата лаборатория,която е малка частна лаборатория

Общи условия

Активация на акаунт