Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 045
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Прегнако, Фрезубин

# 586
Здравейте, бих искала да попитам дали някоя от вас е приемала Аспирин от 150 мг и Фраксипарин 0,4 всеки ден ? Имахте ли някакви проблеми или всичко премина нормално ?
Благодаря !

# 587
  • Варна
Здравейте, някоя от вас пила ли е витамини след раждане и какви?

# 588
Здравейте, бих искала да попитам дали някоя от вас е приемала Аспирин от 150 мг и Фраксипарин 0,4 всеки ден ? Имахте ли някакви проблеми или всичко премина нормално ?
Благодаря !
Миналата ми бременност (завършила успешно) беше на Фраксипарин 0.4 + 150 аспирин (аз си взимах протект). Понеже направих алергия от Фраксипарина минах на Клексан и така и завърших до секциото. Аспирина спрях в 34-35 седмица по спомен.

# 589
  • София
Здрасти, след като спря аспирин протекта, в коя седмица ти беше секциото/или нормалното раждане? Тръгна ли доста по-рано от термин или?

# 590
Секцио в 38-ма, планирано, всичко беше наред - не е тръгнало раждане по-рано. Притесненията ми бяха в повечко, защото бях с лош кръвоток, иначе не съм имала други проблеми.

# 591
Аз пиех аспирин и си биех инжекции клексан. Родих нормално, нищо особено с раждането и следродилните период. След раждането 2 седмици още си бих клексан.
Благодаря !

# 592
Анти Ха-активност изследването къде може да се направи в Бургас? Благодаря!

# 593
Лятото търсих информация и ми казаха в Бодимед, но отнема доста време (примерно 7 дни, защото пробата пътувала до някъде си).

# 594
Надявах се на някоя от болниците.
Допйлнение: След цял ден звънене и разпитване- Бодимед, до 2 седмици резултат. Синево - до 13 раб.дни резултат, Тошкина - до 10 работни дни (пращали в някаква немска лаборатория). Това е итфото за анти 10 а в Бургас.

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 15:17 от HOPE.LOVE.PATIENCE

# 595
Здравейте, сигурна съм, че е коментирано в някоя от предните теми, но, не успявам да намеря консистентно информацията. Някой може ли да ми сподели от личен опит каква е интерпретацията на Анти-Ха резултат от <0.1 ? За пръв път го пускам и след ден съм на преглед, но от четеното до момента рядко намирам някой с такъв нисък резултат и да не е "грешно" изследване, от типа не са им казали, че трябва да се спазят 4 часа от инжекцията. В редките случаи, в които някои имат споделен резултат той е 0.5 или нещо от рода. Аз съм на фракси 0.4 от както разбрах, че съм бременна. Имам фактор V Leiden - хетерозигот за варианта G/A, и PAI1 - хетерозигот помварианта 4G/5G, един мисед в 9 седмица преди изобщо тези генетични изследвания да знам за тях. Сега съм в 18-та седмица с втората бременност. Та някой ако има разраснение какво е резултат Анти-ха < 0.1, предварително благодаря на отзовалите се. И още веднъж се извинявам, ако търся повторение.

# 596
  • София
При резултат на антиХа <0.2 дозата на нмх се увеличава, при резултат >0.4~0.5 дозата се намалява. Изследването е важно да се пусне 4ч след поставяне на инжекцията, като поне 4-5 дни е поставяна в същия час.

Успоредно с това е добре да се пуснат д-димер и фибриноген, и също да се проследява с доплер кръвотока на маточните артерии и дали няма изоставане в растежа на бебето.

# 597
За съжаление никъде. 😭Коментирахме го преди месеци тук...,чак в "Сърце и мозък звънях, но и там ударих на камък.

Анти Ха-активност изследването къде може да се направи в Бургас? Благодаря!

# 598
Здравейте някоя от вас която е на клексан и го бие сутрин ,налагало ли и се да започне са го бие вечер.Имам планова дата за секцио и доктора каза да обърна инжекциите вечер понеже в болницата ги биели вечер.Незнам как постепенно ли да ги изместя?

# 599
  • София
Постепенно изместваш часа на поставяне на инжекцията, с по 1-2ч напред, докато стане вечер.

При мен последната инжекция беше 23ч преди секциото, а следващата - 12ч след секциото. А сестрите постовяха инжекции по всяко време - и сутрин, и обед, и вечер - на която когато трябва.

Успех!

Общи условия

Активация на акаунт