Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 32 020
  • 753
  •   2
Отговори
# 600
Момичета, с хoмозиготна мутация съм по PAI, Factor 13 и MTHFR 1298. В 20г.с. съм, atpp, фибриноген и д- димер са в норма без терапия.

Може ли мнение каква трябва да е терапията при тези фактори и до кога да продължи. Получих разнопосочни мнения и вече не знам на кой да вярвам. Моля споделете как са протекли нещата при вас!

# 601
Според мен е добре да се консултирате с хематолог. Аз съм хомозигот по PAI и хетерозигот по АСЕ. Без терапия изгубих бебе в 27 г.с...Моят съвет е да се презастраховате колкото можете, а не просто да се надявате да не отключите тромбофилия. Желая ви здрав и ревлив финал! ❤️

# 602
Благодаря Ви! И съжалявам за загубата Sad

Пропуснах да уточня, че терапията е стопирана за момента, тъй като ми предстои операция. Иначе имам такава, назначена от хематолог, но няколко АГ ме плашат с кръвоизливи и че риска от терапия надвишава ползата. И честно казано, в моментното си притеснение, се обърках тотално.

# 603
  • София
Аз съм с хомозигот по ACE/ID, генотип D/D. Всичко друго ми е нормално. Това се коментира автоматично от Геника като предпоставка за хипертония и диабет. Наистина имам наследствена АХ от баща и сега се боря с нея по време на цялата ми бременност. На освен терапия за АХ, за тромбофилия нямам никаква. Освен аспирин протект до 34-та седмица срещу прееклампсия. Други момичета с това отклонение?

# 604
Здравейте, някой може ли да ми помогне с тези резултати

# 605
Здравейте, спешно ми трябва някой да ми препоръча добър хематолог /или къде се ходи/ във Варна. Ще съм много благодарна. За първи път се сблъсквам с това. Това са резултатите  ми и съм леко казано изплашена какво трябва да правя. Много ли са зле резултатите? След две неуспешни инвитро опита съм, като първият трансфер беше биохимична. Благодаря.

# 606
Здравейте, някой може ли да ми помогне с тези резултати
Добре е да пуснете още АСЕ и Фактор 13, тъй като те имат връзка с мутацията на PAI.

# 607
Колко е цената на анти Ха в НКБ? Май имаше голяма разлика с Токуда ( там пък ми излиза 30лв,аз що помня 70 Thinking )Понеже и Минкова,и АГ ми казаха, че в Токуда си е съвсем наред да се изследва,се замислям да го направя там, особено като знам как ще се мръщят от нкб ,че искам само изследвания.....

# 608
Здравейте, спешно ми трябва някой да ми препоръча добър хематолог /или къде се ходи/ във Варна. Ще съм много благодарна. За първи път се сблъсквам с това. Това са резултатите  ми и съм леко казано изплашена какво трябва да правя. Много ли са зле резултатите? След две неуспешни инвитро опита съм, като първият трансфер беше биохимична. Благодаря.

Какво означава дали са зле? Ако питате дали са причина за неуспехи при инвитро, не са. Дали имате нужда от терапия при бременност - със сигурност бих казала - да.
С добри хематолози може да си направите консултация и онлайн, няма нужда от лична среща.
Тук се спрягат най - често на Паскалева, Тончев и Веселина Иванова. С последните двама има опция за онлайн консултация.
Аз препоръчвам д-р Тончев като мой лекуващ лекар. Няма нищо страшно.

# 609
Аз съм с хомозигот по ACE/ID, генотип D/D. Всичко друго ми е нормално. Това се коментира автоматично от Геника като предпоставка за хипертония и диабет. Наистина имам наследствена АХ от баща и сега се боря с нея по време на цялата ми бременност. На освен терапия за АХ, за тромбофилия нямам никаква. Освен аспирин протект до 34-та седмица срещу прееклампсия. Други момичета с това отклонение?

Роузче, само с АСЕ I/D хомозигот няма предпоставка за НМХ, та не се притеснявай. Кръвното и прееклампсията борим с Аспирин. Ако се притесняваш, може да пуснеш една коагулация със следващите кръвни. Как са ти последните кръвотоци?

# 610
Здравей, момичета! След първата фетална морфология по препоръка на лекаря ми, при който се следя ми спря клексана 0,4 и преминах на аспирин акард 150 мг. Бях започнала да вдигам кръвно, но с аспирина се овладя проблема. Сега съм в 18 г.с. , бях на преглед, бебетата си отговарят на седмицата. Пуснах коагулация и д димер ми е завишен. При горна граница 0,5 мг/мл, той ми е 0,73 мг/мл. Нямам тромбофилия, мутациите са ми само за неусвояване на В12 и фолиева киселина (пия метилираните форми). Докторът, при който се следя нищо не разбира от коагулация. Чудя се да изчакам ли втората фетална морфология след 3 седмици или да потърся някой , който да ми направи доплерова ехография. Макар, че незнам при кой в София.

# 611
Досега не са ли ти пускали доплер?!
Ти си 18гс.. трябва да се следи кръвотока без значение имаш ли тромбофилия или не. По принцип де, не че много АГ го правят. Моята по здравна каса само пуска сърдечен пулс. Ужас.. затова съм и при друг АГ, който разбира и всеки преглед му е като ФМ с доплери не само на артериите ,и на мозъка. Бих те посъветвала да си намериш някой такъв, без значение каква ти е коагулацията.

# 612
  • София
Мерси, Вал за разяснението. Последните кръвотоци бяха ок на прегледа за доплери, и бебчо расте добре засега, в златната среда е Simple Smile Ще пусна коагулация, това е добра идея.
Аспирина трябва да го спираме преди 34-та, ще питам дали може да се взима после Натаспин. Не остана много до финала, трябва да удържим още едно месец, месец и половина до успешно влизане в 9-ти, че да сме по-спокойни!

# 613
На мен ми е до 36 седмица, ама леко ми звучи страшно, мисля да финиширам преди 35та Grinning Това за натаспина не е лоша идея, и на мен ми е интересно дали може да се премине към него, след аспирина

# 614
На мен ми спряха Натаспина 1 месец преди секциото, а
Фраксипарин бих 48 часа последно преди него.

Мерси, Вал за разяснението. Последните кръвотоци бяха ок на прегледа за доплери, и бебчо расте добре засега, в златната среда е Simple Smile Ще пусна коагулация, това е добра идея.
Аспирина трябва да го спираме преди 34-та, ще питам дали може да се взима после Натаспин. Не остана много до финала, трябва да удържим още едно месец, месец и половина до успешно влизане в 9-ти, че да сме по-спокойни!

Общи условия

Активация на акаунт