Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 24

• 31 920
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Hope, явно е до организъм. При мен не всички добавки работят.

Bubastet, при мен вършат работа. След приема на Натаспин д димер от 1,8 за няма и седмица падна на 1,2. Флебодия я приемам от преди това.

# 646
И при мен натаспин за сега помага...д димер беше 1.7 и за 20 дни падна на 1...Иначе доктор Мануелян според мен е добър специалист ..аз ходя при нея за ФМ ,а и на частно си видя консултациите при нея....хематоложката д-р Веселина Иванова също ходи при нея от време на време и прави прегледи там...

# 647
Здравейте дами, аз съм на 24г, след бременност с кухо яйце АГ ме посъветва да си пусна изследвания за тромбофилия. Това са ми резултатите, исках да се допитам и до вашето мнение. Благодаря

# 648
Здравейте на всички! Първа бременност ми е днес влизам в 14г.с. пуснах си продилактично изследвания за тромбофилия... след излязли резултати, има ли някой с подобни, на каква терапия е... притеснено ми е , нищо не разбирам... от Русе съм и ми е много трудно в избора на специалист.. също така след терапия после кога и какво се следи, и при какъв специалист е най-добре? Благодаря ви предварително

# 649
  • София
Терапията може да е различна и зависи от вашето състояние. На ФМ /БХС какво ви казаха за кръвотока на маточните артерии? Добре е да се следите при АГ, който да може да проследява кръвотока с доплер при всеки преглед.

Можете да се консултирате и с хематолог онлайн. Пуснете витамините Б9 и Б12, също д-димер и фибриноген. Координати на първа страница на темата.

Успех!

# 650
Да и аз бих препоръчала консултация с хематолог...може и онлайн...аз съм от малък град и от 12г.с се консултирам онлайн с д-р Веселина Иванова...тя назначава коагулация и според това как се движат там нещата изписва и коригира терапия...на мен ми иска изследване през 3 седмици на д димер, фибриноген и аптт

# 651
Терапията може да е различна и зависи от вашето състояние. На ФМ /БХС какво ви казаха за кръвотока на маточните артерии? Добре е да се следите при АГ, който да може да проследява кръвотока с доплер при всеки преглед.

Можете да се консултирате и с хематолог онлайн. Пуснете витамините Б9 и Б12, също д-димер и фибриноген. Координати на първа страница на темата.

Успех!

На БХС още не се знаеше,  колкото до кръвотока на маточните артерии каза уж че е добре, сметна някакъв коефициент 1,95 и каза че е в нормата, но aз до колкото си спомням каза горна граница 2,2  или 2.20 ако съм запомнила правилно, тоест  по-към на горна граница е, незнам?
Пия на своя глава метилирана фолиева киселина от самото начало, както и метилБ12 от 6-7 седмица /него го изследвах и резултатът беше 216 а бях чула че е хубаво да е над 300 и затова започнах да вземам сублингвален /

# 652
Здравейте,
Включвам се и аз в темата, след мисед аборт в 9г.с. със спряла сърдечна дейност на плода и изоставане в развитието. Установи се тромбофилия - Хомозигот по мутантен алел на РАI, Beta-fibrinogen, MTRR. Хетерозигот по мутантен алел на АСЕ,
Factor 13, MTHFR(1298).
Повишени ТЛА, НК-клетки и NKT-like клетки.
След консултация с доц. Русев ми изписа при следваща бременност Интралипид, АП + фраксипарин 0.4 всеки ден, но мен малко ме е страх да не стане обратен ефект от толкова много разреждане на кръвта (попринцип съм си страхлива при приема на лекарства), та се разрових малко в интернет и четох, че не е задължително да се бие този хепарин. Според вас дали бих могла да изкарам бременност без толкова разреждане на кръвта, само с вливане на Интралипид и умерен прием на аспирин протект? (Шубето е голям страх 😅)

# 653
  • София
Ем, Хомозиготната мутация е цял дефектен ген. Рискът от прокървяване идва от аспирина, а не от НМХ. Според мен ще играеш тото. Ти избираш, и отговорността за проблем ще е изцяло твоя.

Аз също съм с хомозигот по PAI. Наложи се да спра аспирина в 5гс и да остана само на нмх. Без терапия имах пълно отлепване на плацентата в 13гс.

Хоуп, искай си следене на кръвотока на всеки преглед. Витамините можеш да ги следиш на 2-3 седмици, без да спираш приема.

# 654
На мен д-р Русев, без да имам тромбофилия, ми изписа Интралипид и Клексан 0,4, а имам само неусвояване на фолиева киселина и витамин В12. Това са профилактични дози, които ти е изписал. През 3 седмици си пускай д-димер, фибриноген, АРТТ и така ще следиш дали дозата ти е добра или трябва да се коригира. За Интралипида репродуктивния ми лекар се развика, че било безсмислено и, че д-р Русев предписвал една и съща терапия на всички. Вливах го преди инвитрото през февруари, което завърши с мисед. За инвитрото през юли не съм го вливала, а то взе, че е успешно засега.
След първата фетална морфология ми спряха Клексана и останах само на Аспирин Акард 150 мг.
Мисед абортът може да е от тромбофилията, само един миниатюрен тромб да се получи и плодът може да загине.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 17:21 от Book_79

# 655
На мен д-р Русев, без да имам тромбофилия, ми изписа Интралипид и Клексан 0,4, а имам само неусвояване на фолиева киселина и витамин В12. Това са профилактични дози, които ти е изписал. През 3 седмици си пускай д-димер, фибриноген, АРТТ и така ще следиш дали дозата ти е добра или трябва да се коригира. За Интралипида репродуктивния ми лекар се развика, че било безсмислено и, че д-р Русев предписвал една и съща терапия на всички. Вливах го преди инвитрото през февруари, което завърши с мисед. За инвитрото през юли не съм го вливала, а то взе, че е успешно засега.
След първата фетална морфология ми спряха Клексана и останах само на Аспирин Акард 150 мг.
Мисед аборта може да е от тромбофилията, само един миниатюрен тромб да се получи и плодът може да загине.

Споделям мнението на репродуктивния ти лекар за доц. Русев. Ще посъветвам момичетата да не му се доверяват сляпо и да не плащат колосални суми в клиниката, в която работи за безсмислени изследвания. На мен също ми беше изписал вливки с интралипид " незабавно". Еми не ги направих и все пак вече съм в 32 г.с. Също така беше препоръчал да слагам клексан през ден - никакъв смисъл в това. Въпреки, че отидох с готови изследвания, само за консултация, ми пусна същите изследвания отново в тяхната лаборатория. В край на сметка дадох 400 лв на вятъра. В пъти по - доволна съм от доц. Конова, а най - добре просто да се намери добър хематолог.
Моите мутации са хомозигот РАI 4g/5g, ACE и неусвояване на фолиева киселина. От 9 гс към на клексан 0.4 всеки ден.

# 656
Здравейте, някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
Минах ФМ в 12 г.с и сега си гледам резултата. Стойността на PI на дясната артерия ми се струва мн висока 2.53.
Докторката не каза нищо, но аз се притеснявам дали достига достатъчно към бебето.

# 657
Моята АГ която ми прави ФМ ми обясни,че често на първа ФМ в 12г.с. се случва...тогава често кръвотока е такъв...важно е в по късните месеци ...и на мен на бхс на едната артерия беше 1.9,а на другата 2.2...но след това ,а и до сега е  под 1 и около 1

# 658
Моята АГ която ми прави ФМ ми обясни,че често на първа ФМ в 12г.с. се случва...тогава често кръвотока е такъв...важно е в по късните месеци ...и на мен на бхс на едната артерия беше 1.9,а на другата 2.2...но след това ,а и до сега е  под 1 и около 1

Ох дано, мерси много ме успокои, че се бях филмирала мн сериозно а двама лекари го гледаха резултата и нищо не казаха.

# 659
Здравейте на всички. След мисед в 10г.със синдром на Търнър, това са резултатите от изследванията за тромбофилия. Можете ли да ме ориентирате, благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт