Избор на столче за кола - 5

• 40 916
  • 538
  •   1
Отговори
# 300
Cybex Sirona S и Cybex Solution са нашите. Когато второто дете беше съвсем бебе, ползвахме кошница втора употреба (те си остават почти нови) и се возих отзад при тях. Баткото още беше в Сироната. Побирахме се. И сега мога да се возя между двете столчета и често го правя, но за дълъг път е много неудобно и откакто дребното навърши 18 месеца някъде и спря да реве като разпрано на всяко возене, аз трайно се изнесох отпред. Не им беше чуждо да се возят сами отзад, защото съм активен шофьор и много често съм била сама в колата с тях, включително 350 км до морето. Ако бебето е спокойно, няма никакъв проблем да си е отзад без възрастен.

# 301
Britax Romer са и двете, едното е доста обемно, защото е въртящо се. Няма никакъв шанс да седя между тях. При вас нз как ще е, но за да ви е удобно автомобилът трябва да е широк.
И аз като вас се возех отзад при детето, докато не се роди бебето. Малко ми беше странно как няма да съм до новороденото, но нямах избор, когато пътувахме с двете деца. Не е чак толкова неудобно и бързо се свиква, налагало ми се е на дълъг път да се понадигам от предната седалка (като пасажер), за да подам биберон или да го погаля ако реве и т.н., но пък си имам и друг помощник на задната седалка, понякога и той се включва Simple Smile.
Разликата в годините на моите деца е почти същата като вашата.

# 302
  • София
Моите деца са на 8 и 4 години в момента, така че е горе-долу същата разлика.
Столче не се наемам да препоръчам, но и като беше само едно дете, и сега, винаги съзнателно съм избягвала да седя при тях.
Особено голямото ми дете, разликата е огромна. Като си е сам или със сестра си отзад, му трябват 5-10 минути в движение и заспива. Но, има ли някой друг в редичката, се започват игри и закачки, и никакъв шанс. Малкото не спи чак толкова много в кола, но си зяпа, говорим си и всеки си знае мястото.
Не че не се е случвало като стане напечено да мина при тях докато се успокоят нещата, но гледах да е рядко и отмина за щастие.
Ние пътуваме много, и сама с децата пътувам често на дълъг път, просто няма как да съм аниматор постоянно. А и колкото и да е голям и широк автомобила, възрастен между 2 столчета не е точно комфортно пътуване.
Докато бяха в столчета обратно на движението, имах огледало, много добра работа вършеше.

# 303
И аз не знаех как ще свикна, но за мен беше важно да са на задната седалка, а там място за мен няма. Колата е Пасат, столчетата Cybex Pallas и кошница с изофикс. Пътувам предимно на кратки разстояния, в повечето случаи като шофьор. Гледам малкото с огледало на седалката.

# 304
  • София
От около месец сме с Joie I spin 360,бебето е на 6 месеца и преди това се возеше в Cybex Aton, беше голяма драма.Тясно ли му беше, хич не му беше удобно.
Сега столчето е повдигнато нагоре и си гледа и през прозореца.Малко се притеснявах, че е прекалено сгънат, но явно на него му е добре така и не протестира, че е с краката нагоре в най-легналата позиция.
Като цяло има доста степени за функция сън, струва ми се че и тапицерията се сваля и пере.
Засега сме доволни от стола.Надяеам се максимално дълго да се ползва обратно на движението.

# 305
Сваля се тапицерия, да.

# 306
Е тогава споделям моя личен опит, столчето с най-малка основа, подходящо за по-малки коли или да се съберете между две столчета по средата е Joie I-Pivot 360 от 40-105 см и Joie i-Pivot™ Grow от 40 - 135 см

# 307
Здравейте,дъщеря ми ще стане на 3г и искам да сменя столчето за кола.В момента сме с Besafe без изофикс Izi comfort,но вече е 100см и над 15кг.Търся пак столче без изофикс ,кое би било подходящо.

# 308
Здравейте! Имаме 2 деца, голямото скоро навърши 5 години, малкото е на 2 и малко. Имаме 2 коли и съответно 4 столчета, като и четирите се монтират в посока обратна на движението: два стола Britax MaxWay Plus, BeSafe Izi Plus X и Axkid Minikid 3. Голямото се вози в двата Бритакса, по-компактни са и има повече място за краката. Чудим се обаче дали да не минем към столче в посока на движението за по-голямото дете? Аз искам да изкара така още време, но според баща й не й е удобно така и иска да го сменим. Не съм я мерила скоро, но може би е към 110-116 см, 18-20 кг...

# 309
Според мен ако обърнете едното дете и другото ще поиска и ще настане драма. Изобщо не бих мислила в тази посока щом самото дете не показва по никакъв начин да му е неудобно.

# 310
Другото дете няма избор Grinning Иначе със сигурност ще мрънка, че иска и то напред. Лошото е, че е малък още и хич не разбира от обяснения, но това е положението. Ще трябва да мине по пътя си във возенето назад като кака си. Но се чудя от гледна точка на безопасност... Знам, че е колкото по-дълго време назад толкова по-добре. И все пак се чудя дали вече да не сменим столчето.

# 311
Барбалена, не бих, до последно бих возила детето назад. Има още десетина сантиметра да расте, докато стане наложителна промяната. Още повече, че са и две децата.

# 312
Ох, Макаронче Grinning Надявах се на подкрепа Grinning След една година вече по-приемливо ли би било?

А може ли да препоръчате столче по посока на движението за дете на 5 години? Другото столче е Бритакс Еволва, но ще трябва второ столче за другата кола. Търся добро съотношение цена-качество. За племенницата става въпрос и ако ги оставя, сигурно ще вземат някое Лорели...

# 313
Барбалена, не им ли е неудобно да са със свити крака на дълъг път? Аз моите деца ги обърнах още на 2, то беше направо един малък кошмар. Но наистина и аз гледах, че така препоръчват поне до 6-7 г. Браво, че сте успели досега.
Столчето на големият е Britax Romer Kidfix i-size от 15-36 кг, като ръст мисля че го дават от 100 до 150 см. Има висок рейтинг от ADAC, сравнително компактно е, регулируемо по височина и има предразители за главата. Ние го взехме за около 500 лв, мисля че цената не му е паднала много въпреки че е модел от 2022.  На детето му е много удобно, даже редовно спи в него.
Ето тук можете да разгледате и други столчета:
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubeho … se&rating.max=5.5

# 314
  • Варна
и четирите се монтират в посока обратна на движението: два стола Britax MaxWay Plus, BeSafe Izi Plus X и Axkid Minikid 3. Голямото се вози в двата Бритакса, по-компактни са и има повече място за краката.

Мястото за краката на BeSafe Izi Plus може да се коригира, като то зависи от това, колко сте натегнали предната скоба преди монтажа Wink
Въпреки това обаче, ако детето е с ръст 110-115 см., то времето му за ползване е минало, зашщото е предвиден до 115 см.

Здравейте,дъщеря ми ще стане на 3г и искам да сменя столчето за кола.В момента сме с Besafe без изофикс Izi comfort,но вече е 100см и над 15кг.Търся пак столче без изофикс ,кое би било подходящо.
Ако детето е с ръст 100 см. и тегло 15 кг., тогава ще може да използват стола който имате още между 6м и 1 год.
До 105 см. и/или 18 кг.

Това което трябва да имате предвид е, че за по - големите групи, дори столчетата да се захващат към изофикс системата - НЕ СА ИЗОФИКС, защото при тях се включва автомобилния колан, и реално обезопасяването разчита на него (на автомобилния колан) а не на закрепването към системата.
Този тип т.н. бустерни столове, дори да са предвидени за монтаж към изофикс системата на автомобила, реално могат да се използват и без да се прикрепят към нея, тъй като автомобилния колан осигурява обезопасяването.

Общи условия

Активация на акаунт