Избор на столче за кола - 5

• 40 928
  • 538
  •   2
Отговори
# 285
  • Варна
Бих искала да попитам дали може да се каже, че Besafe Beyond 360 е също толкова безопасно, колкото Besafe Beyond и не е минало плюс теста, само защото се върти в двете посоки?
Тъй като съм в търсене на възможно най-безопасното столче, което все пак да позволява завъртане напред, ако поради някаква причина се наложи.

Между двата модела разликата е само във възможността Besafe Beyond 360 да се ползва и напред.
Докато се използват обърнати назад и двата са напълно идентични и съответно и резултатите им биха били еднакви.

# 286
Бих искала да попитам дали може да се каже, че Besafe Beyond 360 е също толкова безопасно, колкото Besafe Beyond и не е минало плюс теста, само защото се върти в двете посоки?
Тъй като съм в търсене на възможно най-безопасното столче, което все пак да позволява завъртане напред, ако поради някаква причина се наложи.

Между двата модела разликата е само във възможността Besafe Beyond 360 да се ползва и напред.
Докато се използват обърнати назад и двата са напълно идентични и съответно и резултатите им биха били еднакви.

А според Вас това ли е най-добрия вариант за столче, което се върти? Тъй като, доколкото си спомням, точно Besafe Beyond 360 беше избрано за най-безопасно столче, което се използва и в двете посоки (ако не се бъркам). Благодаря!

# 287
  • Варна
А според Вас това ли е най-добрия вариант за столче, което се върти? Тъй като, доколкото си спомням, точно Besafe Beyond 360 беше избрано за най-безопасно столче, което се използва и в двете посоки (ако не се бъркам). Благодаря!

Както предполагам знаете, столчетата с удължено ползване обратно на движението са по - безопасни, по тази причина тези които позволяват по - дълго возене обратно на движението са и най - безопасни.
Разбира се в това не се включват столчета които са от раждането до 12 години, поради разликите в размерите на децата, както и твърде дългия период на ползване.

С оглед на горното, Besafe Beyond и Besafe Beyond 360 позволяват ползване обратно на движението до 6 год.
Besafe Beyond е преминал най - тежкия тест VTI Plus test, резултатите му в ADAC също са едни от най - добрите в тази категория.
Besafe Beyond 360 не е подлаган на тестове все още, но докато го ползвате обратно на движението, той е аналогичен на Besafe Beyond

Може би е важно, че Besafe Beyond и Besafe Beyond 360 осигуряват еднаква безопасност в различните автомобили, тъй като безопасността зависи и от наклона под който са поставени столчетата за коли в автомобила.
При моделите на BeSafe, благодарение на нивелиращата система те са под един и същи ъгъл, независимо от наклона на седалките в различните автомобили.
Същата тази система осигурява и най - доброто положение за сън и почивка.
При столчето за новородени Besafe Go Beyond положението за пътуване е напълно легнало, като в случай на злополука се изправя за да осигури най - безопасното положение.

# 288
Здравейте, поръчахме си количка Harvey Easywalker.
Едната ни кола е с izofix, другите нямат. Тази с izofix е Pegeot 307 SW, тоест комби.
Разгледах подробно списъка със столчета, които са съвместими с количката. Спрях се на няколко, като се ръководех от съветите, които дават тук консултантите.
Имам нужда обаче от още съвети, за мога да подредя правилно приоритетите си и на тази база да изберем най-подходящото столче за нас и бебето.
Забравих да допълня, че това ще е третото дете  в семейството. Каката е 15-годишна и спокойно се вози на всички седалки без допълнителни приспособления. Въпреки това, понякога ще се случва да бъдем и 5-мата в една кола. Важно е столчето на бебето да НЕ Е огромно.
Столчетата между които се колебая са следните:
*Cybex Aton 5, който намерихме в изгодна промоция заедно  с izofix базата.
При другите модели цената на столче плюс izofix база надхвърля бюджета ни, затова тях  бихме ги взели без базата.
Ето кои са следващите:
Cybex Aton Q
Cybex Aton Q Plus
Cybex Aton Cloud Q
Be Safe iZi Go Modular
Много ме изкушава допълнителната функция на * Cybex Aton Cloud Q за напълно легнало положение на гръбчето, когато кошчето се ползва извън колата. До колкото чета, не е много препоръчително бебето да стои дълго време в столчето. Ние всъщност не живеем в голям град с дълги разстояния, но понякога се налага да се забавиш по задачи. От друга страна, тази функция би ми спестила свалянето и махането на коша за новородено от самата количка. Обаче бебето ще се роди сега през зимата и до колкото четох не е много добре то да бъде навлечено в столчето по време на път. Извън колата не виждам причина да е ощупано, но дали в кошчето за кола може да му бъде толкова топло, колкото в кошчето на количката, когато сме извън колата?
Видях, че консултантите тук препоръчват столчетата, чийто * колани са с 5-точков захват. До колкото огледах, от горните столчета с такъв захват е само Be Safe iZi Go Modular. В някои сайтове представят и Cybex Aton Q и Cybex Aton Q Plus като столчета с 5-точкови колани, но визуално не изглежда така.
Та това се ми дилемите:
*Изофикс база с малко по-стар модел столче
*5-точков колан на столчето
*Изправена позиция на гръбчето извън количката
* Столчето да не е огромно

Много се замислям и за столче тип Cybex Sirona.
С каката и баткото имахме две от този тип, но други марки. И за мен и за децата бяха много удобни и за пътуване, и за сън, че дори и за хранене ги предпочитаха малките.
Дайте съвет!!!

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 13:54 от mamelitka

# 289
Здравейте, поръчахме си количка Harvey Easywalker.
Едната ни кола е с izofix, другите нямат. Тази с izofix е Pegeot 307 SW, тоест комби.
Разгледах подробно списъка със столчета, които са съвместими с количката. Спрях се на няколко, като се ръководех от съветите, които дават тук консултантите.
Имам нужда обаче от още съвети, за мога да подредя правилно приоритетите си и на тази база да изберем най-подходящото столче за нас и бебето.
Забравих да допълня, че това ще е третото дете  в семейството. Каката е 15-годишна и спокойно се вози на всички седалки без допълнителни приспособления. Въпреки това, понякога ще се случва да бъдем и 5-мата в една кола. Важно е столчето на бебето да НЕ Е огромно.
Столчетата между които се колебая са следните:
*Cybex Aton 5, който намерихме в изгодна промоция заедно  с izofix базата.
При другите модели цената на столче плюс izofix база надхвърля бюджета ни, затова тях  бихме ги взели без базата.
Ето кои са следващите:
Cybex Aton Q
Cybex Aton Q Plus
Cybex Aton Cloud Q
Be Safe iZi Go Modular
Много ме изкушава допълнителната функция на * Cybex Aton Cloud Q за напълно легнало положение на гръбчето, когато кошчето се ползва извън колата. До колкото чета, не е много препоръчително бебето да стои дълго време в столчето. Ние всъщност не живеем в голям град с дълги разстояния, но понякога се налага да се забавиш по задачи. От друга страна, тази функция би ми спестила свалянето и махането на коша за новородено от самата количка. Обаче бебето ще се роди сега през зимата и до колкото четох не е много добре то да бъде навлечено в столчето по време на път. Извън колата не виждам причина да е ощупано, но дали в кошчето за кола може да му бъде толкова топло, колкото в кошчето на количката, когато сме извън колата?
Видях, че консултантите тук препоръчват столчетата, чийто * колани са с 5-точков захват. До колкото огледах, от горните столчета с такъв захват е само Be Safe iZi Go Modular. В някои сайтове представят и Cybex Aton Q и Cybex Aton Q Plus като столчета с 5-точкови колани, но визуално не изглежда така.
Та това се ми дилемите:
*Изофикс база с малко по-стар модел столче
*5-точков колан на столчето
*Изправена позиция на гръбчето извън количката
* Столчето да не е огромно

Много се замислям и за столче тип Cybex Sirona.
С каката и баткото имахме две от този тип, но други марки. И за мен и за децата бяха много удобни и за пътуване, и за сън, че дори и за хранене ги предпочитаха малките.
Дайте съвет!!!

Според мен по-добре е да не инвестирате в кошница, а в стол директно. Освен, ако не ви е крайно важно да можете да вадите кошницата с бебето. В момента сме с Атон 5 (и ние с трето), сина ми е 70см на 5 месеца и понеже е и едър, вече никак не му е удобно и сме в търсене.

# 290
  • София
LucyFord и ние сме с Aton 5, никак не го харесва моето дете,мноооого плаче в него, направо е ад пътуването, ограничила съм го на минимум в момента.Дрругите бебета спят в кошчетата като се движи колата, моето единици пъти е заспивало и то на дълъг път, когато колата се движи без да спира.
А сега както иска вече да се опитва да стои седнал и тази полулегнало позиция много го дразни, нито легнал, нито седнал, полудява буквално.
Взехме си ние Joie -то, ама още не сме пътували с него.От гледна точка на наклона, пак ще имаме проблем с позицията, но поне ще му е по-широко.

# 291
*Bubble*, ние също закупихме Joie страшно доволна съм. Още щом малката я сложим в столчето и колата тръгне заспива или понякога просто си гледа, но изобщо не е заплакала в него.

# 292
Здравейте, пак!
Виждам според последните ви коментари, че Атон идват малко тесни и не са особено удобни на доста от бебетата. Затова реших да огледам и столчета на Joie, за които последно сте писали. Само сред тях не бях се ровичкала. Мислех си, че ще са безбожно скъпи, както  Axikid.
За щастие попаднах на столче с много добра промоция. Вътре влизат столчето/кошчето, изофикс базата и дори адаптери подходящи и за нашата количка.

Нещо подобно е кошчето.
Има си и нормален сенник, а не като повечето на Maxi-cosi и Kinderkraft наподобяващо малко платнище опънато и закачено за дръжката. Прощавайте, ама на мен подобни сенници ми  приличат на прани гащи опнати върху простор. Хич не ми изглежда практично.
Та моето питане, особено към Рошко и ползвателите на Joie е:
Голям минус ли е, че кошчето е с триточков, а не петточков колан? Мога ли освен изофикс системата да закача и колана на колата, за да компенсирам липсващите две точки при триточков колан?
Ние така или иначе след максимум година или 6-7 месеца ще сменяме столчето , но вече ще оглеждаме на спокойствие само столчета. А сега пълно обзавеждане за бебето и ставаш разноглед от списъци - за родилното, за мама, за бебе, за дома, за навън, за пътуване и още много "за"...
Хайде, че да приключва и тази дилема!
*Bubble*, ние също закупихме Joie страшно доволна съм. Още щом малката я сложим в столчето и колата тръгне заспива или понякога просто си гледа, но изобщо не е заплакала в него.

# 293
Здравейте на всички,
моля за малко повече информация за хубави столчета за кола, ако е възможно бежово като цвят и да са в диапазон 500-600лв. Бях се ориентирала към някои модели Лорели и Чиполино, но до колкото успях да прочета, не са особено одобрявани и харесвани от вас. От скоро живея в България, с две деца сме и можем да си позволим нещо за около +-500лв. Моля препоръчайте ми нещо. С количка Buba Karina cме и в момента се вози в кошницата. Малката е на 9 месеца/71-2см/9кг. Празниците наближават и като посъберем парички от подаръци, ще гледам да вложа в столче за кола. Каката е на почти 13 и нямаме нищо запазено от нея. Haмерих това: Cosatto Столче за кола All in all ULTRA rotate i-size (40-150 см) Whisper CT5595 NEW023996
и е намалено на 600лв. Според вас дали е добро?
Много ви благодаря! Ще се радвам да ми помогнете.

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 11:05 от Lora Tonkoff

# 294
Ние сме с това столче https://www.emag.bg/stolche-za-kola-joie-i-spin-360-e-coal-61-sm … tm_medium=android
Сигурно столче с уговорката, че се ползва от детето само в положение обратно на посоката на движение. Също така е много удобно и за нас, и за детето. В момента е на добра цена и има код за още 20% отстъпка. Гледайте оценките от Краш тестовете, тези Лорели, Чиполино и от сорта нищо не покриват.

# 295
Столчето което сте си поръчали се върти на 360 градуса, но разбира се е добре да го ползвате възможно най-дълго в обратна посока. Само имайте предвид, че е от 3-ти месец.
Това , което не се върти на 360 градуса, а само на 180 градуса е i-Spin Safe™  и е с най-добър резултат Adac 1,6 , също така е преминал един от най-тежките краш тестове в света и е сертифициран от Swedish Plus Test

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 22:54 от Не се сърди, човече

# 296
Ние купихме за нашето бебе joie i spin safe, но тя не спира да реве в него и едва избутахме до 1 год и 2 месеца. Слагали сме я в стол на приятели, който е напред с лице и няма никакви проблеми. И сега ни трябва подходящ стол, достатъчно висока оценка на тестовете, бюджета ни е около 700 лв. Изключително много ме е яд!
Joie i spin 360?

# 297
Бих тествала как е детето в друг стол обратно на посока на движението. В никой случай, включително силен рев, не бих си и помислила да возя детето с лице напред на 1 година, по-скоро ще редуцирам на максимум ползването на автомобил до критичния минимум, а когато возене с кола е неизежно, ще стиснем зъби, но няма да го возя по посока на движението на такава възраст. Има много комфортни за детето столчета, които позволяват да спи удобно обратно на посока на движението, по-скоро тествайте такива варианти и пътувайте, когато е времето на детето за сън.

Отворих темата, за да похваля Boostapak. Използваме го само и единствено когато пътуваме в ЕС без личен автомобил - в автобуси на междуградския транспорт, при трансфери от/до летището, за дневни екскурзии до близки градове. В повечето държави в междуградските автобуси имат триточкови колани и макар да не е задължително децата да се возят в столче, намирам, че така е по-безопасно, а и по-удобно за детето, защото може да гледа през прозореца. Плюсове са, че побира багаж като за дневна екскурзия, а в сгънат вид представлява компактна, лека, лесна за носене раница, изобщо, много практичен продукт.

Не бих го ползвала в лек автомобил обаче, за мен не е достатъчно надежден за по-малко превозно средство.

# 298
Няма как да редуцираме возенето с кола, тъй като имаме по-голямо дете, което водим всекидневно на рехабилитация и специалисти, пътят ни е около 2 часа на ден и през това време детето да реве, не е вариант. Столът ни има опция сън и е достатъчно удобен, имаме и огледало.
Разбирам гледната ви точка, но децата са различни и на теория решенията са много логични и лесни, но на практика не.
Все пак мисля да се насочим към joie i spin 360 (80 см е ) , поне да имаме и друга опция освен обратно на движението.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 15:39 от Americana_

# 299
Здравейте,

Към родителите с две деца - как и с какви столчета ги возите в колата? Има ли възрастен при тях на задната седалка?

Имам син на почти 4 години и очакваме второ догодина. От раждането му се возих с него на задната седалка и по навик така си остана. Сега с второто обмисляме вариантите как да организираме пътуването. Моите притеснения са да оставя новородено на задната седалка по време на път само. Но и не знам колко е реалистично да сме с две столчета и аз до тях. Колата е широка, но все пак детските столчета са обемисти...

Общи условия

Активация на акаунт