Избор на столче за кола - 5

• 40 484
  • 532
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Момичета, препоръчаха ми силно Maxi Cosi столче, което е с различни уплатнения вътре и става от новородено, до много по-голямо бебе. Чуденката ми е, ако си купя такова столче, дали мога да отида някъде при специалисти, които да го монтират. Сигурно звучи тъпо, но нямам 100% доверие на мъжете около мен, чиито умения стигат да завият крушка или най-много да сглобят гардероб, ама на криво.
Също така във форума всички мнения за Maxi Cosi са доста стари и се чудя защо е така. Деца на борда предлагат само Axkid  и Be Safe, но в крайна сметка всичко е бизнес. Доста се обърках, а ми се ще да избера кошче и сега по време на Черния петък да го купя.

# 481
Yellow_girl, ако споделиш конкретен модел на столчето може повече хора да се отзоват. Виж и в сайта на ADAC какво пише за него и така. За монтаж на нас в щъв всеки физически магазин, в който продават са.ни предлагали и сме гледали внимателно да следим процеса, че да можем и ние да се справим.

# 482
Мисля, че деца на борда правят консултация и с твое столче. Платена е 50лв. Ако Ви устройва може да ги питате дали биха го монтирали. Сгушени също предлагат консултации за стол и може и тях да попитате дали срещу заплащане биха го монтирали.

# 483
  • София
Много ви благодаря, момичета. Мисля си, че бих отишла на консултация в Деца на борда, дори само, за да видя какво ще кажат и какво е важно, защото 50 лева къде не отишли в цялата тази какафония с пазара за бъдещото бебе. Може би няма да откажат да монтират и друго столче.

kinira, не знам модел, като марка ми ги препоръчват горещо. Ще се заровя да чета, за да видя кое точно е най-подходящо.

# 484
https://kidsonboard.bg/lichna-konsultacziya/ - 50 лв. за монтаж на столче, закупено от друг магазин.

# 485
Аз не бях доволна много от консултацията с Деца на борда. Наистина е голяма пропагандата им конкретно за 2 марки. Разбирам, че са добри Axkid и BeSafe - аз в крайна сметка взех препоръчаното Be Safe Beyond, но просто някак останах с впечатление, че се предлагат най-скъпите и не можеха да се обосноват защо други столчета, за които питах, не са достатъчно добри според тях - пак бяха с Plus test....

За столче предполагам няма да откажат монтаж от магазина, от който го закупите. А и все има някой в обкръжението ви с деца, който да съдейства

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 16:54 от bonibon_

# 486
Вие за кои други столчета сте питали? Питам, понеже ми се вкара мухата в главата откакто им гледах видеото за 360-градусовото въртене и разбира се като майка за първи път ме ръчнаха в болното място.

# 487
Азара може ли да споделиш видеото ? Иначе ние сме с обикновеният Beyond, който не се върти напред. Надявам се малкото диване да се вози колкото може  по-дълго време в посока обратна на движението.

# 488
Не съм гледала видео, попаднах на техен пост във фейсбук страницата им.
Общо взето отричат столчетата, въртящи се на 360, не са безопасни.
Предстои ни купуване на второ столче, а моята кола е двуврата и малка и ако не се върти на 360 не знам дали ще ми е удобно изобщо. Има ли майки с такъв тип коли и да споделят с какви столчета са?

# 489
Да, сетих се за какво говориш. Засегнахме с тях темата за возене в посока на движение. Обясни ни жената какви са рисковете. Доста страшно звучаха нещата. Ние също се бяхме насочили към Beyond 360, но в крайна сметка взехме предната версия.

# 490
А как е възможно физически возенето обратно на движение на едно по-голямо и високо дете? Аз на 12 бях малко по-ниска от сега (170см) и е излишно да казвам, че дори не съм имала столче. В един момент не става ли неудобно возенето със свити колене? Колата ни е комби и е голяма, но дори и там не знам колко назад би било възможно да се дръпне столчето, за да му е удобно на детето.
Относно maxi cosi, ето това е една от опциите ми https://www.hippoland.net/maxi-cosi-stol-za-kola-emerald-360-pro … m-authentic-black
А другия вариант е https://rayatoys.com/stol-za-kola-joie-i-spin-growtm-i-size-40-125-sm

# 491
Аз имам предвид поне до 4 годинки да се вози в посока обратна на движението. После ще вземем бустер. Поне това си спомням от разговора ни, че след определена височина това е по-подходящото. Но за съжаление не си спомням подробностите. От прочетените мнения във форума чета, че в определен момент дечицата отказват да се возят назад. Ще видим как ще удържим фронта.

# 492
Здравейте, спряла съм се на това столче: MAXI-COSI Стол за кола-кошница PEBBLE 360° PRO2 I-SIZE. В adac има 1.8, което е добра оценка. Някой, ако го има би ли споделил мнение? Благодаря 🌸

# 493
Здравейте! Никъде не откривам информация с кои марки/шасита детски колички, е съвместим коша BeSafe Go Beyond. Някой, ако има тази информация, ще се радвам да я сподели.

Спрели сме се на CAM Techno Babila за количка, но май няма да е съвместима с коша на Besafe.

# 494
Здравейте! Никъде не откривам информация с кои марки/шасита детски колички, е съвместим коша BeSafe Go Beyond. Някой, ако има тази информация, ще се радвам да я сподели.

Спрели сме се на CAM Techno Babila за количка, но май няма да е съвместима с коша на Besafe.

Може и да е съвместима - по-скоро проверете на количката адаптерите с какви столчета е съвместима. Аз съм с количка Cybex е-priam 4 и потвърждавам, че е съвместима с Besafe Go Beyond без допълнителни адаптери. Т.е. ако количката Ви е съвместима със столчетата на Cybex (които са по-разпространени и вероятно продавачите на количката ще имат представа за тях, ако не могат за Besafe да потвърдят),  няма да е проблем и с Besafe.

Общи условия

Активация на акаунт