Избор на столче за кола - 5

• 40 447
  • 532
  •   1
Отговори
# 495
Цитат
Може и да е съвместима - по-скоро проверете на количката адаптерите с какви столчета е съвместима. Аз съм с количка Cybex е-priam 4 и потвърждавам, че е съвместима с Besafe Go Beyond без допълнителни адаптери. Т.е. ако количката Ви е съвместима със столчетата на Cybex (които са по-разпространени и вероятно продавачите на количката ще имат представа за тях, ако не могат за Besafe да потвърдят),  няма да е проблем и с Besafe.

На повечето колички пише, че са съвместими с BeSafe, но конкретно с моделите iZi Go (x1) и iZi Go Modular. Не знам дали механизмите за закрепване на моделите Beyond са идентични с тях.
За жалост във Варна е голямо нямане откъм физически магазини с богат асортимент (BeSafe примерно никой не ги предлага) и ни се налага да разчитаме почти изцяло на интернет. Simple Smile

# 496
  • 🌊
BeSafe няма ли ги в Рошко?

https://www.ozone.bg/product/uv-protektor-za-stol-za-kola/ някой има ли отзиви за тези протектори?

# 497
BeSafe няма ли ги в Рошко?

https://www.ozone.bg/product/uv-protektor-za-stol-za-kola/ някой има ли отзиви за тези протектори?

Имам такъв от Шейн, върши някаква работа, но при мен проблемът е, че с една ръка трудно го слагам (вземам детето на ръце до вкъщи и с едната ръка рядко успявам да го сложа, иначе пази от слънцето, не е толкова нагрят стола при употребата му)

# 498
  • Варна
За жалост във Варна е голямо нямане откъм физически магазини с богат асортимент (BeSafe примерно никой не ги предлага) и ни се налага да разчитаме почти изцяло на интернет. Simple Smile

Всъщност вносителят на BeSafe е точно от Варна Simple Smile

"богат асортимент" обикновено означава от всичко и по много, но това логично ознава непознаване на асортимента и съответно липса на адекватно обслужване.

# 499
Може ли някой да ме ориентира относно Joie i-Prodigi™ 40-125 см - до колкото се ориентирам не отстъпва по нищо на BeSafe Stretch и Axkid Minikid 4 Pro, но е значително по-евтино. Къде е уловката?
Също така искам да питам относно BeSafe Beyond 360, ако се използва единствено обратно на движението дали е сигурно колкото BeSafe Beyond (което няма опция за возене по посока на движението и съответно е минало плюс теста) или факта, че може да се върти го компрометира по някакъв начин.

# 500
  • Варна
Може ли някой да ме ориентира относно Joie i-Prodigi™ 40-125 см - до колкото се ориентирам не отстъпва по нищо на BeSafe Stretch и Axkid Minikid 4 Pro, но е значително по-евтино. Къде е уловката?
Също така искам да питам относно BeSafe Beyond 360, ако се използва единствено обратно на движението дали е сигурно колкото BeSafe Beyond (което няма опция за возене по посока на движението и съответно е минало плюс теста) или факта, че може да се върти го компрометира по някакъв начин.

Joie i-Prodigi™ се закрепва с изофикс и е ограничен до 22.5 кг., докато другите два се монтират с коланите на автомобила и са до 36 кг.
Материалите също са различни. BeSafe Stretch има срок на годност 15 год., тъй като материала от който е изработен старее по др. начин от пластмасата.
Въртенето не промена надеждността на столчетата за кола, а посоката на ползване оказва влияние при тестовете.
Когато има възможност за поставяне в двете посоки се тества и в двете посоки и се взема по - лошия резултат (този в посока на движението).
BeSafe Beyond 360 има оценка за безопасност 2.0 в ADAC и това е един от фаворитите в групата с възможност за ползване в двете посоки, при това,  това е по - лошия резултат (този в посока на движението).

# 501
Предстои ни закупуване на столчета за кола, тъй като кошниците скоро ще са ни малки. Изобщо не знам как да се ориентирам в голямото предлагане Sad с изофикс система ли да търся или да се закрепят с коланите на колата? В кой ценови диапазон са качествените и безопасни столчета? Приемам съвети!

# 502
Предстои ни закупуване на столчета за кола, тъй като кошниците скоро ще са ни малки. Изобщо не знам как да се ориентирам в голямото предлагане Sad с изофикс система ли да търся или да се закрепят с коланите на колата? В кой ценови диапазон са качествените и безопасни столчета? Приемам съвети!

Ако колата Ви има изофикс - по-добре вземете столчета с изофикс. Най-сериозен краш тест е шведският Plus test - там са описани моделите и за каква възраст са - като цени има от по-бюджетни (например на Joie) до много скъпи (като BeSafe), но като безопасност би трябвало да са еднакви - разбира се ще има разлика в качеството на инвестираните материали - дамаска, пластмаса и тн, но в крайна сметка безопасността е на първо място, а всеки един модел от списъка е издържал теста за безопасност. https://www.vti.se/en/services/laboratory-and-testing/crash-safe … lus-tested-models
Единственото неудобство е, че този краш тест е издържан САМО от столчета обратно на движението, а с порастване на децата често родителите не можем да удържим на постоянните им истерии да се возят напред, особено след 3-4 годишна възраст - така че ако търсите столчета с възможност за возене и в  посока на движението, този тест няма да може да е полезен при избора, проверете оценките на столчетата, които обмисляте в ADAC. Ще е полезно да набележите няколка модела и да се разходите да ги видите на живо, защото си има разлики определено.
Също препоръчвам да разглеждате и чуждестранни сайтове - там много често има големи намаления на по-скъпите марки и дори с доставки, пак излизат с по -30%/-40% от цените в България.

Поздрави

Последна редакция: сб, 08 ное 2025, 15:02 от bonibon_

# 503
Момичета, след CYBEX Cloud G с база G на кое столче минахте? Sirona G или друго и на колко месеца (килограми/ръст)? На 3 месеца сме и искам да се възползвам от намаленията но се чудя дали Сирона, защото така и така имаме базата..

# 504
По същата причина дннет купих Сироната. На 2 месеца е. Още сме с кошницата.
Харесах и другия модел от 76 см нагоре но той не се върти и за мен не е удобен.

# 505
Детето ни наближава 4 години и вече е над 100 см, така че трябва да сменяме Сайбекса Сирона Платинум. Двоумя се между нов Сайбекс, който е малко по-широк в раменете и Бритакс Рьомер, който май е с по-добри резултати на тестовете. Имате ли препоръки и предпочитания? Сироната уж беше от специална материя, но много го загряваше, лятото беше ужас. Струва ми се, че Бритакса може да е по-прохладен, но ако е тесен, пак ще го загрява.

# 506
Здравейте! Някой дали случайно ползва столче Joie i-Spin I-Size xl? Монтиране успешно, всичко е зелено, базата е стабилна, но самото столче при побутване се клати. Не ми изглежда съвсем нормално да е така. Имате ли идея?

# 507
Здравейте! Някой дали случайно ползва столче Joie i-Spin I-Size xl? Монтиране успешно, всичко е зелено, базата е стабилна, но самото столче при побутване се клати. Не ми изглежда съвсем нормално да е така. Имате ли идея?

Ние сме с друга марка и пак е така клатенето - толкова нестабилно ни се виждаше, че отидохме до магазина представител и те ни обясниха, че заради въртящата основа е това и е нормално. Най-сигурно е да питате в магазин, който предлага тази марка, за да е достоверна информацията, ноооо при нас се оказа, че е нормално... че дори по дупки скърца и мъжът ми се вбесява 😃

# 508
Предстои ни закупуване на столчета за кола а сега има доста намаления и искам да се възползвам. Доста трудно е да се ориентира в морето от информация и ще се радвам на съвети и препоръки.

Набелязала съм следните модели:
BeSafe Beyond 360
BeSafe Stretch B
Axkid one 3
BeSafe iZi Turn B i-Size

Ще се радвам и на други препоръки/съвети. Чудя се дали да заложим на столче, което позволява завъртане за поставяне на детето.

# 509
BeSafe пускат Beyond2 кош и стол. Имат и два нови цвята. Декември би трябвало да са и по нашите магазини.
Ние, понеже чакаме бебо през февруари, решихме да изчакаме тях. Така или иначе засега не виждам някъде BeSafe на промоция за черен петък.

Общи условия

Активация на акаунт