Избор на столче за кола - 5

• 40 797
  • 535
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Най-големият недостатък на BeSafe Stretch е не може да се монтира във всяка кола. Наивно смятах, че щом монтажът е с колани, може навсякъде, но не е така. Има някакви каиши, които следва да се подпъхнат под релсите на предната седалка, но в едната кола тази релса е вкопана в пода на колата и няма начин нещо да се напъха отдолу.

Ако позволите една идея Simple Smile
Допълнителните колани на BeSafe Stretch се продават отделно и бихте могли да закупите чифт за колата на която лайсната не позволява подпъхване.
След това отвивате болта на лайсната и подпъхвате колана, затягате отново болта и коланите остават подпъхнати.
BeSafe ще предлагат и специални планки за директно закрепване на куките на стола, които се монтират на лайсната, но се очакваше сертификацията им.  Simple Smile

# 331
Здравейте,

Предстои ми закупуване на детско столче, като желанието ми е да покрие няколко критерия:
- да е от 0м (няма да купуваме кошница)
-да е издържало Plus test
-да има ротация на основата за по-лесно поставяне, т.к. на едната ни кола задните врати са много скосени.

Доколкото проучих тези модели отговарят на всичко, но как да избера между тях - ще ми е полезно мнението ви:
1. Axkid Spinkid https://sgusheni.com/produkt/axkid-spinkid-vurtiasth-stol-ot-40- … -105%D1%81%D0%BC/

2. Britax Rõmer Swingfix I size
https://britax-roemer.bg/product/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA% … -swingfix-i-size/

3. Joie I spin Safe
https://rayatoys.com/stol-za-kola-joie-i-spin-safetm-coal-40-105-sm

На живо от тези 3-те успях да видя само Акскид и бях малко разочарована (самата тапицерия не беше уау, шевовете кривееха и тн), останалите не съм виждала на живо. Нямам представа като широчина вътре еднакви ли са (например сравнението между Акскид и Бисейф на Макарон беше сууупер полезно, но е много трудно като ги няма на едно място и човек като не се е сблъсквал досега, да се направят разлики)

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 10:44 от bonibon_

# 332
Здравейте, може ли да коментирате столчето Britax Swivel? То отговаря на доста критерия като възможност за използване в двете посоки на движение и е подходящо до 7 годишна възраст. Но не успявам да открия резултати от краш тестове и оценка в ADAC.

# 333
  • Варна
Здравейте, може ли да коментирате столчето Britax Swivel? То отговаря на доста критерия като възможност за използване в двете посоки на движение и е подходящо до 7 годишна възраст. Но не успявам да открия резултати от краш тестове и оценка в ADAC.

Според мен е малко недомислен.
До 7 год. е, но може да се използва обратно на движението, само до 4 год.
5 точковите колани също се използват само до 4 год. (105 см.).
После, няма икономическа изгода от това, че е до 7 год., тъй като в последствие ще е нужно същото столче за кола, което бихте си купили ако преди това сте имали столче за кола до 4 год.
Иначе казано до 7 ама всъщност не е по - различно от тези до 4 год.

# 334
РОШКО, мога ли да помоля за препоръка? Предстои ни смяна на столчето, което към момента използваме, то е подходящо за деца до 105 см, които лека-полека детето доближава. Колата, в която ще бъде монтирано, разполага с изофикс и е достатъчно просторна, така че обем не ни притеснява.

# 335
Здравейте, двоумя се кой от двата модела да избера: Joie signature i-Spin XL или CYBEX Gold Pallas G i-Size Plus https://www.babyone.de/kindersitze-gruppe-1-2-3/joie-signature/i … 000584115204.html

https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B0CBVQFV6N/ref=ox_sc_saved_ti … 8XB7XF&psc=1&th=1

Моля за препоръка и отзиви! Всяко мнение ще ми бъде полезно.

# 336
  • Варна
РОШКО, мога ли да помоля за препоръка? Предстои ни смяна на столчето, което към момента използваме, то е подходящо за деца до 105 см, които лека-полека детето доближава. Колата, в която ще бъде монтирано, разполага с изофикс и е достатъчно просторна, така че обем не ни притеснява.

Колко е голямо детето?
Ръст и тегло?
В момента в каква посока возите детето?

# 337
101 см, 15.5 кг, на 3 г. и 4 м.;
Вози се от новородено до момента в посока обратна на движението.

# 338
  • Варна
101 см, 15.5 кг, на 3 г. и 4 м.;
Вози се от новородено до момента в посока обратна на движението.

Тук вече въпросителните стават много.
До каква възраст искате да возите обратно на движението?
Към момента това е възможно до 7 год. и 125 см.
Варианти: BeSafe Stretch и Axkid One
Вариант с ротация до 6 год.: BeSafe Beyond/Beyond 360

Ако възнамерявате да возите в посока на движението, бих предложил да изчакате до 105 см., когато детето ще е на приблизително 4 год.
Варианти: BeSafe iZi Flex Fix 2 и Britax Кidfix

# 339
Навярно аз не съм обяснила правилно. Започнах да събирам информация именно за момента, в който вече е 105 см, за да сменим стола със следващия. Искаме да се вози обратно на движението максимално дълъг период. Към момента не е дала никакъв сигнал това да ѝ създава какъвто и да е дискомфорт, включително на много дълги разстояния (пътувания извън страната вкл.), затова възнамеряваме да използваме видимото наличие И на желание в детето.
Благодаря Ви много за отделеното време и препоръките 🙏 Усмихнат завършек на седмицата 🍀

# 340

После, няма икономическа изгода от това, че е до 7 год., тъй като в последствие ще е нужно същото столче за кола, което бихте си купили ако преди това сте имали столче за кола до 4 год.

Реално във варианта гледащ в посока на движението не е безопасно за използване? В този случай, видях че стола се прикрепя с колана на колата в комбинация с изофикс и също до колкото разбрах се премахва 5 точковия колан и детето също използва колана на колата също като останалите столчета за до 7 годишна възраст.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 21:25 от Ralji

# 341
  • Варна

Реално във варианта гледаш в посока на движението не е безопасно за използване? Тогава стола видях че се прикрепя с колана на колата в комбинация с изофикс и също до колкото разбрах се премахва 5 точковия колан и детето също използва колана на колата.

Не твърдя, че не е безопасен, а че е безсмислено да е до 7 год. ако ще се използва в посока на движението и с 3 точковия колан.
Понеже Britax Swivel не е до 150 см. (нужни за да може детето да се вози без столче за кола) ще трябва да си купите и такова до 150 см.

# 342
Здравейте, купихме столче Britax Romer - Dualfix M PLUS i-Size, 61-105 см, 3 месеца - 4 години. Бебка е на 5м пробвах да я сложа, но има ужасна чупка на кръста, кръста и се изкривява като дъга, видимо не изглежда добре седнала. Вие имате ли такъв проблем?

# 343
Здравейте, може ли да дадете мнение за столчето Joie i-Prodigi ? Почти никъде не се намира, а е с много добри параметри до 22кг и с преминат краш тест.

# 344
Здравейте, купихме столче Britax Romer - Dualfix M PLUS i-Size, 61-105 см, 3 месеца - 4 години. Бебка е на 5м пробвах да я сложа, но има ужасна чупка на кръста, кръста и се изкривява като дъга, видимо не изглежда добре седнала. Вие имате ли такъв проблем?

Вижте клипчета в интернет. Възможно е седалката да трябва да се регулира в по-легнала позиция или умалителя да трябва да се премахне. Ако бебето е в по-легнала позиция и с достатъчно място то ще лежи в тази чупка и ще му е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт