Избор на столче за кола - 5

• 40 774
  • 535
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Здравейте, купихме столче Britax Romer - Dualfix M PLUS i-Size, 61-105 см, 3 месеца - 4 години. Бебка е на 5м пробвах да я сложа, но има ужасна чупка на кръста, кръста и се изкривява като дъга, видимо не изглежда добре седнала. Вие имате ли такъв проблем?

Въпреки, че го дават подходящ от 3+ месеца, според мен е абсолютно неподходящ от тази възраст.
Дори съм склонен да смятам, че за повечето деца не е подходящ и до над 6+ месеца. предвид липсата на подложки и голямата дълбочина.

# 346
Joie имат много добри опции за столчета на достъпна цена преминали най-тежкия тест и след дълго проучване може би се насочвам натам. Ще помоля РОШКО за мнение за тях и ако може конкретно за I-Soren

# 347
  • Варна
Joie имат много добри опции за столчета на достъпна цена преминали най-тежкия тест и след дълго проучване може би се насочвам натам. Ще помоля РОШКО за мнение за тях и ако може конкретно за I-Soren

Нямам конкретни впечатления от I-Soren, но от това което съм виждал от марката, материалите и изработката отговарят адекватно на по - ниските цени на продуктите.
Не мисля, че като материали, изработка и иновации могат да конкурират по- високия клас продукти.
Мисля, че разликата е забележима и с просто око.
Все пак биха били добър избор за хора които нямат финансова възможност.

Ще си позволя да споделя и личния си начин на мислене, без това да има общо с коментара ви:
Не разбирам обаче, родители, които си правят дребни сметки, като са отделили за количка (за собствения си комфорт) суми от порядъка на 1500+ лв..
Столчетата за кола, дори на най - реномираните марки са с по - ниски цени от детските колички в същия клас, ползват се по - дълго и са единствените продукти, които могат да спасят живота и здравето на детето.

# 348
Здравейте, моля препоръчайте ми столче за кола, което:

- е в двете посоки на движението
- захваща се с колана на автомобила

Детето е на 1г. и 1м.

# 349
Здравейте, в такъв случай бихте ли дали вашите препоръки за столчета за новородени? Доста четох, бях се насочила и аз към Joie, но сега коментарът ви ме разколеба и съвсем се обърках.

Нямам конкретни впечатления от I-Soren, но от това което съм виждал от марката, материалите и изработката отговарят адекватно на по - ниските цени на продуктите.
Не мисля, че като материали, изработка и иновации могат да конкурират по- високия клас продукти.

Ще си позволя да споделя и личния си начин на мислене, без това да има общо с коментара ви:
Не разбирам обаче, родители, които си правят дребни сметки, като са отделили за количка (за собствения си комфорт) суми от порядъка на 1500+ лв..
Столчетата за кола, дори на най - реномираните марки са с по - ниски цени от детските колички в същия клас, ползват се по - дълго и са единствените продукти, които могат да спасят живота и здравето на детето.

# 350
  • Варна
Здравейте, в такъв случай бихте ли дали вашите препоръки за столчета за новородени? Доста четох, бях се насочила и аз към Joie, но сега коментарът ви ме разколеба и съвсем се обърках.

Направих си труда да погледна модела I-Soren за който питахте, той обаче не е подходящ за новородени, а е за след 6м., като е предвиден да се използва само обратно на движението до 125 см., като е ограничен до 22.5 кг.

Ако искате да използват столчето от раждането и възможно най - дълго обратно на движението, то тогава подходящи варианти биха били:

BeSafe Stretch B - от раждането до 125 см., само обратно на движението до 36 кг. с монтаж посредством автомобилния колан
AxKid One+ 3 - от раждането до 125 см., само обратно на движението до 23 кг. с монтаж посредством Isofix

Ако желанието ви е да използвате столчето само обратно на движението, но след 61 см., то вариантите биха били много:

Разбира се, моят любим в тази категория е BeSafe Beyond от 61 до 125 см., само обратно на движението до 22 кг. с монтаж посредством Isofix и ротация на 180 градуса.

# 351

Ние бяхме с кошница Cybex Aton до 9кг и 60см, защото смятам, че за новородено не е удобна изправената позиция и подложките от столчетата с период на ползване няколко години. Купихме го от олх именно защото тези кошници почти не се използват и остават нови след само няколко месеца ползване.
Относно столче за след това основи проучих в сайта на Adac и vti. Това са основните краш теста като за по сериозен се смята plus test с резултати в vti.
Столчето Joie I-spin safe  фигурира и във двата и е на първо място в Adac с по-добри оценки от двойно по-скъпи на другите марки. И според мен е доста добър вариант за до 105 см/ 4 години. Това столче има варианти и с 360 ротация.
Проучих и за столчета с удължено използваме обратно на движението I-Soren , което също е преминало най-тежкия краш тест и е добър вариант но е с изо фикс, което пък от своя страна го ограничава до 22кг.
И в крайна сметка се спряхме на Axkid Movekid - марката е по-призната. Инсталацията е с коланите на автомобила и е с параметри до 36 кг и 125 см около 6 години. Цената също е нормална. Недостатък е че няма ротация, но тя е само за тези до 105 см

# 352
  • Варна
Ние бяхме с кошница Cybex Aton до 9кг и 60см, защото смятам, че за новородено не е удобна изправената позиция и подложките от столчетата с период на ползване няколко години. Купихме го от олх именно защото тези кошници почти не се използват и остават нови след само няколко месеца ползване.
Относно столче за след това основи проучих в сайта на Adac и vti. Това са основните краш теста като за по сериозен се смята plus test с резултати в vti.
Столчето Joie I-spin safe  фигурира и във двата и е на първо място в Adac с по-добри оценки от двойно по-скъпи на другите марки. И според мен е доста добър вариант за до 105 см/ 4 години. Това столче има варианти и с 360 ротация.
Проучих и за столчета с удължено използваме обратно на движението I-Soren , което също е преминало най-тежкия краш тест и е добър вариант но е с изо фикс, което пък от своя страна го ограничава до 22кг.
И в крайна сметка се спряхме на Axkid Movekid - марката е по-призната. Инсталацията е с коланите на автомобила и е с параметри до 36 кг и 125 см около 6 години. Цената също е нормална. Недостатък е че няма ротация, но тя е само за тези до 105 см

Явно не сте добре запозната.
VTI  не класира столчетата за кола. Този тест или се минава или не.
Не виждм как някой модел може да е на първо място Simple Smile
В ADAC за столовете до 105 см., най - добър показател като безопасност има BeSafe iZi Kid който вече не се произвежда, но към момента нието един стол не е давал по - добри резултати.

Що се отнася до въртенето, BeSafe Beyond е до 125 см и има възможност за ротация на 180 градуса.
Варианта BeSafe Beyond 360 е до 125 см. с ротация на 360 градуса.

# 353
Някой има ли отзиви за тези столчета? Едното е на Cosatto от 40 до 150см. с база:
https://www.baby.bg/product/stolche-za-kola-cosatto-all-in-all-r … ure-trail-shadow/

Това от 76 до 150см....за съжаление не става за новородено.
https://www.prospeed.bg/shop/sparco-detsko-stolche-sk5000i/?fbcl … 3DVmX4uJf5SEECuQw

https://www.ozone.bg/product/cybex-stol-za-kola-76-150-sm-pallas … pure-black-black/

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 17:28 от Kactus

# 354
# 355
  • Варна

Едното отговаря на страия стандарт и вече не би следвало да може да се продава.
Другото има нужда от изофикс база.

# 356
  • Бургас
Здравейте,
Разбирам, че тук има страшно запознати хора с материята, касаеща избор на детски столчета и моля за съвет, относно:
Детето е на 2 г.
тежи 16 кг.
бюджет: 1000 лв
Столчето с което сме сега е това: https://swandoo.com/bg/our-products-oldd/marie-2/

Детето расте и искаме да му купим по -голямо и удобно столче.
Изискванията са:  да се върти на 360 градуса и да има изофикс.
Спряхме се на столчетата посочени по-долу, но, тъй като сме далече от професионалисти в материята се допитвам и до Вас, относно тези, посочени по-долу.
Разбира се, ако има по-добри предложения съвпадащи с нашите критерии, ще се радвам да ги споделите.
Това са примерните ни избори:
1. https://kidsonboard.bg/product/britax-romer-kidfix-i-size-buster/
2.https://rayatoys.com/stol-za-kola-cybex-solution-z-fix
3. https://www.hippoland.net/maxi-cosi-stol-za-kola-rodi-fix-s-i-si … -black-8801870110
4.https://besafe.bg/product/besafe-izi-flex-fix-i-size-%D1%81%D1%8 … B0-cloud-melange/
5.https://-spam217-/joie-trillo-lx-15-36-kg-ctol-za-kola

Според мен, Britax Römer Kidfix i-Size и Cybex Solution Z-Fix са двата най-силни кандидати. Те се открояват с изключителни показатели за безопасност, особено по отношение на страничната защита и стабилността при инциденти. И двата модела предлагат висок комфорт и лесна инсталация, според описанието им.

Благодаря, предварително.

# 357
Аз като пълен лаик, тези столчета как се въртят на 360°?

# 358
И аз не виждам да се въртят на където и да било.
Сигурен въртящ стол e Besafe beyond 180/360. При поръчка от чужбина се вмества в бюджета.

# 359
  • Бургас
Абсолютно правилно отбелязвате.
Преписах тези столчета, по препоръка на магазин. Моя грешка, че не ги проверих в описанието.
Ок. Желанието ми е да мога да го возя в посока обратна на движението.и да може да се завърта поне на 180 градуса.

Общи условия

Активация на акаунт