Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 296
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте! Някой има ли поглед върху 8-мо училище - предприемачество с АЕ?
Аз имам поглед върху 8 СУ. Малките ми деца учат там.
Гимназиални класове няма от повече от 10 години. Последно зрелостници имаше около 2011 +-1. Причините да няма гимназиален курс се крият в управлението на старата директорка. Няма смисъл да ви занимавам с тях.
Сегашната директорка е добра и амбициозна. Самата тя преподава информатика и виждам, че дава шанс на точните науки. Държи учителите да си вършат работата и се опитва да повдигне имиджа на училището и успява. Предполагам 8 клас ще бъде поет от учители, които в момента преподават на 5-7 клас. Моите деца са в начален курс и нямам лични впечатления за случващото се в прогимназията. Като цяло в училището има ред и дисциплина. Няма агресия, цигари и алкохол и е нормално, защото повечето деца са малки. Няма мотаеши се деца. Моите и свободни часове не са имали. Винаги намират заместник в спешни ситуации.

# 211
По мое време 8-мо беше много добро училище, жалко, че така са го занемарили.Водеше се нещо като италианска гимназия.

# 212
По мое време 8-мо беше много добро училище, жалко, че така са го занемарили.Водеше се нещо като италианска гимназия.
Лазарова го съсипа за има няма 10 години. 2012/2013 имаше само 11 паралелки от първи до седми клас и трети и четвърти етаж не се ползваха. Сега училището е пълно. Предполагам, че част от сегашните седмокласници ще кандидатстват в него. Ако нямаш оценки за топ гимназия и искаш да учиш английски, по-добре да учиш в квартала, отколкото да губиш време да придвижване.

# 213
  • София

Завърших 8мо точно с италиански и имах страхотни учители. Всички научихме езика изключително добре. Италианските паралелки западнаха още по мое време. Жалко.

# 214
  • sofia
То и аз имам топли спомени от 142 СОУ, носледник на което е 203то, но в момента няма ншщо общо с това, което е било....Уви...

# 215
203 е пълен хаос.
Директорката го съсипа направо.

# 216
За 12то съм чувала добри отзиви, според приятел на моето дете дисциплината е сериозна и си учат доста в паралеката с природни науки.
31во бих го наредила веднага след 1-ва и 2ра английска - учи се, децата са добри, както и много от учителите.

# 217
Здравейте! Знам, че може би е малко късно, тъй като класиранията започнаха, но искам да предупредя тези които са го писали в класиранията!
Бих искала да споделя моят опит за ПГИИРЕ:
Когато започнаха класиранията по препоръка на моя приятелка записах съответното ПГИИРЕ в класиранията за 8 клас. (Няма да обяснявам за тях - бях приета в друго училище, но избрах да отида в ПГИИРЕ).
Исках много да уча испански език и ме приеха точно в тази паралелка ИЕ + Рум.
В началото всичко беше наред докато с течение на времето всичко се разбра. Училището е половин етаж. То е в една сграда с 29 СУ. 24/7 трябваше да се съобразяваме и да слушаме оплаквания от другото училище. Няма салон (през зимата г-жата взимаше постелка и правихме лицеви опори и коремни преси на земята в класната стая). Лафка има, но тя си е за другото училище. Не попаднах на хубав клас. Учителите се сменят често и дори най-настоятелните се бяха отказали от нас. Само по испански език се смениха 4 учителя за 1 уч. година. Проблема беше, че по няколко седмици не можеха да намерят нов учител. Единствените ми читави учителки бяха по философия (напусна в края на годината) и по бел. Учениците там нямат никакво желание за каквото и да е. Директорката и някои учители съвсем нормално излизат в голямото междучасие да пушат с учениците. Директорката на училището всъщност е заместничка за 2 години, но явно старата така и не се е върнала и тази е останала. Няма смисъл да обяснявам в какви дори застрашаващи и за живота ситуации бях попадала заради някои ученици.
Има близка автобусна спирка и метро ( метростанция ,,Лъвов мост"). Не съм расист или подобни такива, но имайте предвид, че училището се намира в началото на Драз Махала и вечер при втората смяна не е ок дете да се разхожда само. За първи път там разбрах, че може да имаш по 8 уч. часа на ден в училище....(пътувах с метро и въпреки това се прибирах в 15:30/16:00.)
Единственото нещо, което ме държеше (психически) до края на завършването на 8 клас беше една моя приятелка. Завърших и веднага се махнах от там. Няма да коментирам къде уча в момента (за да не си помислите, че рекламирам), но имам чувството че направо се ,,преродих", когато се преместих. Все още се възстановявам психически от годината, която преживях...там човек не може да ,,вирее" ако иска да научи нещо в училище.
Наистина се надявам повече хора да прочетат това и да премислят, ако са кандидатствали за там. 🙂

# 218
Здравейте! Моля за мнения за 121 Георги Измирлиев...нещо не мога да намеря информация за гимназиален етап.

# 219
Здравейте! Моля за мнения за 121 Георги Измирлиев...нещо не мога да намеря информация за гимназиален етап.

Директорката е много дейна , непрекъснато обновява нещо по сградата. Преподавателите до колкото разбрах са млади хора. Районът е спокоен, няма престъпност

# 220
  • София
Синът ми е приет на първо класиране 134 АЕ с Иврит, софтуерни и хардуерни науки. Не му стига много малко за Природни науки ИЕ във 127 и мааалко повече за 7 и 1. Балът миналата година за 7 и 1 е мръднал за някои паралелки 10-16 точки. Дали да очаквам същото сега? 127 лично аз не го предпочитам пред 134, обаче този иврит.... Мнения по чуденките ми?

# 221
  • sofia
Здравейте,
Някакво мнение за 47СУ?

# 222
  • София
А за 12то?

# 223
  • София
Синът ми е приет на първо класиране 134 АЕ с Иврит, софтуерни и хардуерни науки. Не му стига много малко за Природни науки ИЕ във 127 и мааалко повече за 7 и 1. Балът миналата година за 7 и 1 е мръднал за някои паралелки 10-16 точки. Дали да очаквам същото сега? 127 лично аз не го предпочитам пред 134, обаче този иврит.... Мнения по чуденките ми?

Ако нямате ясна визия какво ще го правите този иврит след 5 години, по-добре не му го причинявайте. Учила съм иврит в университета и въпреки че благодарение на прекрасния ни преподавател бяхме стигнали много добро ниво, вече дори съм забравила азбуката Sad  Езикът е труден, нищо общо с европейските, а и не виждам в България къде може да намери приложение. Сигурно има такова, просто аз не съм чувала Simple Smile 127мо не е никак лошо училище, на мен ми беше препоръчано от една учителка и го писах в желанията, но дъщеря ми е приета на по-предно желание в друго училище.

# 224
  • София
Благодаря Зета. Ще играем на второ класиране и където - там. Както пресмятах бала в 1-во скочи драстично за нашите желания. Остават 127 и 7, като вариант. Много се надявах сметката ми да е грешна, но уви не е.
ПС. 12 за мен е добро, беше в списъка но по назад, само заради локацията.

Общи условия

Активация на акаунт