Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 73 482
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
не съм достатъчно доволна от фег
честа смяна на учители като само двама за 5 години наистина се интересуваха от децата
моето дете остана на практика с познанията от подготвителен клас, много малко е надградила

не бих писала като първи език английски, те ще го научат и без езикова гимназия
и двете ми девойки бяха с втори език английски, но ако бях на сегашния си акъл, изобщо нямаше да го учат в училище

# 586
Имайте предвид, че точно там се усеща делението на деца " с произход" и "без". (не  е лично наблюдение, на мои познати)
Това не е вярно. А за какъв произход точно говорим, като след 7 ми клас се влиза само по бал??

Това от личен опит ли го твърдиш?
Както казах, детето ми не учи там, но имам познати, които го споделят. Пък нека се влиза по бал след 7 клас...

# 587
Дъщеря ми , след испански подрежда руски . Чудя се защо?Satisfied В момента въобще не е актуален Thinking
За него съм се спряла на 133 и 119
Относно смяната  на учители, тя смени 4 преподавателя  по география в рамките на 3 години. Добре е , че поне тези по математика и БЕЛ са си постоянни

Последна редакция: нд, 10 мар 2024, 19:27 от Костадинова31

# 588
  • Сф
Имайте предвид, че точно там се усеща делението на деца " с произход" и "без". (не  е лично наблюдение, на мои познати)
Това не е вярно. А за какъв произход точно говорим, като след 7 ми клас се влиза само по бал??

Това от личен опит ли го твърдиш?
Както казах, детето ми не учи там, но имам познати, които го споделят. Пък нека се влиза по бал след 7 клас...
Да, личен. Нещо те баламосват твоите познати. Може пък иврита да им идва труден. И не сме с произход. Разбира се, всеки е свободен да мисли каквото си иска.
Не разбрах това, " нека се влиза по бал". Мисля, че няма смисъл от конспирации и внимавайте да не ви изиграят лоша шега, когато касаят вашето дете. Те ще зачестят покрай матурите де, за много училища. Успех на всички в избора!

# 589
Моето дете няма желание за там изобщо....Нито пък аз.

Нека се влиза по бал означава, че повечето деца остават там, а до 7 клас повечето са с произход.

Конспирации не виждам, само констатации. На мен лично ми е все тая дали има или няма деление, просто споделям за желаещите за там. Може да не е във всички класове или випуски, а само в някои, нямам идея.

# 590
В 134 СУ имаше ( сигурно още има) лагери и програми, спонсорирани от израелски организации,  предназначение само за деца с произход и има деление, което преди се усещаше много силно. Наскоро откриха частно еврейско училище  ЧОУ "Роналд Лаудер", което дръпна голяма част от еврейските деца и интереса към 134 от тях леко се понижи. Иначе, ако игнорираме това, в училището е задължителна униформата , имат някакъв транспорт, част от преподавателите са от СУ, учениците могат да излизат само в голямото междучасие, модерна база, обучение на ниво и дисциплина. Сградата е много добре охранявана .

# 591
Руските евреи останаха в 134-то.

# 592
  • при моите любими
На мен тази тема ми беше много полезна и интересна преди 2 години, когато кандидатства дъщеря ми. Желанието и беше испански и разучавах вариантите. Спомням си, че още тогава имаше вече негативни отзиви за 31во, че нямат добри учители по испански. Тогава бях подредила в главата си Испанската, 22ро, 30то, 1во Детето се пребори и изкара висок бал. За жалост не достатъчно висок за испанската, а доста по-висок от бала на 22ро. Според мен това е проблем и към днешна дата. Двете най-желани училища с испански с такава голяма разлика в бала. Така детето се изправи пред дилема, дали да не избере английските гимназии с втори испански и така реши, че предпочита да учи във втора английска с ИЕ, от колкото в 22ро. Та има и такъв сценарий.

# 593
Ние живеехме до училището и беше резерва, приеха го на второ класиране и учи там до 7-ми клас.Желано е, защото и районът вече е натоварен с живущи, няма места за всички деца в многото блокове, които се построиха, а училища няма.
Гаджето му е влязла там след 7-ми клас, и тя завърши 2022г. и според нея език почти никой не е научил.Та всичко е относително с езиците, бих гледала детето да е в добра среда, с добро обучение, удобна локация.
Ако има желание ще научи и език, но гаранция няма.
Явно девойкат нещо не се е харесала с немският. Като гледам в 8 клас с каква скорост вървят, хич не вярвам че има някой, който няма да го научи. Детето ми влезе с "0" думи по немски. Сега със сигурност покрива ниво А2.
Пише, чете, разказва -изключително прилично. А не е от най-ученолюбивите деца.
Все пак в това училище влизат амбициозни деца, та идея си нямам как някой не го е научил езика.

# 594
И добре е избрала.

# 595
Аз съм си мислила същото за щерката - че 2АЕГ с втори френски, ще е идеалното за нея. Май и майката на най-добрата й приятелка мисли така. Остава само да докарат бала. Но нека си имаме и резервните варианти. Някак успокояващо е, че има доста училища, които не са лоши и с малко по-нисък бал. Благодаря за всички споделяния в темата, изключително полезно е да се ориентираме.

# 596
  • София
Във 2АЕГ няма френски. В Първа има.

# 597
  • София
Аз се колебая дали като изчерпим приличните училища с  комбинация френски (първи) и английски (втори), да редим същите комбинации в по-безславни училища или другите паралелки на вече избраните... може би испански, като близък. Чакам справочника, за да мога да огледам вариантите. Девойката няма ясна идея какво иска да учи,  ако не е френски + английски, както и какво иска да прави след 12 клас , и се чудя коя е печалившата стратегия след това. То е ясно, че гаранция няма, но как бихте постъпили? Ясно е единствено, че е за хуманитарен профил или езици. Рисува хубаво и до тази година е ходила на уроци по рисуване за кеф, поне 4-5години, на добро ниво е. Но каза, че иска това да й остане хоби, не да кандидатства с рисуване. По съвпадение графиката й е любим стил и се чудя дали да не я пусна и на един такъв изпит за всеки случай. Но този тип училища са ми съвсем неясни.
Аз бих избрала същите училища, дриги паралелки. Защото има значение общият “профил” и стеда в училишето какви са, не само еьикът. Бих предпочела по-нелюбим език в по-добро училище, отколкото силно желан - в лошо.

# 598
Току що й споменах за добри училища и не толкова желан език , а тя  каза: НЕ! Ще  уча испански. Сегаа  аз какво да правя???? Това е - дете с характер. Simple Smile

# 599
Вие план Б,В,Г трябва да имате.Пък дано детето си изпълни желанията.Моят голям син бе приет  на 13-то желание, а малкият на последно от поне 20 😂 Та повечко училища ще
пишете.Първо най-желаните, после компромисните, след тях оставащите.

Общи условия

Активация на акаунт