Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 73 474
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Е, щом детето иска испански, нека учи. В 31 нямаше ли паралелки с испански?

# 601
  • София
Честно казано съм благодарна донякъде, че учителят по втория език испански в нашето училище така "стимулира" децата, че им избива всякакви мисли и мераци да учат испански в гимназията. За мен най-търсени езици след английски или по-точно плюс него, като наблюденията ми са за трудовия пазар в България, са немски и френски.

# 602
Е, щом детето иска испански, нека учи. В 31 нямаше ли паралелки с испански?
Има , е то това ще е първо желание при добри резултати.
Немски , ама при нея е последна вероятност.

# 603
Във 2АЕГ няма френски. В Първа има.
Благодаря, Санака! Сега погледнах табличките на Дидева и явно наистина информацията ми е била или грешна, или стара. Нали гледам да съм дзен и чакам новия справочник, за да чета внимателно и маркирам. Жалко, някак 2АЕГ ми "говори" и е в посоката на училището на другото дете горе-долу. Но то и балът не е нисък, а последните пробни ме стресираха мен, за да започна да разглеждам и варианти за бал под 400.

А по темата, този уикенд получих две хубави мнения за 19то от познати. Определено и него си го запазвам в списъка.

# 604
  • София
Вие заедно ли ще редите паралелките? Защото все пак ще учи, където я приемат.
Едит: имам предвид, че може вместо някое абсурдно ичилище с испански, все пак да напишете преди това други езици в по-добри училища

# 605
Във 2АЕГ няма френски. В Първа има.
Благодаря, Санака! Сега погледнах табличките на Дидева и явно наистина информацията ми е била или грешна, или стара. Нали гледам да съм дзен и чакам новия справочник, за да чета внимателно и маркирам. Жалко, някак 2АЕГ ми "говори" и е в посоката на училището на другото дете горе-долу. Но то и балът не е нисък, а последните пробни ме стресираха мен, за да започна да разглеждам и варианти за бал под 400.

А по темата, този уикенд получих две хубави мнения за 19то от познати. Определено и него си го запазвам в списъка.
Френски , ако не греша има в 133,  12 и в 18 у-ще

# 606
  • София
Дъщеря ми учи в 18-о с ФЕ +ИЕ. Имахме сходни терзания след 7 клас.КОлебанията бяха френски или испански да е водещо.Немски и руски отхвърли категорично.Английски също.И паралелката в комбинация на двата желани езика се оказа шестица от  тотото Simple Smile Ама не съвсем.Доста е лесно изучаването на испански    покрай френския и не  вижда някакъв зор, но пък и мерак за испанския се оказа че няма вече.Споделяла е- добре че не се засилих с първи език испански...) Не й харесва.Аз си мисля че след време ще съжалява и се надявам да размисли  и да го доучи в някакъв момент.НО сега просто  го бута някак без желание и усилия. Тръгнахме с голямата кошница и планове за 3 езика  в края на гимназиалния етап, но явно испанският ще е на посредствено ниво.Съжалявам че не помислихме за опцията за английски език като втори, но с голямата полза да е избор за лесна и безгрижна матура.
Та- давам и тая гледна точка - да помислите и от този ъгъл...

# 607
Да, 12то го харесах най-много от трите, заради вторият английски и бадминтона. После 18то. В 35то също има ФЕ, но е с руски, както и в 133то. Определено ще опитам да преговарям да смени езика в полза на училище. Опитах се да повдигна въпроса веднъж, но ме контрира с "Не вярваш ли в мен, ще видиш, че ще уча в гимназия". И засега само си гледам, за да имаме Б, В и Г план, че на пробни варира от 70-94 (надявах се да е с по-малки разлики. Разказвали са ми познати, че на всички пробни децата им са изкаравали сходни резултати, но моето не е така).  Новият справочник сме се разбрали да го четем заедно. Наспамих темата, извинявайте, но наистина сте ми много полезни.
SSSani, затова си мисля, че е добре да участват в избора и сами да си изберат. За да няма после "ти така  ми каза". А аз кълбо да погледна в него нямам, за да знам. Като си изберат сами, си поемат отговорността.

# 608
Мдам, доста често решават, че
нещо не им е интересно вече.Това написах по-нагоре.Да не се впрягате с тези езици толкова, а да мислите за нивото на дадено училище като цяло.

# 609
Много зави си от кои Пробни са тези 70 точки. Ако са от Междучасие, не ги смятайте, нямат нищо общо с необходимото за НВО.

# 610
Много зави си от кои Пробни са тези 70 точки. Ако са от Междучасие, не ги смятайте, нямат нищо общо с необходимото за НВО.
Ходи на пробни в ОТ и Междучасие,  като външна, микс от двете школи е. Грешките са в модул 1 основно, което е по-лесното за корекция (уж) и би трябвало да изчисти с правене на тестове, което сме оставили за април, май, юни. Досега вкъщи не е правила цели тестове за упражнение, но явно е време вече да почне. На уроците наблягат на групи задачи, също са планирали само тестове последните 2 месеца. Понеже е прилежна и съвестна, съм я оставила на самотек, но идва и моето време. Надявам се, че ще вдигне малко до юни и се поуспоких, че има и варианти за бал 350-380-400 (надявам се по-нисък от 350 да не търся, но това е един ден, в който всичко може да се случи и гаранции няма). Благодаря, момичета!

# 611
С първото дете като минавахме сагата 7-ми клас, търсехме училища с немски. Тъй като паралелките с първи език немски бяха с непостижим за него бал, писахме училища с АЕ+втори немски.  Стеснихме избора на база отзиви+локация. Накрая добавихме едно средно по хубост училище с добра локация и нисък бал, без оглед на паралелките, за да се застраховаме, ако нещата с бала тотално се объркат.

# 612
Не знам дали съм пристрастна, може би, но и аз съм на мнението на дъщерята на Костадинова. Grinning Явно наистина ще следя твоя списък, а после ще напиша и нашия.
За мен основен език е, разбира се, английският. След него подреждам испански и като трети - руският.
Френски, италиански, немски и подобни, даже и не ги гледам. А като видя опция с тях, направо ги отписвам.
Да, Латинска Америка и Испания, но малко ли е като популярност. Руският също.
Още повече ние сме с афинитет към Испания и мераците са й един ден да живее там. Много ни харесва като климат, организация, природа и т.н.
Другите са с по една държава само, не говоря за говоримост.

И моята дъщеря отсече, че като първи категорично не иска английски, защото така или иначе ще го научи. Иска ИЕ + втори АЕ. Като компромис, евентуално някъде и руски да се вмъкне.

Аз съм набелязала Испанската, 30, 1, 22, може би в някаква такава подредба, но ще огледам и другите предложени.
Благодаря ви, момичета! Heart
Много полезна информация давате!

# 613
  • София
И аз бих заложила на езика, който иска. В някакви граници, разбира се. Под определен бал вече ще гледам повече училище и локация. Испански има много с много различни балове, така че мисля, че добре ще ви се наредят нещата.

# 614
  • София
Ходи на пробни в ОТ и Междучасие,  като външна, микс от двете школи е. Грешките са в модул 1 основно, което е по-лесното за корекция (уж) и би трябвало да изчисти с правене на тестове, което сме оставили за април, май, юни. Досега вкъщи не е правила цели тестове за упражнение, но явно е време вече да почне. На уроците наблягат на групи задачи, също са планирали само тестове последните 2 месеца. Понеже е прилежна и съвестна, съм я оставила на самотек, но идва и моето време. Надявам се, че ще вдигне малко до юни и се поуспоких, че има и варианти за бал 350-380-400 (надявам се по-нисък от 350 да не търся, но това е един ден, в който всичко може да се случи и гаранции няма). Благодаря, момичета!
Все едно чета за моята дъщеря. Рисува от няколко години, но не иска това да й е основно занимание, а хоби.
Рисуване има в 51 и Елисавета Вазова, в 144 също има.

Аз гледах дълго в другата тема, но май няма да се класираме в топ 10.

Иначе съм се насочила към 7мо, 133-то, 35-то и разбира се, заради приятелка вече иска и 32
Иначе аз много исках 51
А защо не и 125то. За него мнения? То ни е в квартала, има хуманитарна с езици

Общи условия

Активация на акаунт