Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 73 519
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте ,може ли мнение за 119 и 1 ,ще съм много благодарна!

# 136
  • София
Ние пуснахме заявлението -  но аз въобще не съм сигурна в подредбата, особено в частта, където имаме най-голям шанс. Челните места са ясни, детето ги иска, но дали ще му стигне бала. Но вероятните места ги подредихме така:
127-мо  Предприемачески АЕ,  
119-то РЕ,  
7-мо АЕ/ФЕ,
1-во Икономическо развитие АЕ,
127-мо Хуманитерни АЕ
119 -то Хуманитарни

Изобщо такава каша надробихме...

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 17:23 от hris.g

# 137
ами аз също не знам ,мислите ли ,че щом училищата чийто бал ми стига са по-надолу ще ме приемат в тях все пак ,дори и да не ме приемат в по-горните чийто бал не ми стига??

# 138
  • София
Ще Ви приемат в най - горното, за което Ви стига бала. Може да е първо по ред, може да е 20-то.

# 139
Не мога да бъда полезна с отзиви ма МОН-ските училища , имам само наблюдения чрез приятели и познати . Но относно притесненията на тези , които ще пишат 50+ желания - нашите са 50 + + даже , но се вместихме в рамките на около 8-9 минути . След това ги изчетохме внимателно всички , накрая качихме файла с медицинското и пак приключихме около 25-та минута . Така че - мисията е възможна ! Обаче .... предварително бяхме направили класацията , бях записала всички кодове /само кодовете, без наименования / на съответния номер -желание .  Аз диктувах , таткото пишеше - та така стана !

Разбира се , сега е ред на момента , в който започвам да се тревожа дали обмислихме добре подредбата . Наложи ми се да прегледам много училища , които нито съм чувала , нито виждала , пък после да ги отсея по всемъзможни критерии и ми е пълна каша в главата .

Относно правописа на думата "ешалон" - по времето по което аз и мъжът ми сме били ученици , думата се употребяваше често , ние сме  чели мнооого /това беше обичайно тогава/ и знам много добре как се пише . Разбира се , на някой умник езиковед в някакъв момент му е дошло на ум , че вече ще е с "Е" , е , аз пък не мога да следя постоянно новите моди . Като са решили да е с "Е" -с "Е" да е , но на мен не ми е благозвучно така .

# 140
Тази година 12-то е с много добри резултати на ДЗИ по чужди езици. Приятелка на дъщеря ми от яслата и градината завърши 8 клас там. Майка й каза, че са доволни - нормални деца и няма излишна помпозност.

# 141
Ние най-накрая го решихме с малката. Подредбата ще е следната, като за първото няма шанс според мен :
1. ФЕГ
2. 18 -то
3. 35-то
4. 133-то
Като в 18-то първо ще пишем природни науки. Една от зам-директорките е казала, че почти със сигурност ще може да се избере профил ФЕ в 11-12 клас, за паралелката с природни науки и интензивно изучаване на ФЕ.

Отзиви за 55-то, паралелката Софтуерни и Хардуерни науки?

Ако целта е първи език - френски, 35-то трябва да бъде преди 18-то.

# 142
La Vert, защо трябва? Заради по - високия бал ли?
Отзивите, които получавам за преподавателите в 35-то не са никак добри. Жалко за децата.
Като включим и възможността да им е далеч, не виждам защо трябва да е преди 18 СУ.

# 143
От отзивите, които чувам, езиците там ги преподават на ниво. Тази година дори 35-то бие ФЕГ на ДЗИ по френски.

# 144
Резултатите от матурата по ФЕ - В2 за 2023 са близки и си мисля, че което и училище да избере от изброените, няма да съжалява . Не виждам защо да е жалко за децата от 35-то - резултатите на 9 ФЕГ и 35то са равни.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 18:13 от diddle07

# 145
Това е моята информация, не ангажирам никой с нея.
Стана ми любопитно, защо го подреждате преди 18то.
Изразих съжаление към децата, защото се налага да ходят на допълнителни уроци(поне децата на моите познати) . Не съм привърженик на тази практика.

# 146
Не мога да бъда полезна с отзиви ма МОН-ските училища , имам само наблюдения чрез приятели и познати . Но относно притесненията на тези , които ще пишат 50+ желания - нашите са 50 + + даже , но се вместихме в рамките на около 8-9 минути . След това ги изчетохме внимателно всички , накрая качихме файла с медицинското и пак приключихме около 25-та минута . Така че - мисията е възможна ! Обаче .... предварително бяхме направили класацията , бях записала всички кодове /само кодовете, без наименования / на съответния номер -желание .  Аз диктувах , таткото пишеше - та така стана !

Разбира се , сега е ред на момента , в който започвам да се тревожа дали обмислихме добре подредбата . Наложи ми се да прегледам много училища , които нито съм чувала , нито виждала , пък после да ги отсея по всемъзможни критерии и ми е пълна каша в главата .

При мен е същото. като родител на деца със сравнително нисък бал , 293 и 291 за ЕГ, проучих много неизвестни за мен училища, наредихме желания на около 50 паралелки, отгоре желани, после невъзможни, после тези в които са с желани профили, езици, локация и около 0,5 до 30 точки над бала ни според миналогодишните резултати. После такива които са симпатични с нисък бал и на края такива с бал много под нашия за да се "закачим" за първо класиране със сигурност. Но каква сигурност може да има човек , когато не са известни баловете или желанията на останалите. Тази игра е твърде сложна за мен, родителите с опит да работят с данни се справят по-лесно. Аз сега откривам как се работи с excel. Някак не е нормално.
Имам два въпроса. Първо: ако балът е по-нисък от миналогодишния не се ли отнася това за всички и защо препоръчвате да се увеличи до 50 точки аванса, не разбирам.
Второ: как постигнахте pdf  под 2MB, през телефона не успявам. Ще отида до някоя книжарница да сканирам.
Според вас до колко информацията на izpitai.me е достоверна, в какъв диапазон спрямо бала от миналата годна  би било реално да влязат децата:  +- 20, +-10, +- 50 точки ?

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 18:49 от bistra_Dim

# 147
  • София
Няма как за всички да е еднакво. Балът се формира по различен начин в различните паралелки. Всяка година различен брой деца имат предпочитания към дадено училище/паралелка.

# 148
  • София
Ами аз си обяснявам, че може да има едновременно 1. повече деца с по-нисък бал от нашия, което сваля общото; 2. повече деца с по-висок бал от нашия.
Ако първите са с 1000 повече от миналата година, а вторите - със 100, балът ще падне, но за желаните гимназии пак е възможно да ни изпреварят.

# 149
Не мога да бъда полезна с отзиви ма МОН-ските училища , имам само наблюдения чрез приятели и познати . Но относно притесненията на тези , които ще пишат 50+ желания - нашите са 50 + + даже , но се вместихме в рамките на около 8-9 минути . След това ги изчетохме внимателно всички , накрая качихме файла с медицинското и пак приключихме около 25-та минута . Така че - мисията е възможна ! Обаче .... предварително бяхме направили класацията , бях записала всички кодове /само кодовете, без наименования / на съответния номер -желание .  Аз диктувах , таткото пишеше - та така стана !

При мен е същото. като родител на деца със сравнително нисък бал , 293 и 291 за ЕГ, проучих много неизвестни за мен училища, наредихме желания на около 50 паралелки, отгоре желани, после невъзможни, после тези в които са с желани профили, езици, локация и около 0,5 до 30 точки над бала ни според миналогодишните резултати. После такива които са симпатични с нисък бал и на края такива с бал много под нашия за да се "закачим" за първо класиране със сигурност. Но каква сигурност може да има човек , когато не са известни баловете или желанията на останалите. Тази игра е твърде сложна за мен, родителите с опит да работят с данни се справят по-лесно. Аз сега откривам как се работи с excel. Някак не е нормално.
Имам два въпроса. Първо: ако балът е по-нисък от миналогодишния не се ли отнася това за всички и защо препоръчвате да се увеличи до 50 точки аванса, не разбирам.
Второ: как постигнахте pdf  под 2MB, през телефона не успявам. Ще отида до някоя книжарница да сканирам.
Според вас до колко информацията на izpitai.me е достоверна, в какъв диапазон спрямо бала от миналата годна  би било реално да влязат децата:  +- 20, +-10, +- 50 точки ?

За телефон има едно приложение Microsoft Lens - това е скенер и после може да си запазиш файла като пдф

Общи условия

Активация на акаунт