Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 7

• 74 202
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Не мога да бъда полезна с отзиви ма МОН-ските училища , имам само наблюдения чрез приятели и познати . Но относно притесненията на тези , които ще пишат 50+ желания - нашите са 50 + + даже , но се вместихме в рамките на около 8-9 минути . След това ги изчетохме внимателно всички , накрая качихме файла с медицинското и пак приключихме около 25-та минута . Така че - мисията е възможна ! Обаче .... предварително бяхме направили класацията , бях записала всички кодове /само кодовете, без наименования / на съответния номер -желание .  Аз диктувах , таткото пишеше - та така стана !

Разбира се , сега е ред на момента , в който започвам да се тревожа дали обмислихме добре подредбата . Наложи ми се да прегледам много училища , които нито съм чувала , нито виждала , пък после да ги отсея по всемъзможни критерии и ми е пълна каша в главата .

При мен е същото. като родител на деца със сравнително нисък бал , 293 и 291 за ЕГ, проучих много неизвестни за мен училища, наредихме желания на около 50 паралелки, отгоре желани, после невъзможни, после тези в които са с желани профили, езици, локация и около 0,5 до 30 точки над бала ни според миналогодишните резултати. После такива които са симпатични с нисък бал и на края такива с бал много под нашия за да се "закачим" за първо класиране със сигурност. Но каква сигурност може да има човек , когато не са известни баловете или желанията на останалите. Тази игра е твърде сложна за мен, родителите с опит да работят с данни се справят по-лесно. Аз сега откривам как се работи с excel. Някак не е нормално.
Имам два въпроса. Първо: ако балът е по-нисък от миналогодишния не се ли отнася това за всички и защо препоръчвате да се увеличи до 50 точки аванса, не разбирам.
Второ: как постигнахте pdf  под 2MB, през телефона не успявам. Ще отида до някоя книжарница да сканирам.
Според вас до колко информацията на izpitai.me е достоверна, в какъв диапазон спрямо бала от миналата годна  би било реално да влязат децата:  +- 20, +-10, +- 50 точки ?

Има едно приложение Genius Scan. Много е хубаво, може да сканира от снимки и прави пдф, праща ви по имейл, аз долу горе така направих, пратиха ми медицинското на снимка, минах го през  приложението, за да ми направи пдф и чудесно се получи.
Същото приложение перфектно сканира всякакви документи, като снима с камера документа.

# 151
  • София
Също и Adobe Scan. Днес си го свалих на телефона, сканирате първата стр. и после натискате Keep Scanning, за да добавите и втората страница към файла. Много е лесно, приложението ви води.

# 152
  • София
Относно правописа на думата "ешалон" - по времето по което аз и мъжът ми сме били ученици , думата се употребяваше често , ние сме  чели мнооого /това беше обичайно тогава/ и знам много добре как се пише . Разбира се , на някой умник езиковед в някакъв момент му е дошло на ум , че вече ще е с "Е" , е , аз пък не мога да следя постоянно новите моди . Като са решили да е с "Е" -с "Е" да е , но на мен не ми е благозвучно така .

@Oska, аз имам вкъщи речник на чуждите думи от 1982г. и в него няма дума "ешалон", но има "ешелон". Не знам Вие кога сте били ученичка. Нямам наоколо по-стар речник, но ще ми е интересно да покажете къде е посочен друг правопис.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 20:12 от esma

# 153
@Oska, аз имам вкъщи речник на чуждите думи от 1982г. и в него няма дума "ешалон", но има "ешелон". Не знам Вие кога сте била ученичка. Нямам наоколо по-стар речник, но ще ми е интересно да покажете къде е посочен друг правопис.
Имам някъде у дома" Речник на чуждите думи в България "- старо издание . Ще го потърся по някое време , но както споделих , това беше често използвана дума и никога не съм се чудила как се пише , поради което и не съм я проверявала в речници . Така съм я чела и чувала многократно . Би било по-полезно , ако я открия в книга издадена  по соца . Мога да похваля големия си син , на когото споделих за моето недоумение . Веднага отсече ,че  идава от френски и трябва да е ешЕлон . Браво на него , аз пък не знаех това преди да се коментира тук !

hakuna_matata , при подобен среден бал , училщата , които са ни наблизо и са най-желани , са на кантар , а следващите са с голяма разлика надолу и профилирани в практични , но непознати за мен специалности . Нещо се губи златната среда . Спокойно , няма да задавам въпроса тук , обаче как да подредя по ред на желание "системно програмиране" и "приложно програмиране" ,като хабер си нямам  и от двете ?! Баща му каза - първо "приложно програмиране " , ама и той не разбира много . Сега ще чета и за това , че да пренареждам докато е време , ако трябва !

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 20:40 от oska

# 154
Защо си създавате толкова усилия да сканирате медицински, след като може да се подадат при записването. Аз и доста хора около мен не са вадили, защото не знаем дали изобщо децата ще бъдат приети в професионални паралеки. Нали не е задължително да се прикачи?

# 155
Защо си създавате толкова усилия да сканирате медицински, след като може да се подадат при записването. Аз и доста хора около мен не са вадили, защото не знаем дали изобщо децата ще бъдат приети в професионални паралеки. Нали не е задължително да се прикачи?
Точно така разсъждавам и аз, има време. Записала съм час при лл за 20ти, тъкмо ще знаем дали ни трябва изобщо.

# 156
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Точно така разсъждавам и аз, има време. Записала съм час при лл за 20ти, тъкмо ще знаем дали ни трябва изобщо.
Няма ли да е късно? Записването/потвърждаването след 1-во класиране нали е до 17-ти?

# 157
Имам съседче, което завърши сега 55- то. Много голямо впечатление ми направи училището, че имат договор с ТУ да бъдат приети към 10% от децата на 55- то. Договора го има на сайта им.
Учат само първа смяна.

# 158
За първо да. Ако по някакво чудо я приемат на първо желание на първо класиране, ще извадя медицинско по спешност, иначе играем за второ.

# 159
Детето на Aila е потресено от външния вид на 35- то и затова са писали 18- то по- напред.
Иначе наистина ако искат  френски  е по - добре 35- то.

# 160
  • София
Някой с информация за 144то СУ в Младост - паралелките с ИИ?
Изрових някаква стара тема на 5 г, писах, но логично май никой не откликна.

# 161
Спешно се нуждая от помощ за една приятелка.(София) За съжаление детето е с БАЛ 250 - момиче
Идеи някакви?

# 162
  • София
В кой район живеят, някакви интереси и силни предмети на момичето?

# 163
Живеят в Сердика , а относно интересите , нямам представа,  но иска английски език

# 164
21-во? Забравих какви бяха баловете там.

Общи условия

Активация на акаунт