СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 70 127
  • 934
  •   1
Отговори
# 120
infopriem, но не влизате в акаунта на детето , а избирате от лентата 8кл., след това Варна от РУО списъка. И си търсите  - съответните паралелки - излизат си с кода.
Момичета,къде гледате кодовете на паралелките?За Варна питам,ако има значение.
Допълвам се Simple Smile : Всеки път като отворя infopriem, се чудя на кого са малките любопитни пръстчета на снимката? Ето и отговорът с едно сладкишче:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 23:09 от anitsa

# 121
  • Някъде там...
Dame, аз ти виждам подписа Wink

За второ класиране също и близнаците, които са си ползвали предимството освобождават едно място.

# 122
Може ли да ми кажете какво означава за дадена паралелка, че местата са в STEM профил?

# 123
Официално: STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics). На практика - общо взето нищо.
СТЕМ профили са:
- Софтуерни и хардуерни науки
- Математически
- Природни науки
- Предприемачески
СТЕМ са над 230 професионални паралелки.

# 124
Виждам, че в езикова гимназия има такава паралелка хардуерни и софтуерни науки с немски език. Чудя се така ли се набляга на езика, както и в паралелка английски и немски език например?
Официално: STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics). На практика - общо взето нищо.
СТЕМ профили са:
- Софтуерни и хардуерни науки
- Математически
- Природни науки
- Предприемачески
СТЕМ са над 230 професионални паралелки.

# 125
Здравейте, в сайта ''izpitai me'' ,при ориентировъчна проверка къде може да влезне детето ,това статистиката от баловете след второ класиране ли е или след първо?

# 126
"Чрез методиката на STEM учениците вземат участие в експерименти, биват насърчавани да споделят идеите си и да допринасят за развитие на групови проекти, насочени към опознаване на света около тях.
Активното участие и обучение чрез практическо приложение и преживяване на наученото, са основните принципи залегнали във всеки урок."

Тоест, някакъв опит да предизвикат интереса на учениците към ученето, като използват технологии и експерименти. Според мен децата наистина се отегчават в час и смятат горе долу всичко за ненужно, "щото нали вече има компютри, и нет, и изкуствен интелект, та за какво ми е да знам къде се слагат запетаи". Дали ще е успешно, обаче, се съмнявам.

# 127
Нашето момче им бал 394,5. Първо желание ще е строителен техникум Стара Загора архитектура с английски. Минималният бал за  миналата година второ класиране е бил 384.5 за момчета и 385 за момичета ( с 10 точки по нисък от неговият) В общото класиране от двете матури има пред него 294 деца, а в сравнение с миналата година 308. Та въпросът ми е има ли шанс да не го приемат първо желание,  защото вече му казах, че според мен няма как да не е🫣

# 128
Добро утро! Все още не виждам качени оценките от дипломата в системата. И при вас ли е така? Имате ли идея кога ще се появят

# 129
https://bg-mam.ma/p/1568649/46650008 - пост на Дидева по този повод.
Добро утро! Все още не виждам качени оценките от дипломата в системата. И при вас ли е така? Имате ли идея кога ще се появят

# 130
Момичета, сън не ме лови... Дъщеря ми поназнайва английски на училищно ниво, не е посещавала никога курсове. Избрала си е първо желание НЕ/ФЕ.
1. Иска да учи в Германия висше- има ли там опции да се учи на АЕ и ценово има ли разлика?
2. Не е ли по- добре да я насоча към първи АЕ, за да го развие? А и за да й е по- лесно.

# 131
При нас подреждане на практика няма. С едно желание ще сме и за щастие без съмнения за класирането.
 Оставаме си в същото училище и в голяма степен в същия клас.
Успех на всички!
Same here Simple Smile

Успех на всички!
Да попитам има ли деца в обратната ситуация. Които ще кандидатстват в ново училище в клас, в който децата са заедно от почти първи клас и почти всички си остават, като изключим някое дете, което реши да кандидатства другаде или някое което не може да се пребори за място в паралелката. Точно така е в училището, което ми е фаворит за кандидатстване, а дъщеря ми се притеснява, че няма да се впише в класа. Дали не е права, пък аз да бъркам?

# 132
Момичета, сън не ме лови... Дъщеря ми поназнайва английски на училищно ниво, не е посещавала никога курсове. Избрала си е първо желание НЕ/ФЕ.
1. Иска да учи в Германия висше- има ли там опции да се учи на АЕ и ценово има ли разлика?
2. Не е ли по- добре да я насоча към първи АЕ, за да го развие? А и за да й е по- лесно.
Ами ти си познаваш детето.  Няма как да ти дадем този съвет. За мен първо немски после английски е по-добрият вариант. Аз съм ги учила обратно и немският винаги е бил по-слабият ми език.
Цитат на: прасунчо link=topic=1570591.msg46652081#msg46652081
[/quote
Точно така е в училището, което ми е фаворит за кандидатстване, а дъщеря ми се притеснява, че няма да се впише в класа. Дали не е права, пък аз да бъркам?

Ами зависи от детето и класа, трудно е предварително да се каже.

# 133
И аз не мога да спя от няколко нощи.

Решаваме между ФЕГ и 73- то. Така или иначе на първо класиране сме във ФЕГ приети  и остават два варианта или записваме във ФЕГ, или играем на второ за 73- то. ( как пиша в множествено число😅)
Двете английски много ги харесвам, но не са опция за нас . ( бил е по школи).

# 134
Затова дадох примера със СМГ. Чужбина? Надали родителите решават в последния момент да се местят в друга държава. - Дипломатически мандат може да излезе като възможност изведнъж; прием в чуждестранно пансионно училище също може да излезе в периода на първо класиране; други хипотези
ПЧМГ? Доколкото знам, частните гимназии правят по-рано класиранията там и ако искаш в такова училище, защо кандидатстваш в такова на МОН? - Ами явно не знаете, но се опитвате да гадаете. В АК и ПЧМГ, които са най-вероятните алтернативи на СМГ и другите високобалови гимназии, можеш да се запишеш след излизане на първо класиране. Отказало се от софийско? Отказът от първото желание води до участие чак на трето класиране, ами ако там няма места в МГ от твоя град? - Няма такова нещо, класиранията в различните области са независими. Може и да бъркам, но за мен това са екзотики.

Едно време (1994 година беше друго), имаше ограничение в желанията - 5 или 6. На второ можеше да пренаредиш. Там виждам логика. Сега не виждам.
И изобщо не виждам смисъл да дълбаете повече откъде идват свободните места за второ класиране, защото това просто е факт.

Ами решават да се запишат в АК например, или ПЧМГ, или заминават за чужбина, или дете от друга област е решило, че не му се живее само в София. Казуси много.
или реши да се запише в училище под шапката на Министрество на културата, или пък в спортна паралелка.
Това е много малко вероятна хипотеза като алтернатива на СМГ /да не кажа невероятна Joy /, но да речем, че теоретично е възможно.

Ок, като цяло приемам аргумунтацията. Дъщеря ми е с 447 бал и ще пишем в поредност на първите места 2АЕГ, Френската, 1 АЕГ и 73-то. Така си ги реши тя. На база миналогодишните балове, Вашите прогнозни и статистиката за успеваемостта, би трябвало да й стигне балът поне в 3 от тези четири училища, но да видим.

Общи условия

Активация на акаунт