СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 69 931
  • 934
  •   1
Отговори
# 630
Попълних желанията, стана много бързо. Може да се коригира, пробвах. Детето до последно не беше сигурно, казах и да си помисли до утре дали да не разместим желанията. Мислех, че ще се успокоя, а ми е още по-нервно, май предпочитам да не пътува. А и тя хич не е сигурна, иска и двете училища и Езиковата и нашата гимназия и каза, че в което и от двете да я приемат, ще й е мъчно че не е в другото.  Поне писа само 1 паралелка в Езиковата на първо място -по-високо баловата, после са двете в нашия град и другите чак след това. Успокоявам се, че може и да не я приемат по първо желание, сигурно съм много гадна.

# 631
моля за мнения 91 НЕГ или АЕГ?

# 632
Нали въвеждането на желанията приключва с входящ номер, дата и час.
Питам, защото детето само ги е попълнило… Да съм сигурна, че всичко е наред.

# 633
Нали въвеждането на желанията приключва с входящ номер, дата и час.
Питам, защото детето само ги е попълнило… Да съм сигурна, че всичко е наред.
да

# 634
  • София
Много ми е странно защо хем казва,че не можем да правим повече промени,хем после позволява да променяме желанията?

# 635
моля за мнения 91 НЕГ или АЕГ?
Ако няма претенции кой от двата езика иска да учи - то тогава твърдо - НЕГ.

# 636
Допреди година не можеше да се променя онлайн, само в училище гнездо. Оставили са съобщението, явно да не ствата по 10 заявления на дете с писане, брисане, размисляне и ново размисляне...

Накрая на подаването има едно деклариране от родителя... Та ми е странно "детвто само си подаде". Да, детето участва активно, но подаването, отговорността е на родителя.

# 637
Дъщеря ми тази вечер избухна в рев и два часа не мога да я успокоя. Общо взето няма много опции, защото не сме в София. Ако следва мечтите си, трябва да избере паралелка с вече сформиран колектив и с ужасна слава. Другата опция е ЕГ. Знам, че за нея това е компромис , но  сякаш го беше приела. Оказа се , че не е. Ако я оставя да вземе решение под въздействие на емоции, рискувам на прекара 5 години в пълен ад( става въпрос за клас, в който дори деца с много високи балове не искат да отидат). Ако я натисна за ЕГ, ще учи без никакво желание, но ще има шанс за нормална среда. Абсолютно патова ситуация. Такова отчаяние виждам в нея, че дори не знам как да помогна. Мислех, че след изпитите ще се радваме, а положението е ужасно трудно.

# 638
  • София
Скоро еуфорията по подаването на заявления ще утихне, но искам да обърна внимание на нещо, което научих от вас и не ми харесва:

На какво основание трябва досегашното училище да знае дали ученикът е подал заявление и къде?

Сигурна съм, че за съставянето на статистика, лични данни и персонален отчет не са от значение и боравенето/достъпа до тях от вече бивше учреждение е в разрез със закона за личните данни.
Ако ми кажете сега, че директор на училище може да има достъп и до подаденото от бивш ученик заявление за кандидатстване, тревогите ми стават сериозни.

# 639
Не разбрах как хем високи балове, хем ужасна среда... Какво е направлението на тая паралелка? Странно ми изглежда. И защо ЕГ да е компромис?

# 640
  На какво основание трябва досегашното училище да знае дали ученикът е подал заявление и къде?
На никакво.
Чл. 72а. (Нов - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) След реализиране на държавния план-прием по чл. 142, ал. 3 от ЗПУО директорът на училището до 20 септември уведомява писмено директорите на училищата, в които са се обучавали записаните ученици.
 С думи прости, директорът на училището, в което е записан бъдещият осмокласник, уведомява старото му училище.
 Понякога РУО деликатно подканя директорите да проверят дали имат незаписани ученици, но това става някъде около или по-скоро след трето класиране .Тази година сигурно ще е след четвърто.

# 641
Дъщеря ми тази вечер избухна в рев и два часа не мога да я успокоя. Общо взето няма много опции, защото не сме в София. Ако следва мечтите си, трябва да избере паралелка с вече сформиран колектив и с ужасна слава. Другата опция е ЕГ. Знам, че за нея това е компромис , но  сякаш го беше приела. Оказа се , че не е. Ако я оставя да вземе решение под въздействие на емоции, рискувам на прекара 5 години в пълен ад( става въпрос за клас, в който дори деца с много високи балове не искат да отидат). Ако я натисна за ЕГ, ще учи без никакво желание, но ще има шанс за нормална среда. Абсолютно патова ситуация. Такова отчаяние виждам в нея, че дори не знам как да помогна. Мислех, че след изпитите ще се радваме, а положението е ужасно трудно.

Каква толкова е ужасната слава? Как е възможно! Уж за деца с високи амбиции става дума? Аз бих се опитала да помогна на детето да преодолее тази трудност. Какво като е ново в този вече сформиран колектив? Пак може да се впише...
Подадохме преди малко. Голямо напрежение дотук. Искам почивкааа!

# 642
Не разбрах как хем високи балове, хем ужасна среда... Какво е направлението на тая паралелка? Странно ми изглежда. И защо ЕГ да е компромис?
Високите балове не гарантират добра среда. ЕГ е компромис, защото няма какво друго да запише, а няма желание за това.

# 643
Ами като не давате никаква информация, не знам как очаквате съвет? Техникум ли е, МГ ли е, каква е перспективата след тая специалност...
Записвате си се където иска детето и толкова. Как я преценихте тая среда? Сборище на наркомани и пияници сигурно 🙄🙄 за моята ЕГ така се говори, примерно, ама аз такова нещо, докато учих там, не видях.

# 644
  • София
...
Чл. 72а. (Нов - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) След реализиране на държавния план-прием по чл. 142, ал. 3 от ЗПУО директорът на училището до 20 септември уведомява писмено директорите на училищата, в които са се обучавали записаните ученици.
 С думи прости, директорът на училището, в което е записан бъдещият осмокласник, уведомява старото му училище.
...
Много Ви благодаря! Purple Heart
Тази информация поражда в мен много въпроси, които ще ни отдалечат от темата по същество.
Ще се фокусирам в друго време на нея. Wink

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 09:02 от vodica

Общи условия

Активация на акаунт