СЕДМИ КЛАС - редим желания - 03.07-10.07

• 69 823
  • 934
  •   1
Отговори
# 855
Съществува ли дадена възможност, рано или късно,тя ще бъде използвана.Промяна на паролата при първо влизане,както го изискват някои приложения, е добра идея.

# 856
И в тази връзка, дали в МОН е получен дори един мейл по темата? 

# 857
  • ВАРНА
В училище във Варна учителка по математика също съобщила пред деца и родители резултатите на всички. Ако с моето дете се беше случило подобно нещо, мейлите щяха да летят.

# 858
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
И сте прави за кода и сменянето му и ... На 6ти ми се наложи да отида до училището на щерката. Докато бях там, за 10-тина минути, на зам. директорката се обадиха две майки със загубени бележки. Трябваше да дойдат да си вземат копия, за да кандидатстват децата ... Хайде, сега да си представим, че вече са влизали един път и са им поискали смяна на кода с първото влизане и училището не може да им помогне, а остава ден до заключване на системата? Трябва да се обмисли наистина много добре при въвеждането на възможност "смяна на кода" как се оперира при забравен такъв? Защото надали някой ще тръгне да преподрежда умишлено желания, но задължително ще има и има загубени бележки ...

# 859
Ако някой има такава информация,моля да сподели.
От сайта на МОН
За I класиране е важно да знаете:
1. Ако сте приети по първо желание, следва да се запишете в училището, в което сте приети. В противен случай губите мястото си.
2. Ако сте приети по второ или следващо желание, следва да отидете в училището, в което сте приети, и:
- да се запишете;
или
- да подадете заявление за участие във второ класиране.

Ако не направите нито една от изброените по-горе стъпки, Вие губите мястото си и не участвате във второ класиране.

Детето ми е прието в училище към МК и записано,но като резеврни варианти съм записала и 4 паралелки в заявлението в инфоприем.Предполагам,че ще бъде приет на първо класиране в първата желана паралелка.Какво следва да направя,за да заявя отказ от записване и прекратяване на участвие в следващи класирания,ако някой е запознат, моля да пише.

# 860
Според мен, ако не се запишете автоматично отпадате от следващи класирания.

# 861
  • Пловдив
Ако оставате в училището към МК, не правите нищо в класирането към МОН. Мястото най-вероятно ще бъде заето на второ класиране от друго дете.

# 862
Здравейте , малко извън темата . Някой знае ли, по какви учебници учат испански в Първа Испанска гимназия?
Благодаря!

# 863
  • София
Здравейте , малко извън темата . Някой знае ли, по какви учебници учат испански в Първа Испанска гимназия?
Благодаря!
https://www.ibbcervantes-bg.com/?cid=2&NewsId=187

# 864
Благодаря!
https://www.ibbcervantes-bg.com/?cid=2&NewsId=187
Много благодаря:)

# 865
Ако някой има такава информация,моля да сподели.
От сайта на МОН
За I класиране е важно да знаете:
1. Ако сте приети по първо желание, следва да се запишете в училището, в което сте приети. В противен случай губите мястото си.
2. Ако сте приети по второ или следващо желание, следва да отидете в училището, в което сте приети, и:
- да се запишете;
или
- да подадете заявление за участие във второ класиране.

Ако не направите нито една от изброените по-горе стъпки, Вие губите мястото си и не участвате във второ класиране.

Детето ми е прието в училище към МК и записано,но като резеврни варианти съм записала и 4 паралелки в заявлението в инфоприем.Предполагам,че ще бъде приет на първо класиране в първата желана паралелка.Какво следва да направя,за да заявя отказ от записване и прекратяване на участвие в следващи класирания,ако някой е запознат, моля да пише.

Ами, отговорът се съдържа в самия ви въпрос. 🙂

И по-конкретно:
"Ако не направите нито една от изброените по-горе стъпки, Вие губите мястото си и не участвате във второ класиране."

Тоест, нищо не трябва да правите. Мястото, което заема детето, ви ще бъде автоматично свободно за второ класиране.

# 866
  • София
Всички заявления имат входящ номер, струва ми се, вкл тези с разместени желания, и към момента, ако някой се смущава за разместване на желания от друго лице, може да си свери има ли в профила друг входящ номер.

# 867
  • European Union
Парадоксалното е, че ЕГН на детето е изписано на тази служебна бележка тръгвайки от секретарката, която го е набрала на компютъра и принтирала; преминавайки през директора на училището за подпис; пак през секретарката за сортиране по паралелки и печат;  класната, която я връчва на детето да я занесе у дома. И кой ли още не.
И все още поддържам тезата, че не е необходимо директора да знае кое дете, в кое училище отива да учи. Като статистика, да; като лични данни, не.
Аз не виждам драма с достъпа на директора, класния ръководител и секретарката до ЕГН-то на ученика. Все пак те са имали тази информация години преди да напишат/подпишат служебната бележка. За мен най-недобронамерената група, имаща достъп до личните данни на децата, са квесторите.

Писах преди няколко страници, пак да повторя. Директорите не виждат какво/къде е кандидатствал ученик. От РУО им изпращат справка с всички ученици, които не са подали заявления за първо класиране и директорите са длъжни да проверят защо. Тук има и една голяма група деца, които са кандидатствали в друга област. В "местното" РУО излизат, че не са кандидатствали.

Аз съм била години наред в комисията по приема в нашето училище. Нагледала съм се на неща, които обикновеният потребител в бг-мама не може да си представи. Веднага ми идва на ум връчване на копие от свидетелството за 7 клас, а задържане на оригинала, убеждаване на родителите, че заявления се подават в училището, подмяна на реда на желанията. Мога да напиша дълъг списък и нито една от точките му няма да се реши със смяна на паролата.

# 868
Да ви върна на темата за класирането. Мислите ли (и защо), че може да има драстична разлика между миналогодишните и тазгодишните минимални балове (с повече от 10 т., че и над 5 - не е малко, мисля)? Случвало ли се е? Изобщо може ли да се предвиди?

# 869
  • Sofia
От това, което съм сравнявала през последните три години, ми се струва, че такива разлики няма в баловете над 400. Естествено е, колкото са по-високи, толкова по-малко да растат. И тази година се надявам да няма ръст, макар че при момчетата явно се очаква.

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 14:30 от desive78

Общи условия

Активация на акаунт