Outlander- Тема 4

• 11 891
  • 162
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Благодаря Дяволо!

# 61
  • София
Епизод 15

Уф, вярно си е на нокти. 😮
Скрит текст:
Да не умре, Клер? 😢
Аман вече. Миг спокойствие нямаш...

И Манди къде хукна? Дано Бри да е успяла да я хване, сега остава малко детенце като нея да се изгуби.
Вярвам, че ще се съберат отново като семейство в епизод 16.

# 62
  • София
Динамичен и интересен 15 епизод. Но всичко ще се нареди Wink

# 63
Е нали ще има още един сезон. Бих искала да хммм се спомине някой главен, но в този сериал- забрави. Само драма, драма, драма. На бас че ще оживее и следващия епизод ще има и кекс.
А тая па дъщеря й не можа ли да подготви малко децата за пътуване във времето. Шматка. Хареса ми единствено линията на мъжа й с дядото, приятно беше.

# 64
  • Countryside
Е, как ще умре Клер, какво ще правят 8-ми сезон Stuck Out Tongue Winking Eye

Скрит текст:
На трейлъра по-долу се вижда Бри усмихната със старовремските дрехи,  така че ще се намерят с Роджър. В книгите Бри отива назад във времето и първо среща Брайън Фрейзър, който за малко да получи инфаркт, защото мисли че вижда починала си жена(майката на Джейми). В книгата се натъртва колко Брияна прилича на Джейми и оттам и на баба си Елън. То и в сериала има подобни намеци от Йокаста най вече. И после се срещат с Роджър, хващат кораб до Америка, там пак минават през камъните мислейки за Джейми и Клер, и оп отиват във Фрейзърс Ридж, таман когато Клер и Джейми са се завърнали.
От трейлъра обаче ме смути защо реве Иън, дано нещо не се е случило с Рейчъл? Защото в сериала има разлики с книгите, примерно халюцинаците на Клер за Лайънел, Муртаг оживява след Кулоден и развиват сюжет с него в Америка, чак го залюбват с Йокаста. Всъщност Дънкан Инес(човекът е и с една ръка, много осакатени са били хората преди 200г! Стария Иън без крак, Фъргюс без китка, Дънкан без ръка, Йокаста сляпа, изобщоооо), който се ожени в последствие за Йокаста беше от аверите на Джейми, дето в сериала обаче  го убиха на лодката, където Стъвън Бонет ги ограби и после вкараха пак Дънкан Инес като друг човек, което грам не се върза с историята. Сигурно има и още, но главно са това.

Ети го и трейлъра на с7 еп16

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 14:38 от Г-жа Букет

# 65
  • Пловдив
А стана ли ясно как Джейми се появавя в първи сезон в 20век?

# 66
  • Countryside
Диана Габалдон казва, че това е духът на Джейми, и е дошъл, за да повика Клер при него. Ако помните, в серията е Вси Светии и тогава излизали душите да бродят сред нас. А как точно е станало това, най-вероятно ще разберем в последната книга/серия.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 15:25 от Г-жа Букет

# 67
  • Countryside
Starz пуснаха тийзър на Blood of my blood, историята на родителите на Джейми и Клер. Ако някой се вълнува (като мен), книга няма, Даяна не е участвала, само в частта с родителите на Джейми(май) и изобщо не се знае как ще се развива сюжета, засега един сезон с претенции за втори, т.е. няма да е завършена историята? А, и не става ясно как са свързани двете любовни истории помежду си...
https://youtu.be/gA_JxTISV90?feature=shared

Апропо, чакам с нетърпение събота за финала на седми сезон...

# 68
  • Варна
Аз вече не помня, какво беше казал за родителите си. Нямаше ли нещо, че е роден незаконен, или бъркам Thinking

# 69
  • София
Колко епизода е седми сезон?
Аз понаваксах Wink гледала съм до 15 епизод на сезона.

Леко скучно ми беше, честно казано, но си имам нов любимец - Уилям 💜

А Роджър ми много досаден, какво толкова му хареса тази Бриана, не проумявам Innocent

# 70
  • Countryside
Аз вече не помня, какво беше казал за родителите си. Нямаше ли нещо, че е роден незаконен, или бъркам Thinking
Не, няма такова нещо. Джейми е трето дете на Елън и Брайън. Брайън открадва Елън от Леох и се крият, докато тя забременява, за да могат Колъм и Дугъл да се съгласят да се оженят. След сватбата, Саймън Фрейзър, бащата на Брайън, им дава земята, където Брайън строи Лалиброх, затова и в последствие Дугъл точи лиги да присъедини Лалиброх към земите на Маккензи. Това Джейми го разказва на Клер в първата им брачна нощ, а частта със Саймън Фрейзър става ясно по-късно, когато събираха войски за бони принц Чарлз. Всъщност, незаконен е бащата на Джейми, но Саймън Фрейзър все пак го припознава като свой син, дори и незаконен (не е роден в брак, а от неговата прислужница), уж му бил любим син, че и земя му дава чак.

Януари, само 16 серии е 7ми сезон, още една (сега в събота) и пак започва голямото чакане за 8ми сезон. Апропо, и аз не харесвах много Роджър в началото, но в книгата повече го харесах. А и Роджър до Джейми в разцвета на силите си.... е няма шанс. В сериала, обаче много са орязали образа му, все пак човек, роден в 20ти век трудно ще се адаптира в 18ти век, особено хуманист и историк като Роджър. Той свири на китара, пее, а с пушка не може да стреля. Грам не се вписва в 18ти век. Тя и Клер в началото щяха да я бастистат поне сто пъти, добре че се ожени за Джейми.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 23:29 от Г-жа Букет

# 71
  • Варна
Не, няма такова нещо. Джейми е трето дете на Елън и Брайън. Брайън открадва Елън от Леох и се крият, докато тя забременява, за да могат Колъм и Дугъл да се съгласят да се оженят. След сватбата, Саймън Фрейзър, бащата на Брайън, им дава земята, където Брайън строи Лалиброх, затова и Дугъл точи лиги да присъедини Лалиброх към земите на Макензи. Това Джейми го разказва на Клер в първата им брачна нощ, а частта със Саймън Фрейзър става ясно по-късно, когато събираха войски за бони принц Чарлз. Всъщност, незаконен е бащата на Джейми, но Саймън Фрейзър все пак го припознава като свой син, дори и незаконен (не е роден в брак, а от неговата прислужница), уж му бил любим син, че и земя му дава чак.

Януари, само 16 серии е 7ми сезон, още една (сега в събота) и пак започва голямото чакане за 8ми сезон. Апропо, и аз не харесвах много Роджър в началото, но в книгата повече го харесах. А и Роджър до Джейми в разцвета на силите си.... е няма шанс. В сериала, ожаче много са орязали образа му, а и последния сезон, откакто се върнаха в 20ти век и после, когато отиде обратно в 18ти век с Бък, ми е много симпатичен и красив. Бък и той.
Ясно. Помня аз, че имаше някой незаконен. От толкова сезони вече взех да се бъркам. Ще гледам с интерес новия сериал.

# 72
  • Countryside
Е, то реално постоянно има разни незаконни, Уилям и той е незаконен, Джеми и той незаконен, че Брияна и Роджър се ожениха след като се роди Joy  Обаче едно време е било голяма драма това да си "копеле", като гледам Уилям как драматизира. Между другото, и Фъргюс е незаконен, в книгите се развива сюжетна линия, че е син на Комте Сен Жермен и любовницата му(майката на Фъргюс) и там драма. Абе... Joy

# 73
  • Countryside
Такаааа, гледах финала, беше много динамична и напрегната серия и свърши неочаквано. Нямам търпение за 8ми сезон. Някои неща не ми харесаха(примерно Брияна нещо не ми харесва напоследък), но повечето неща ми харесаха. Джейми играе страхотно, Клер и тя. Героинята на малката Франсис много ми хареса как играе, изобщо кастинга е на ниво. Пак има заигравка извън книгата. Много се развълнувах от завръщането на стар герой, неочаквано, понеже в книгите го няма и загатнаха за нещо в миналато на Клер и Джейми. Брияна силно ме издразни в тази серия, и заигравката й с Брайън. И самият Брайън няма общо с този от първи сезон и с описанието в книгата. Не случайно е черния Брайън(МакДуб). И някак си Роджър и Бък се разкарват в Лалиброх, все едно им е бащиния, то е така, но Брайън не знае и се чудех дали приютява всички непознати в къщата си, храни ги, пои ги с уиски, а то се вижда, че не тъне в разкош. Разсъждавам си само.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 16:22 от Г-жа Букет

# 74
  • Варна
Много ми хареса как завърши.  Дано сме ОК и да дочакаме следващия сезон.

Общи условия

Активация на акаунт