Outlander- Тема 4

• 11 884
  • 162
  •   1
Отговори
# 150
Финалът се оказа наистина BOMBа. Първо, че беше час и половина. Второ - след няколко вяли епизода този беше наситен с доста събития и неочаквани обрати.
Булката избяга, но сватба имаше.
Спящият красавец - ака Брайън - най-сетне се събуди от сън и прояви смелост, твърдост и изобретателност в решаващите моменти.
За Джулия и Хенри все още нищо не е приключило.
В интервю Джеръми Ървайн /Хенри/ казва, че много се е учудил на облеклото, което са му дали за втори сезон,така че може само да гадаем в коя година се е озовал, ако изобщо е преминал през камъните.
Били са заснети 4 финала на първи сезон, за съжаление няма изтекла информация какви са били сюжетите на другите три, но този, който излъчиха, определено ми хареса.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 23:20 от genevieve

# 151
Здравейте! Изгледах финалът - беше уникален!!! Стана ми много мъчно за Малкълм Грант, заслужаваше повече. 😭 Малко бях в шок от къде се появи и тази негова сестра. 😆
Не очаквах и Джокаста да помогне на Елън, да я защити и да избяга. Дано да имат повече история с Мърто за напред.
А за финала - мисля си, че само Джулия ще премине през камъните, защото само нейната ръка беше поставена от Хенри. Нямам търпение до втори сезон!!!

# 152
  • Countryside
Изгледах финала, хареса ми. Стана ми мъчно за Малкъм Грант, но той си беше чувствителна душа и беше объркал десетилетието, даже столетието според мен. Такива като него не са оцелявали в подобна среда. Сватбата на Дугъл ми хареса, т.е. съюз между двата клана все пак имаше. Мойра(Дугъловица) е уникална, намахана и със самочувствие командори, той ще си вее байряка (както знаем), но поне не толкова явно, а и тя явно не се вълнува къде си го вкарва. Йокаста ми хареса в този епизод, не беше ревнива и злобна, беше нормална сестра, а и тия нейните мъже все липсват в картинката. Joy

Ако е имало четири различни финала, би било интересно да се видят останалите варианти. Може би резултатът накрая би бил същия.
За Брайън и Елън знаем, че са се крили и оженили, като е забременяла Елън, сега откъде го измислиха това възстание, че Браян трябвало да ходи...ще има развитие там, сигурно Браян ще остави Мърто да я пази и ще ходи да се бие...
Джулия и Хенри са ми по-интересни. Имат ли  скъпоценни камъни, за да преминат? Дали ще минат и двамата или само Джулия? Или пък само Хенри. И къде ли ще отидат? А ретроспекциите с малката Клер бяха много сладки.

# 153
Убийството на Малкълм Грант е била изненадваща промяна в сценария и огромна изненада за актьорите /тъй като в книгите-предистории на Даяна Габалдън той не умира/, особено за Джейми Рой, който е разбрал за това от телефонен разговор с продуцента, докато е била на кръчма.
За финалната сцена при камъните е имало пет версии, като актьорите не са знаели коя ще бъде избрана, докато не са получили сценария за втори сезон. В него Джулия и Хенри отново ще се съберат и ще разговарят за това, което им се е случило, но Хенри ще се колебае дали да каже на Джулия ,че е спал със Сийма в един от моментите на посттравматично разстройство.
Между другото са предвидени да има 3-4 сезона, но предполагам това ще зависи от рейтингите на сериала.

# 154
  • София
Е, свърши. Жалко за Малкълм и аз се изненадах, но може и да не е умрял от раната, кой знае. Грантови много лесно приеха пропадналия брак с Елън, в предните епизоди, че и в тоя бяха заплахи, предупреждения, сега - ни-що!
Още като чух името на сестрата на Малкълм ми светна, че е жената на Дугъл. Помня сцената с пиянството и беса му от Outlander, когато тя беше умряла и той се обвиняваше, че не бил добър съпруг, и търсеше кой да заколи, за да му мине Simple Smile
Много ми харесаха техните сцени, за разлика от Браян и Елън, където беше скукаааа
Стискам палци на родителите на Клер да се измъкнат и тримата с бебето!
Мърто не може да остане да пази Елън, той също трябва да се яви на призива. Как намесиха пак якобитите, това ми е една от най-досадните линии в сериала...
Хайде банда, до следващия път/сезон Hug

# 155
В плановете на продукцията е да се покажат двете якобитски въстания от 1715 и 1719, преди решаващото през 1746 г. при Кулоден.
Наскоро в реддит попаднах на един коментар от човек на продукцията, който споделя, че част от екипа са се разочаровали от посоката, в която е тръгнал сериала.Копирам го тук, за който му е интересно.
Скрит текст:
I will level with you, I wasn’t alone when many of the crew went from excited to start on it, to then realising it wasn’t what we had hoped as production went on. There were alot of remarks and chatter around about it not having the same feel as when we did Outlander. I’m probably disappointed myself as well. However…..what the boss wants the boss gets, regardless of more learned input imo.
As for season 2, which we are working on now, I’m sorry to say the consensus will be much the same.
There is one very critical key element missing from Blood Of My Blood that Outlander had and it’s become more evident as each episode is played. I will leave it at that.
I’m sorry it’s not up to what you hoped for but you aren’t alone I promise you. I still think it’s a good show none the less and maybe S2 will lift a bit, but it’s not looking that way right now.

# 156
Честно казано, предисторията на Outlander, нещо не ме впечатли... Няма динамика, изненади, секс...( е, без последната серия 😎). Браян, много вял, безизразен. Страст няма! Напрежение! Не съм доволна 🤣🤣🤣🤣

# 157
  • Варна
  Накратко : гледах, харесах почти само подбраните актьори, имам търпение за следващ сезон.

# 158
  • Countryside
А следващия сезон кога, ако е догодина пак добре, че Старз обичат да отлагат и да държат в напрежение, то аз забравям предния сезон, докато излезе нов или пък това да е целта, да гледаш пак старите сезони.... Дугъл е уникален дебил като млад, а жена му е образ отвсякъде, как го забра на бързо, ожени се за него, че и го ... Не ми хареса убийството на Малкъм, и ми е странно. Защото когато Джейми разказваше на Клер в брачната им нощ, как са избягали родителите му, той каза нещо от сорта, че са избягали под носа на двата клана и близо 300 мъже, убийство не е споменавал и случката беше разказана като анекдот, а в сериала пак драмЪ.

# 159
Някой обърна ли внимание на мъжът, който подари перлите на Елън като сватбен подарък? За първи път го видях в епизода на срещата на якобитите. Фамилията му е нещо като Макранох. Тогава имаше някакъв фокус върху него и той кимна на Елън, гледайки я доста влюбено.
Дали би било възможно да е мъжът, който помогна на Джейми да излезе от затвора? 🤯

# 160
  • Countryside
Точно същия е, той подарява перлите на Елън, които Джейми дава на Клер, а тя на Бриана. Интересното е, че актьорът който го играе в първи сезон играе Айзък Грант в BOMB, но почива внезапно и това е и причината да му съкратят ролята....

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 15:40 от Г-жа Букет

# 161
Ох, най-накрая и аз снощи изгледах последната серия. Свикнах да гледам по няколко сезона подред с Outlander и в момента ми е много неприятно, че не знам какво се случва. Grinning Харесах Маура Грант, не ми допадна, че приключиха по този начин с Малкълм. Според мен обаче ще набедят Хенри, никой няма да се сети за Браян. По повод коментираното по-горе си мисля, че Джулия не може да пътува и че пътешественик е Хенри, както и децата им - по линия на Хенри. За мен никой няма да премине - Хенри ще е заловен от Бъг и компания, Джулия ще бъде "изхвърлена", евентуално с бебето да се случи нещо във времевата линия на Клеър - не знам, не знам. Нямам тъпение за втори сезон.

# 162
Обявена е датата на премиерата на последния сезон на Outlander:

Общи условия

Активация на акаунт