Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 941
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Хляб и тестени не ям по принцип, но и не помня някакви препоръки за хранене да е имало.

# 346
При нас пращат по пощата 10 листа приказки, подготовка за самата процедура - кога да почнеш да го пиеш разхлабващото, как да го приготвиш. Даже има писано конкретно за твоя случай в колко часа да го почнеш. Кога да спреш да пиеш течности заради упойката. Напр. спрете да пиете вода до 1 през ноща. Какво да ядеш, да пиеш до момента на процедурата. Какво да очакваш - болка, кървене, кое нормално, кое не, какви лекарства да вземаш ако има нужда. КОга да си вземеш твоите лекарства ако имаш твои лични. Какво да ядеш след това. Че клипче ти пращат от болницата. Там да гледаш и да се запознаеш от стъпването ти в гастро отделението до излизането. Да продобиеш представа. Абе големи контики. Но те реално не знаят на кого колко му е акъла, та да се презастраховат един вид. Но и ако си средностатистически гражданин от къде да знаеш кое кога да ядеш, да спреш и т.н.

# 347
Ох Sad две колоноскопии при мене, и нищо. А червото продължава да ме сгъва, ще откача вече... Било СРЧ. Може ли СРЧ вече втори месец да ми прави такива ректални болки, които не минават без НСПВС, то що гинеколози и интернисти обиколих...
Аз бая лакомо си хапнах болничен обяд, въпреки 48 часа гладуване заради прочистването и упойката. Доктора малко ми се поскара, ама аз съм си с апетит след упойки. Бяха сервирали варени картофи с ориз и хляб, дето аз не ям нищо от тия неща, но си ги ометох като стой та гледай. И мен настрани ме слагаха да лежа, с моя си пижама, завиха ме с одеялце, и само свалих гащи като за клозет.
Да не са спазми? Те могат да са много болезнени.

# 348
И аз не знам вече Sad предния път ми предизвика диария със слуз и гадене...

# 349
Прилича точно на спазми. Ако се облекчава от спазмалгон, но-шпа или друг спазмолитик - значи е това. Причините могат да са всякакви.

# 350
Аз пък сега поглеждам че не се препоръчва пълнозърнест хляб. Аз баш такъв ядох. ДОбре че всичко е било наред и не е станало нещо. Вероятно заради семенцата в тези хлябове, люспички разни има понякога и да не получи човек възпаление по местата където са отстранени полипите...Но за другия път ще имам едно на ум.

Пълнозърнест хляб не се препоръчва при пациенти с дивертикулити, това са образувания на червата като джобове,  в които се натрупват трудносмилаеми продукти на храненето и тогава започва възпалението.
А мястото на полипите заздравя бързо, целият храносмилателен тракт регенерира бързо.

# 351
Какви кръвни изследвания трябва да пусне млада жена под огромен професионслен стрес, работа по 18ч без почивен ден в продължение на 6 седмици, липса на цикъл през това време, понякога температура до 37,5, която си пада сама, веднъж даже и пулс 115?

# 352
Младата жена трябва да си пусне отпуск.
Цялото състояние е плод на умора, недоспиване и стрес.
Как се наваксват с лекарства тези дефицити?! Дано има шанс поне малко за промяна на това положение. И всичко ще си влезе в ритъм.

# 353
И аз така мисля. Не може на такъв режим да продължава. Здравето е най-ценното. Почивка и сън не се компенсират с добавки.

# 354
Какви кръвни изследвания трябва да пусне млада жена под огромен професионслен стрес, работа по 18ч без почивен ден в продължение на 6 седмици, липса на цикъл през това време, понякога температура до 37,5, която си пада сама, веднъж даже и пулс 115?

Това с цикъла е притеснително и аз лично не смятам, че е резултат само от непрекъснатата работа.

# 355
И то е следствие на цялото. Липсата на сън обърква цялата ендокринна система, той е нужен не само като почивка , а нощните хормони влияят възстановително на болестни процеси. При една разбъркана хормонална хомеостаза всички жлези дават сигнал.

# 356
Да, в малкото време, което и остава за сън не може да спи, даже и с  мелатонин. Преди половин година е правила профилактични изследвания, включително и щитовидни хормони, заради силен косопад и всичко е в норма, освен вит Д.

За дъщеря ми става въпрос, на 26 г е.

# 357
И то е следствие на цялото. Липсата на сън обърква цялата ендокринна система, той е нужен не само като почивка, а нощните хормони влияят възстановително на болестни процеси. При една разбъркана хормонална хомеостаза всички жлези дават сигнал.
В първоначалния пост никъде не пишеше за липса на сън. Нали работи само до 18 ч.?
По принцип, млад човек не би трябвало толкова лесно да се влияе от по-засилената работа. На 20 и кусур години имаше един период, в който работих цели 5 месеца без почивен ден, само че бях и на 12-часови смени, защото от едната работа отивах на друга. Не съм страдала от някакви здравословни проблеми, произтичащи от засиления стрес. То, вярно, че всеки е с различен организъм, но на 20 човек е способен на подвизи, ако е здрав, разбира се. Чак такова крайно разстройване на функциите в тялото едва ли се дължи на месец и половина работа до 18 ч. Звучи несериозно.

maq-mi, давността на хормоналните изследвания, доколкото знам, е 6 месеца, т.е. тези вече са остарели.
Освен това, щитовидните на момичето не са оптимални. Има хипофукнция (без Хашимото).
Витамините ѝ също са били зле към онзи момента. Не знам дали е попълнила дефицитите, но ако не е, е възможно сега нещата да са се усложнили.

# 358
Работи по 18ч на ден съм писала.
Приема вит Д  с К, В12, Алайв и Ашваганда от скоро.
Добавям и магнезии цитрат, че сега я питах какво пие.

Последна редакция: сб, 12 авг 2023, 12:46 от maq-mi

# 359
Извинявам се, в такъв случай! Simple Smile Не съм прочела, като хората. Аз разбрах до 18 ч., всеки ден. Ами, да, множко е работата. Дано е само от това... Но пуснете пак същите изследвания и дайте да ги анализираме тук.

Общи условия

Активация на акаунт