Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 924
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Може да спре цикъла от преумора и стрес.
А тези 18 часа са точно това.

# 361
  • пустинята Гоби
Витамин Д то не е в толкова лоши нива. Под нормата е, ама слаба работа. Как е храненето? Извинявам се за тъпия въпрос, ама каква е тази работа и заслужава ли си здравето на млад човек?

# 362
Архитект е в голяма архитектурна фирма, с много кратки срокове за изпълнение и издаване на големи проекти.
И не, не си заслужава според нас с баща и, но кой ни слуша. Иска да се доказва, а косата и остана наполовина, нервна е, изтощена е. Обикновено се  храни  един път на ден, но  обилно, висока и слаба е.

# 363
  • пустинята Гоби
Ако е много слаба може заради това да няма цикъл. Което пак е свързано със стреса така или иначе. Хубаво е че иска да се доказва, но в нормална фирма, където човешкото здраве означава нещо.

# 364
Шест свободни часа как се разпределят? За сън, хранене, къпане, пране, пазаруване, социален живот?!
Да се ориентира към нормален живот и режим на работа.

# 365
Преработване, стрес и недохранване дават лоши последици.
На който  и да се доказва да си преразгледа интересите.
Стресът в случая и от преработка и от лошо хранене може да спре цикъл.
При преумора аз също трудно заспивам, защото предъвквам какво с е случило и нервната система е претоварена.
Вече са ви отговорили. Да балансира труд, почивка и хранене.

Въпрос , допълвам старият пост.
При положение, че с ехограф са огледани черен дроб и жлъчка и не е открито нищо, може ли да се твърди, че няма проблеми с тях или трябват и обстойни изследвания.
Скорошни такива на асат и алат не показват нищо.
Показа ефиграфа гранични размери на далака.
Очаквах в епикризата да пише нещо, но не. Ще коментирам с лекаря след три седмици, когато стане хистологията на полипите.
Търся източник на гадене и зачестил горчив вкус в устата.

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 09:32 от ☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏

# 366
  • София
Ако човек твърди, че пиейки всяка вечер по 200мл концентрат го прави за удоволствие, алкохолик ли е? А има ли увреждане на черния дроб ако очите му са мътно жълти?
Двама около мен умряха от цироза от алкохол. Имам и семейни травми. И само да ми се спомене, че някой пие за удоволствие, ама редовно, и съм пред бяс.
А са едни нежни души... те на изследвания не ходят.

# 367
200 г си е битов алкохолизъм.

# 368
  • Somewhere far away
Не е само за удоволствие, то си е навик т.е. превръща се в навик.
за съжаление много хора го правят и твърдят че няма нищо лошо в това и че не са алкохолици... а не е така.

# 369
  • пустинята Гоби
А ако пие по една бира или чаша вино всяка вечер, какво е?

# 370
И само да ми се спомене, че някой пие за удоволствие, ама редовно, и съм пред бяс.

Аз бях така преди години, почти всеки ден - алкохол. Преустанових този навик без конкретна причина. Не съм имала зависимост. Но и не съм пиела концентрат, а вино или бира.

# 371
Чаша вино е дори препоръчително да се пие. Може и 2. Бира, по една, също не е проблем.
Проблем са концентратите.

# 372
Тая тема на мен ми е болезнена, но няма да изпадам в подробности.
Всекидневният прием си е алкохолизъм.
От количествата зависи кой докъде ще я докара и колко ще затъне, и има ли измъкване.
Малки, големи дози... организмът се уврежда.
Както с пушенето. 2 цигари, 20 цигари- все тая. Някои доктори дори заблуждават хората, че малко пиене и 2-3 пушека няма проблем. Даже масово бременни пушат по някоя цигара.
Не го пиша като трезвеничка или непушач. Просто да не се заблуждаваме.
Гледам страшни неща и как хората неусетно се увличат, стига се до крайности и необратими последици.

Иначе, статистически беше нещо от сорта на- до 500-600 твърдо за половин година и може да се озовеш при тежките алкохолици в психото. Там някъде бяха 2 литра бира и бутилка вино всеки ден, за половин година, и ако се случи да няма, започва тремора и липсата на концентрация- та пак психото на помощ.
Говоря по спомени. Дозите може да не са точните.
Разбира се, някои хора носят на много повече, други на по-малко. Някои се увреждат и с малко, на други със системен прием все още им държи организма, но е до време.

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 23:13 от Merelenda

# 373
  • Somewhere far away

Като с пушенето. 2 цигари, 20 цигари- все тая.

Не е все тая. Има голямо значение по колко цигари пушиш на ден! и има голяма разлика между 2 и 20 цигари.

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 12:59 от Deathcrush

# 374
Всеки е свободен да се вярва в каквото иска.

Общи условия

Активация на акаунт