Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 900
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
200 мл са си доста алкохол.  Аз посмъртно не мога да изпия толкова и да бъда трезва. Пожълтяването на склерите на очите би могло да показва проблеми с черния дроб. Щом не иска изследвания поне нещо за прочистване но дроба да взима.

# 376
  • София
Здравейте, търся антихистаминови капки за очи, които да са без рецепта. В нета видях, че Visine са антихистаминни, но съставът на българския вариант е съвсем различен.

# 377
За цигарите - категорично не. Като бивш пушач го казвам.
За алкохола - вино и бира имат много полезни съставки и до 500 мл дневно е добре да се пият.
Неслучайно французите са дълголетни, виното задължително присъства на трапезата.

# 378
За мен системно пиене пък даже и по-малко отива на алкохолизъм. Но наистина всеки интерпретира както му е угодно. А това че пушиш две цигари на ден въобще не ти гарантира зоната на комфорта. Никак даже. Но ако мислейки така сме по-спокойни……. Друг е въпроса как на един не му става нищо, друг се разболява.

# 379
  • Somewhere far away
Като човек, който е минал и през 2 , и през 20 - мога да ти кажа че има голяма разлика, да.
Да не говорим че ако идеш на лекар, въпросът не е само "пушите ли" а и "по колко пушите? " ако беше "все тая" , едва ли щеше да съществува този въпрос. Wink

# 380
Разбира се, че има разлика дали пушиш 2 цигари, или 2 кутии.
Но и в двата случая са вредни.
Няма полезни цигари.
За разлика от напитките, обаче и там дозата е определяща.

# 381
Имаше едно изследване, в което се твърдеше, че 2 цигари понякога са много по-вредни от 20,защото с 20 тялото се нагажда на определен никотин, а с 2 не е подготвено... Ала бала
Има хора, на които белия им дроб за 3 години пушене изглежда като този на 30 години стаж като пушач. Както и хора, които се наливат с гаден алкохол са здрави до старини, а други си заминават.
Индивидуално е това, до организъм.

# 382
  • пустинята Гоби
Е индивидуално е дотам, че има живи индивиди, които се наливат до старост. Ако стане въпрос за статистика и вероятност, цифрите няма да са в полза на алкохола и цигарите.

# 383
Учудвам се на дебатите.
Кое е по-вредно. Всичко.
Ако някой може да се контролира да пиши 2 цигари на ден то с усилие ще може и без тях.
За твърдия алкохол, за съжаление в България битува нагласата, че е нормално вечер да се пие. Почва се от семейството. За някои става зависимост. Тъжно но факт.

# 384
Какви кръвни изследвания трябва да пусне млада жена под огромен професионслен стрес, работа по 18ч без почивен ден в продължение на 6 седмици, липса на цикъл през това време, понякога температура до 37,5, която си пада сама, веднъж даже и пулс 115?

Здравейте и аз имах подобни проблеми. Посъветваха ме да си пусна ПКК, ЦРП за да изключа инфекция, както и щитовидни хормони- ТСХ, фт3 и фт4. Излязох с хиперфункция на щитовидната жлеза. Отидох на ендокринолог сега съм по-добре. И разбира се- почивка по възможност.

# 385
На морето съм и имах глупостта да не се намажа. Освен ракия други идеи за изгаряне? 😃

# 386
На морето съм и имах глупостта да не се намажа. Освен ракия други идеи за изгаряне? 😃
От домашните средства кисело мляко помага. Иначе нещо с пантенол като успеете да стигнете до аптека. Или направо в аптеката поискайте съвет какво да вземете спрямо степента на изгаряне.

# 387
Според степента на изгаряне- фенистил, пантенол, цикатридина.
Дефламол също но много цапа.
Ракията доста изсушава, не бих се мазала. Аз съм със слънчева алергия и редовно някъде имам пробойна, въпреки, че се мажа.
Аптека търсете.

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 08:14 от ☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏

# 388
  • В страната на мечтите.
Здравейте! От вчера преди обяд съм с отпадналост, гадене, повръщане дори след вода, температура, която едвам свалям дори с диалгин на капки. Повръщането ми стигна до 10 за дененощие и може би заради това съм адски жадна, но дори от вода корема ми започва да се бунтува и да ме боли толкова зверски, че не мога да си намеря място половин час след това. Дали има как да направя така че поне вода да пия без да ме боли стомаха? Не мога да ходя в болница, защото от работа няма да ме пуснат в болничен...

# 389
  • Sofia
А на работа ще ходите ли в това състояние?!
Може да вземете хомеопатичното Вомитусхил.То е против гадене и повръщане.Трябва и нещо против обезводняване.Но най-добре ЛЛ да ви консултира.

Общи условия

Активация на акаунт