Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 845
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Непадането на температурата не зависи ли от вируса, а не от темературопонижаващото средство?
На мен за инфлуенца А никаква работа не ми свърши. Февруари за Ковид пак така. Като чуя някой като се разболее и вземал два парацетамола и се оправял. При мен нищо. Иначе до сега темп. за пръв път при Ковид вдигнах и тоя грип. Преди това никога.

# 511
Sunflower29, буквално за 2-3 дни ми ликвидира оплакванията. А преди това пих 2 месеца лекарства от кардиолог, че аз съм след аблация. Но те ми подействаха минимално, за разлика от този магнезий.
Освен сърцето, ми оправи и стомаха, имах повече от половин година спазми и подуване. Какво ли не пих за тях.

# 512
Sunflower29, буквално за 2-3 дни ми ликвидира оплакванията. А преди това пих 2 месеца лекарства от кардиолог, че аз съм след аблация. Но те ми подействаха минимално, за разлика от този магнезий.
Освен сърцето, ми оправи и стомаха, имах повече от половин година спазми и подуване. Какво ли не пих за тях.

Благодаря за отговорите, дано поспре малко поне през нощта да мога да поспя, да видим какво ще каже личната утре… етати чудото. Каза да изпия половинка конкор, но няма полза към момента. ☹

# 513
Конкор е за пулса. И аз пия по половин. Но за прескачане не действа.

# 514
Аз понеже съм си филмарче, и имам кардио фобия, просто ми трябва някой да ме успокои, че нищо няма да ми стане през нощта, ще го изтърпя иначе 😵💫

# 515
Нищо няма да ти стане, гарантирам ти! Hug

# 516
🌻, да не правиш ПА?

# 517
  • София
Аз понеже съм си филмарче, и имам кардио фобия, просто ми трябва някой да ме успокои, че нищо няма да ми стане през нощта, ще го изтърпя иначе 😵💫
Пушиш ли и пиеш ли кафе, и ако да  - колко.

# 518
Не, не, паник атаки нямам много отдавна.

И пуша, и пия кафе. По две кафета на ден, цигарите не си ги броя, купувам си веднъж на 2, или 3 дни кутия.

# 519
  • София
Не знам на колко години си, но на мен кафе с цигари ми предизвикват същите прескачания. Това е от почти година. Като не пуша и не пия кафе - нямам. На 45 съм.
И то не докато пия кафе или пуша, а часове по-късно. Така че не изключвай и това да е.

# 520
Да, от цигарите също се получават. Аз отдавна ги спрях. Не само по тази причина, но основно заради сърцето.
Кафе гледам да не пия много, и да не е силно.

# 521
Sunflower29 аз отделно искам да добавя, че това следене и броене на прескачанията също оказва влияние. Говоря от личния си опит. В момента, в който започнех да ги броя и проследявам те зачестяваха и си предизвиквах задух, замаеност. Буквално в минутата получавах по 2-3 (и в същото време чета в интернет как до 100 на денонощие било нормално!ии съвсем превъртах) Постарай се да не се фокусираш толкова върху тях. След посещение на кардиолог имам диагноза неуточнена аритмия. Също ми предписа магнезии, но за мен запазването на спокойствие е най-доброто решение (колкото и да е трудно в такъв момент). Просто не ги брой, не ги следи, нека си се случват. Нищо няма да ти стане.

# 522
Това и от жегите се случва понякога.
Аз пиех пропранолол много години, заради учестен пулс и екстрасистоли, но от 2 г съм на Конкор, че първото спря да действа. Помага ми и за пулса и за екстрасистолите, но се случи това лято да прескача и да излизам извън ритъм една седмица, точно в температурните рекорди.
Спрях кафето (минах на цикория), намалих цигарите и включих магнезия. Успокоиха се нещата в рамките на 10 дни.
Диаспорал 400 видяла майка да пие ЛЛ и си го купила. Хубав магнезий е. И аз пих. Но последно имах спечелен Биолектра от игра, и както е оксид,  за крампи, нервна и сърдечно-съдова система, така добре ми повлия още от първата таблетка, че аз самата се изненадах, предвид колко видове магнезиеви съединения съм пила за какво ли не, но това е първото, което повлия от първото хапче. А уж оксид е възможно най-малко ефективната форма.

Последна редакция: пн, 21 авг 2023, 12:05 от Merelenda

# 523
Здравейте, благодаря за съветите и споделения опит. Бях при личната, направиха ми кардиограма, цяла сутрин бях с прескачания, ей Богу, като ми пуснаха кардиограмата и докато ми мериха кръвното, един път не показа нищичко. В момента в който си тръгнах от кабинета се започнаха пак 😂
Пусна ми жената пкк, захар, чернодробни и бъбречни, утре ще ги пусна и така. Утре следобяд ще ходя за ехокардиография, изпраща ме личната. Каза да не се притеснявам, но тъй като сме роднини иска все пак да е сигурна.

# 524
Дева, вечер ли го приемаше Диаспорала?

Общи условия

Активация на акаунт