Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 842
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Да, вечер, да ми действа и за сън.

Sunflower29, видя ли, че оцеля през нощта! Hug

# 526
Привет. Имам следния въпрос - през тези жеги на някоя от вас разстоянието между двата цикъла да е станало дълго? Не съм правила тест, не се чувствам бременна, мисля, че всеки момент ще ми дойде. До сега толкова дълго чакане не е било. Максимално до 33 дни. Получих болки в гърдите, сега се отпуснаха и почти не ме болят, имам засилено бяло течение, присъщо за преди цикъл. Опитвам се да си обясня причината. Не, че искам да ми идва, но натам вървят нещата. Правим опити за бебе.

# 527
В тези жеги са възможни всякакви отклонения в цикъла. Ако се чудиш дали си бременна, направи тест.

# 528
Привет, глупав въпрос ще задам, но ми е важно. В петък имам час за лекар и трябва да занеса едни изследвания, но днес няма да хвана лабораторията преди да затвори. Срокът за изследването е 3 работни дни. Ако отида утре 22.08, изследването в четвъртък ли ще е готово (24.08) или в петък. И в петък сутринта ли? За мен трябва утре (22.08) да се брои за първия работен ден от тридневния срок.

# 529
Здравейте аз също съм с въпрос относно менструацията.

От вчера имам леко кафеникаво зацапване, но са минали само 15 дни от последната менструация, тоест изобщо не очаквам да ми идва. Днес по същия начин, получих и моите обичайни "симптоми" присъщи за цикъла ми. Имах и нещо, което наподобява съсирек, но беше кафяво и нямаше миризма на кръв.

Не за пръв път ми се случва някакво такова отклонение, но вече реших, че ми е редовен.

На някоя друг да й се е случвало? Леко се притеснявам, дано не е нещо сериозно.

# 530
често срещани са такива междинни кафяви зацапвания
досадни са

# 531
Има значение и на колко години си. Ако си над 40 нормално е, но пак трябва да се отиде на доктор за да прецени от какво е това кръвотечение. Ако си под 40, пак на доктор трябва.

# 532
Ревматолог ми изписа моривид, уж за всеки случай. Чета листовката - активно вещество хидроксихлорохинов сулфат. Това същото ли е като онези антибиотици от групата на левофлоксацин??

Не.
Не е АБ.
Този хидроксихлорокин беше нашумял като противовъзпалително при КОВИД.
Иначе е за автоимунни възпаления.

Симона, Атодерм има, но какъв точно?
Още се чудя дали да го взимам, или да изчакам следващия преглед: засилих се към аптеката днес, защото явно ставите и кръвното ми вече предсказват валежи... и прочетох това:
Не приемайте МориВид:

ако сте алергични (свръхчувствителни) към хидроксихлорохин, други сходни лекарства като хинолони или хинин или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка 6).

# 533
Здравейте!
Имам странен проблем. Боли ме езика. Отгоре има на някои места леки нацепвания и там ме боли, но ме боли и от лявата страна, а заради това усещам и болка по врата отляво. Болката не е силна, но е постоянна и леко пареща. На зъболекар ли трябва да ида, или на лекар? Какъв специалист трябва да ме преглежда?

# 534
Сливицата отляво как е? Проверете и лимфните възли.Може би при личен лекар първо.Може да си вземеш пробиотик за устна кухина, няма да навреди, смучещи таблетки са и облекчават болки.

# 535
Личния и може би УНГ.

# 536
Здравейте!
Имам странен проблем. Боли ме езика. Отгоре има на някои места леки нацепвания и там ме боли, но ме боли и от лявата страна, а заради това усещам и болка по врата отляво. Болката не е силна, но е постоянна и леко пареща. На зъболекар ли трябва да ида, или на лекар? Какъв специалист трябва да ме преглежда?
Някакъв проблем със стомаха вероятно. Липса на витамин В е възможно, но един читав личен лекар ще знае какво изследване да назначи.

# 537
Да, почва се от УНГ и зъболекар, след това гастро. Аз лично се оказах с анемия, от нея ме болял езика, а загубих месеци. Така че варианти има.

# 538
Болката в шията може да е съвсем странична.
Аз клоня към гастро проблем.

# 539
При мен болка в езика се оказа от недостиг на Б12, но при мен не е продължавало към шията, а единствено в устата (език,бузи)

Общи условия

Активация на акаунт