Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 833
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Всички предположения са възможни, но най-вероятно ще тръгна от зъболекар ,че си чистих скоро зъбен камък. Оттам отивам на гастро, че съм с множестно гастро заболявания, имам и анемия, и предполагам ,че от там някъде ще излезе проблема. Благодаря!

# 541
Майка ми има хормонозависим рак на гърдата.
За него приема терапия, която потиска производството на хормони.
В същото време има и един оставен яйчник/всичко друго и е премахнато при операция на миома/, който и създава проблеми и образува кисти.
Дали не е по-добре да се премахне?

# 542
Ти сериозно ли питаш в темата за Бързи здравословни въпроси? Тук всеки пита за порязан пръст, болящо ухо, афта в устата, температура, повръщане, ухапано от комар и подобни.......

# 543
Ти сериозно ли питаш в темата за Бързи здравословни въпроси? Тук всеки пита за порязан пръст, болящо ухо, афта в устата, температура, повръщане, ухапано от комар и подобни.......
Ще питаме и онколог, разбира се.
Зададох въпроса и тук, защото винаги съм получавала добри съвети.

# 544
По-адекватно е да питаш уайт и другите в онко темата.

# 545
Зад отговора на въпроса ти има голяма отговорност и по принцип стои сериозна компетентност. При онкоболните не се събират мнения от кой да е, каквито сме ние в тази тема. При тях важат други правила, и безобидни съвети от всякакво естество биха навредили или погубили. Не може да очакваш отгвор на този въпрос тук. В онко темите са по-запознати. Но тук не. Аз не бих слушала никой тук.

# 546
А как би звучал довод пред лекаря при тази сериозна диагноза: посъветваха ме в бързи здравословни въпроси и отговори 😔.

# 547
Току що видях резултатите от ПКК на дъщеря ми, 14 г. Повод да ги направим е ежегоден профилактичен преглед. И леко се притесних:
Скрит текст:
. До утре, докато ги види ЛЛ, имам ли основание за притеснение? Благодаря:hibiscus:

# 548
Има анемия. Докторът ще прецени за последващи изследвания и насока към специалист.
Според мен я заведете на хематолог (ако случайно ЛЛ реши да я лекува и не даде направление)

# 549
А да препоръчате хематолог за София, може и да не работи с НЗОК?

# 550
От 3 месеца +- забелязвам засилено желание за консумация на сол. Готвя си както преди и не ми е вкусно, при положение, че семейството казва, че е ок на сол. Парчета домати направо ги овъргалям в сол.
Определено не е типично за мен.
Какъв сигнал е това?
Трябва ли да обърна внимание на нещо.

# 551
Същата съм. И аз не знам от къде се взе при мен. Ако не е да има вреда от солта, мога сол да ближа. До такава степен ми се яде солено. Не се потя по принцип. А и там където съм само климатици по цял ден, студено е в помещенията. Храня се нормално, повечето месо със салати. От време на време въглехидрат, но в минимални количества. Сигурно се дължи на нещо, но не знам на какво.

# 552
Не помня от колко години не ям сол. Салата подправям само с черен или лют пипер. Направо не си представям овъргалян в сол домат.
Но явно организмът ви има нужда, не знам.
Сол и захар не купувам.

# 553
ДеВи, аз треперя за сол. СЛадко не ми се яде грам. Но това солено не знам от къде ме обзе. Нещо явно не ям или не пия достатъчно или кой знае какво.

# 554
И аз клонях към безсолна храна. Винаги съм ползвала сол, защото знам, че е важна за процесите в тялото, но в доста разумни граници.
Точно това правя сега режа домат на дъска. Сипвам купчинка сол и топя доматите. Искам го.
Иначе си се потя както винаги.
Храня се по-скоро въглехидратно, заради това, че с лактозата съм на нож, а и често ми се гади напоследък и почти прескачам месо. Не винаги но, основно. Но това си ми е от доста време. Само желанието за сол се появи отнякъде.

Общи условия

Активация на акаунт