Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 806
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Може да е от тоалетната хартия.От ароматизирана получавам нещо между паренене сърбеж.Може да си вземеш бебешки сапун и изплакване с вода и сода бикарбонат.

# 586
От една с аромат на праскова така ми се случи. Не само на мен.
Докато усетя, че е от нея, минаха няколко дни.
Беше преди години. Вече само чиста, бяла без аромат гледам да купувам.
От фитопрепаратите съм доволна от Цистона. Почвам 3х2 ударно в началото, за няколко дни.
И еквизетум хиемале 5ch.

# 587
И според мен е от сапуна.
Вече не експериментирам, че веднага получавам реакция.
Също и от ароматизирана хартия и има една евтина, не бяла.
В такива случаи се лекувам като за гъбички.

# 588
  • София
Имам Цистон, бях го купила за котката от човешка аптека Joy
Направо ще прочета листовката и ще го започна.
Не е от тоалетна хартия. С години сме ползвали всякакви и никога не съм имала проблем. Същата работа и със сапуна - какъвто имам, с такъв съм се мила.
Определено ми е странно и на мен.

# 589
Цистон не ми е помагал за цистит. Той е повече за бъбреците. От билковите най-добре ми действа Цистостоп Рапид.

# 590
Здравейте! Преди месец и няколко дни ми отстраниха оперативно ганглионова киста на горната страна на ходилото. Раната вече зарастна, но точно около мястото на разреза стои леко твърдо. Не е болезнено. Шевът, който ми направиха, беше вътрешен и се надявам всички конци да са добре извадени. Друг имал ли е такава твърдост след оперативна интервенция, и дали с времето ще изчезне?

# 591
Шевът, който ми направиха, беше вътрешен и се надявам всички конци да са добре извадени.

Че то, ако шевът действително е вътрешен, конците не се махат, а се резорбират от самия организъм.

# 592
Не знам. Лекарят след операцията ми каза, че са махащи се и ми ги махна преди 24 дни. Само не знам защо стои леко твърдо.

# 593
Мисля че е нормално да седи леко твърдо, едва 1 месец след операция. Имам операция и май и при мен беше така в началото. Сега, години по-късно, имам белег, който е равен с кожата и твърдината се е загладила, няма я.
Но отнема време, 1 месец е твърде кратък период за възстановяване.

# 594
Натрупва се колаген на мястото на разреза, може и месеци да му трябва да се разпредели, но ще мине

# 595
Значи, щом нямам болки, не е нещо тревожно. Иначе за белега, мажа с един мехлем. Не знам доколко ще има ефект, но все пак поне да не е натрапчив.

# 596
Темата за Ковид ваксините заключена. Има ли някъде активна дискусия? Исках да постна нещо за хората които се интересуват, но не знам къде, а се чудихме преди време за някакви новости дали е чул някой.

Скрит текст:
  https://www.emergencyemail.org/newsemergency/anmviewer.asp?a=33832&z=58

Moderna's updated COVID vaccine effective against 'Eris' variant in humans
Moderna said on Thursday an initial study data showed its updated COVID-19 vaccine to be effective against the "Eris" and "Fornax" subvariants in humans.

The company expects the updated shot to be available, pending approval from health regulators in the United States, Europe and elsewhere, in the coming weeks for the fall vaccination season.

Moderna and other COVID-19 vaccine makers Novavax, Pfizer and German partner BioNTech SE have created versions of their shots aimed at the XBB.1.5 subvariant.

Earlier on Thursday, Pfizer reported that its updated COVID-19 shot, co-developed with BioNTech, showed neutralizing activity against the Eris subvariant in a study conducted on mice.

Eris, the nickname for EG.5, is similar to the XBB.1.5 subvariant and a sub-lineage of the still-dominant Omicron variant.

EG.5 accounted for about more than 17% of COVID-19 cases in the U.S., according to the latest government data. Infections from Fornax, officially known as FL 1.5.1, are also rising across the country.

COVID-19 related hospitalizations in the U.S. are up more than 40% on low numbers from June, but are still more than 90% below peak levels hit during the Omicron outbreak in January 2022.

The World Health Organization classified EG.5 as a "variant of interest", indicating that it should be more closely watched than others because of mutations that might make it more contagious or severe. 

# 597
Благодаря за информацията, но се надявам това да не промени темата в ковид-ваксини-дискусии, като привлече списващите от заключената тема тук

# 598
Ооо в никакъв случай и аз не искам да става панаир тук кой какво смята да прави, защо и кое не му харесва. За това попитах дали има някъде друга тема. Явно няма. АМи това ми изпратиха на емейла днес. Ще видим какво решение ще се вземе. При нас почнаха противогрипните. Но сякаш рано още. Мисля да поизчакам. Ето тук още малко.
Скрит текст:
https://www.emergencyemail.org/newsemergency/anmviewer.asp?a=33819&z=58
US CDC advisers set to vote on updated COVID vaccines next month
A panel of independent advisers to the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) will meet next month to make recommendations on updated COVID-19 vaccines ahead of the fall season, according to a U.S. government website on Friday.

The CDC's immunization panel is scheduled to vote on the vaccines at a Sept. 12 meeting, a notice posted on the federal register website showed.

Vaccine makers such as Pfizer and its German partner BioNTech SE, Moderna and Novavax have created versions of their shots aimed at the XBB.1.5 subvariant of the virus.

CDC Director Mandy Cohen said earlier this month the vaccines were anticipated to be available by the third or fourth week of September, after being recommended by the CDC and authorized by the U.S. Food and Drug Administration.   

# 599
Здравейте,
Едно малко странно питане, за което се извинявам.
Да попитам за изследване за детска градина  в контейнер, нали мога в хладилник да съхраня до следващ ден сутринта за лабораторията?

Общи условия

Активация на акаунт