Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 810
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, някои с опит със шипове във врата? Някакво ефективно мазило? Милгама витамини, Глюкозамин, МСN знам, че се препоръчват. Но какво за мазане е ефективно? Благодаря предварително.
Упражнения правя аз, елементарни са, но ползата е голяма. Потърси , има много такива. Аз си направих рутина от няколко за около 10мин. на ден.
Аз гледах в интернет, но трябва постоянство. А физиотерапията бе е никак евтина.

# 571
Една колежка похвали мас от мармот за обезболяване на шип между плешките.

# 572
  • София
С възрастта загиват рецепторите ни за вкусове и тогава само солта носи вкус. Аз така си обяснявам свръх употребата на сол.

За гаденето - проверете мениероподобен синдром, роднина го има и е ад за околните, не разрешава да се готви, да се яде...прилошава му от всякакви миризми. А за него не мога да си представя какъв ад е. Понякога яде само хляб със захар и нищо друго. Циклично е.

# 573
Ужас. На там съм тръгнала аз. Съсипвам почивките на семейството. Постоянно ядат моите, а като сме заедно няма как да стоя пред заведението. Стомаха ми се обръща от миризми на храна…..

# 574
И аз не обичам миризми на храна, но не защото ми се гади, а не обичам да се умирисвам на манджи. Както и с цигарите.
Дейзи, за шиповете - болят, докато се наместят. Всеки има. Иначе - витамини  от група В, темпалгин, гелът на Кройтерхоф. Като за всички неврологични болки.

# 575
Здравейте, днес си направих тези изследвания. Май ще имам нужда от ендокринолог ?
Забременях на 74 кг преди 3 години и качих 8 кг за цялата бременност. Месец след раждането пак си бях 74 кг ( никога не съм била клечка, но 70 кг ми отиваха) и сега 3 години по- късно съм 90 кг. Като цяло си ям, имало е случай да намаля храната , но може би от умора, недоспиване и пак изпускам контрола.

# 576
Здравей, имаш Инсулинова резистентност. Вероятно на това се дължи напълняването.
И нещо друго - само по стойността на TSH не може да се прецени състоянието на щитовидната жлеза. Трябвало е да го изследваш заедно с FT4, FT3, TAT и MAT.

# 577
Здравейте,
С ИР съм и приемам глюкофаж Xr 2x500mg.
Пия и репидо 2х4мг и конкор кор 2х2,5мг.
Възможно ли е бета блокера да пречи на отслабването ми?

# 578
Категорично НЕ.Преразгледай си храненето.

# 579
Абсолютно не. Пия Конкор от 6 години, не съм качила нито грам.

# 580
  • София
Имам някакво неприятно усещане подобно на цистит, но май не точно. Не е парене, не е болка, но е някакво неприятно.
Скрит текст:
До обяд е - първите малки нужди - точно след тях за няколко секунди, рядко по няколко минути след това. След обяд - нищо. Само външно е. Възможно ли е да е от неизвестния сапун, с който се миех на село, или пък от честото миене (след тоалетна), но само с вода през деня?
Купих си Монурал 1 прахче, но като прочетох страничните ефекти (защо ли ми трябваше), за момента се отказах.
Ако някой е приемал Монурал моля да сподели имал ли е някакви неприятни ефекти.

# 581
  • В страната на мечтите.
Имам някакво неприятно усещане подобно на цистит, но май не точно. Не е парене, не е болка, но е някакво неприятно.
Скрит текст:
До обяд е - първите малки нужди - точно след тях за няколко секунди, рядко по няколко минути след това. След обяд - нищо. Само външно е. Възможно ли е да е от неизвестния сапун, с който се миех на село, или пък от честото миене (след тоалетна), но само с вода през деня?
Купих си Монурал 1 прахче, но като прочетох страничните ефекти (защо ли ми трябваше), за момента се отказах.
Ако някой е приемал Монурал моля да сподели имал ли е някакви неприятни ефекти.

Аз съм го пила и не съм имала и един страничен ефект, но на мен не ми помогна веднага, а минаха няколко дни. Трябва да спазиш това да не си яла нищо няколко часа преди приема, да си се изпишкала преди това и да го изпиеш късно вечерта точно преди лягане, за да може да действа през нощта. Лекар на мен ми каза, че според нея страничните ефекти са силно преувеличени в листовките и едно лекарство се изпробва в продължение на години и понякога десетилетия преди да влезе на пазара. п.с : дописвам, защото сега се усетих, че не пиша в темата за ПА, извинявам се.

Последна редакция: нд, 27 авг 2023, 15:42 от Трополинка

# 582
  • пустинята Гоби
Може да е от сапун и от често миене. Аз бих взела някакви билкови таблетки, поне на мен ми действат сравнително бързо и ефективно (Уринал вземам най-часто).

# 583
Имала съм леко разстроен стомах, за кратко. Пила съм го няколко пъти.

# 584
  • София
Благодаря за отговорите Flowers Hibiscus
Притесненията ми бяха основно за някаква алергична реакция и като го изпия вечерта преди лягане, да не се гътна от задух нощес.
Няма да го взема днес със сигурност, то следобяда (след 11 часA по-скоро) пак нищо ми няма, а и имам колебания защото:

1. Самоизписах си го
2. Силно ме съмнява да е цистит. Имала съм цистит преди години, но по спомен неразположенията бяха постоянни, а не само до обяд.

Засега спирам с честото миене през деня и ще взема Уринал.

Общи условия

Активация на акаунт