Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 811
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Това е интересно за ниски нива на натрий.
https://www.google.com/amp/s/www.sanat.io/bul/amp/p/%25D0%259D%2 … D1%2582%25D0%25B0
Но все пак е добре да се направи изследване.
Да не е някой пост КОВИД симптом, както фантомите миризми. Да нямаш реална нужда, просто да ти се струва.

# 556
Реших, че е най-добре в тази тема да задам въпроса си (вероятно греша). Искам да се пробвам с хищническата/месоядна "диета", но по финансови причини съм заседнал в родния Бургас. След малко ще изхвърля вмирисано фермерско месо, което вчера купих от Parkmart.
Прегледах ако не всички, почти всички ферми с присъствие онлайн - засега направих поръчка от една, която работи с куриер, но цените са си фрапиращи и не бих могъл да поръчвам постоянно от там. Останалите ферми (около 95%), работят само и изцяло за София (някои дори не смятат за нужно да го отбележат на сайтовете си).
Някой знае ли откъде в Бургас или околностите, мога да си поръчам прясно месо от животни на свободна паша, които не са натъпкани с антибиотици и какви ли още не гадории?

# 557
То темата не е подходяща наистина, но риска от бактерии и болести от храна по фейсбук със съмнително био/чист произход не е ли по-голям от евентуална полза? Силно преекспонирано е и това с пасищното месо, не сме в Америка, а в Европа, относително безопасно е месото и зеленчуците в супермаркета.

# 558
Аз цял живот съм обожавала доста солена храна. Simple Smile Виж, без сладко мога, въобще няма да се сетя, но без соленичко - не. Simple Smile
Като малка, се сещам, че даже отварях солницата и си изсипвах определено количество директно в устата.

# 559
Някъде бях гледала, че имало изтезание в казармата, карали войник да изяде две супени лъжици сол...
Нямам идея колко е вярно но ми се е забило, че прекаляването е много, много вредно.(😁, Искам да кажа знам за вредата от много сол, но и на психическа основа ми се е забило в главата)

# 560
Ако сте с ниско кръвно - солта го вдига и съответно получавате енергия. За съжаление ефекта е кратковременен, а след това задържаната вода /поне при мен/ няма изхвърляне. А аз така или иначе от години задържам вода по неоткриваеми причини, дори без никаква сол. За това рядко се изкушавам, но това е обяснението като изключим вкуса.

# 561
вече не съм с ниско кръвно

# 562
Недостиг на минерали? Между другото и аз живея с идеяра, че съм хипотоничка, но с годините кръвното малко по малко се вдига, вече съм в нормални граници, възрастни хипотоници са по-скоро изключение, и няма общо с килограми, ами явно и със стрдечна дейност (ако съдя по майка ми)

# 563
Недостиг на минерали? - какво например?

Пия магнезиев цитрат но само по 200мг, а трябва 400.
приемам и спрея вит д3 с к2,
и разни други добавки: в момента био гая и гилой
През годините кръвното ми е било ниско, после нормално.
Два пъти ми се е качвала горната граница на 135(40+ съм) но не съм сигурна в коректното измерване.

# 564
Като спомена че ти се гади, аз съм така от години. По цял ден и цяла нощ. 24 часа гадене. Чудя се да не би да има връзка с това.

# 565
vici75, може и на лични, ако искаш да обменим инфо.
Има периоди съм ок и после от нищото - дни наред ми се гади и минавам на варени картофи.
(в редки тежки случаи едва пия вода).
минах колоноскопия, след месец гастро но освен гаденето не се хващам за нищо.
Обонянието ми е много засилено и ме дразнят не само "лоши миризми.
Лошото е, че като почне гаденето се стресирам да не започне и разстройство и повръщане. За радост е рядко да ги има и тези екстри.
Мъгла.

# 566
TSH 1.6 /0.27-4.20/
TAT 14.4 /0-115/
MAT <9.00 /0-34/
Стойност извън обхвата на измерване /9,0-600,0 U/L/
Може ли малко помощ в разчитането?

# 567
бих звъннала в лабораторията да попитам какво са имали предвид

# 568
Здравейте, някои с опит със шипове във врата? Някакво ефективно мазило? Милгама витамини, Глюкозамин, МСN знам, че се препоръчват. Но какво за мазане е ефективно? Благодаря предварително.

# 569
Здравейте, някои с опит със шипове във врата? Някакво ефективно мазило? Милгама витамини, Глюкозамин, МСN знам, че се препоръчват. Но какво за мазане е ефективно? Благодаря предварително.
Упражнения правя аз, елементарни са, но ползата е голяма. Потърси , има много такива. Аз си направих рутина от няколко за около 10мин. на ден.

Общи условия

Активация на акаунт