Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 784
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Да, хапчета не ми помагат, може би точно защото болката не е ужасна, остра, силна. Какво би било добре да включа в менюто ? Зеленчуци, плодове, бял ориз, пилешко месо ?

# 631
  • Sofia
За известно време спрете суровите зеленчуци.Може на пара,варени,крем супи.
Плодовете също-варени,печени,фреш.
Никакви ядки.
Може пилешко и риба.
Пийте пробиотик.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 13:35 от Doli

# 632
Да, хапчета не ми помагат, може би точно защото болката не е ужасна, остра, силна. Какво би било добре да включа в менюто ? Зеленчуци, плодове, бял ориз, пилешко месо ?

Точно сурови зеленчуци и плодове дразнят проблемни стомах и черва.

# 633
Всъщност зависи от плодовете, аз като бях най-зле (да ме пращат в болкица), ядох кивита, банани, авокадо, манго, папаята е много добра за стомах (ако изобщо се намира) много добре... с цитрусите може би да се внимава, и без ябълки - освен ако не са печени/задушени.

# 634
Здравейте,
Питането ми е мога ли да започна прием на Примолут нор само две седмици след Хистероскопия?
На 48 г. с почти постоянно кървене съм от средата на м. юли. На 17.08.23 правих хистероскопя - още чакам резултат. Имах леко кървене 5-6 дни след процедурата, след което спря за 4 дни после пак тръгна леко кървене. Не мога да определя дали е цикъл.

# 635
Внимавай с този Примолут. Питай си АГ дали да го пиеш.
Аз получих киста на гърдата, има го като страничен ефект.

# 636
Знам всичките му гадни последствия от личен опит, но за съжаление ми се налага в случая. Не бих посегнала към него иначе

# 637
Здравейте. Жена съм на 33г, раждала. Преди 4 дни ми се случи следното - Доходи ми се по малка нужда. 3 дена преди това корема ми беше подут, видимо подут. В деня на случката имах усещане в корема все едно цикъла ще ми дойде. Отидох в тоалетната и това което видях не беше нормална урина, а тъмно кафява урина и мисля лек примес на тъмна кръв, но по скоро тъмно кафява урина, доста количество. След това още два пъти ходих по малка нужда и отново, но в малко количество се случи това - вместо нормална урина, тъмно кафява урина. Нямах никаква болка, само усещане, пе цикъла ще ми дойде и подутия корем. След това корема ми сякъш спихна. Докторката ми назначи изслвдвания за урина, бяха добре. Вчера бях на кръвни, бяха добре, леко хемоглобина ми беше нисък, но пък същия ден ми дойде цикъла. Това е 4 дена след случката! Може ли да е гинекологичен проблема? Аз и през специаливт вътрешни органи, както и гинеколог ще посетя. И като цяло някоя от вас имала ли е подобна случка!

# 638
  • София
Колко вода пиеш на ден?

# 639
Около 2литра на ден.

quote author=miamim link=topic=1570898.msg46885055#msg46885055 date=1693570698]
Колко вода пиеш на ден?
[/quote]

# 640
  • София
Цветът на урината се влияе от прием на някои лекарства или определени храни. Помислете дали не сте приемала нещо специфично. Аз след един фреш от червено цвекло се бях стреснала, мислейки си, че имам кръв в урината

# 641
  • София
2 литра е добре. Съгласна съм с предния пост за храните и лекарствата.
В кръвните изследвания имаш ли чернодробни?

# 642
Да, само йемогшобина ми е 114, но същия ден ми дойде, а това става 3ндена преди да фи пусна изследванията.... uote author=miamim link=topic=1570898.msg46885616#msg46885616 date=1693577531]
2 литра е добре. Съгласна съм с предния пост за храните и лекарствата.
В кръвните изследвания имаш ли чернодробни?
[/quote]

# 643
  • София
Какво пише тук?

# 644
Без претенции да е вярно, още на пръв поглед прочетох Омникод (Omnicode).

Общи условия

Активация на акаунт