Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 776
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
За тес бих казала, че с терапевт е в пъти по-лесно, но за съжаление последния път, в който се свързах с предишната, при която съм била, ми даде някаква много фрапираща цена.
За емоциите доколкото разбирам,  при потискане на изява получаваш соматика, така ли е?
Като се вбесиш, изразяваш ли го по някакъв начин-караш се, хвърляш...?

# 661
За тес бих казала, че с терапевт е в пъти по-лесно, но за съжаление последния път, в който се свързах с предишната, при която съм била, ми даде някаква много фрапираща цена.
За емоциите доколкото разбирам,  при потискане на изява получаваш соматика, така ли е?
аз не съм потребителката, която питаш но при мен го има този момент, само, че реакцията не винаги е непосредствено, понякога е с голямо забавяне. Няма как да съм сигурна, де. Само подозирам връзката от наблюдения. И реакциите на тялото са различни от СРДЧ.
Цените на някои специалисти ( тес, мес и всякакви) конкурират професорски консултации. Това е друга тема да се ядосва човек. А не е като да се плаща еднократно, обикновено е продължителен процес и дето се казва: гаранция- Франция.

# 662
  • София
За емоциите доколкото разбирам,  при потискане на изява получаваш соматика, така ли е?
Да, при потискане на емоции, породени от незначителни събития, получавам симптоми (безболезнени крампи и подуване - по неприятни са отколкото болка). Сериозните емоции си ги изразявам по нормалния начин и те не водят до симптоми.
Ясно е, че съвременните болести трябва да се разглеждат out of the box. Но не знаеш специалиста, към когото ще се обърнеш колко знаещ и можещ е и дали няма да ти навреди повече.
Пандемията доведе до драстично намаляване на стреса в живота ми и ми остави много време да се "грижа" за себе си. Май всичко е наопаки при мен, което пак е някаква насока Thinking

Лили, Nature Sunny, благодаря за включването.

# 663
Silver cloud, ще ти пиша на ЛС, да не спамим темата.

# 664
  • София
Някой дали би препоръчал уролог в СофияМед, болницата на Г. М. Димитров

# 665
Привет, в събота работих доста време  клекнал,и в резултат на физическите усилия от вчера съм със симптоми на провиснало стъпало.
Нямам болки в краката,но усещам изтръпналост в пръстите което е породено от проблем с перонеалния нерв.
Някой бил ли е с подобни проблеми и за колко време са отшумяли?
Нямам болки в краката, но походката ми е изменена и не мога да си повдигам стъпалото нагоре поради което се налага повдигане повече на краката за да стъпвам не на пръсти, а не нормално както посрещам земята с пети.
Пих магнезии само на този етап, но се надявам да отшуми за няколко дена иначе ще ходя на лекар .

# 666
Ако няма синина или нещо видимо, а само болка при определени движения и кашляне и дълбоко вдишване, възможно ли е да има спукване или натъртване на ребро? Или това е мускулна болка? Чудя се дали да ходя за снимка...

# 667
Е как ще се пукне ребро? Имало ли е толкова силен удар?
Най-вероятно е междуребрена невралгия.

# 668
Понасилих се малко на йогата днес... с моите дефицити по стави и кости в момента, не ми се струва трудно от малко зор да пукна нещо, четох, че даже и от кашляне било възможно...

# 669
  • София
Ако имаш тежка остеопороза - да, възможно е тогава.

# 670
  • София
Здравейте
понеже съм с алергична астма за предстоящ скенер с контрастно вещество другата седмица , какъв тест за алергии трябва да направя? Дадоха ми няколко капки "ултра вис" с което да ме тестват. В коя лаборатория мога да направя такъв тест?
Благодаря много

# 671
За контрастно вещество, майка ми си прави тест в алергологията на Александровска болница

# 672
Нямам тежка остеопороза😰 имам/имах някакъв ревматизъм; значи остава нещо мускулно? Записах се при моя кинезитерапевт...

# 673
Нищо ти няма, пий витамини от група В.
Ти си паника и за всяко нещо се притесняваш. Не си помагаш така.

# 674
  • София
За контрастно вещество, майка ми си прави тест в алергологията на Александровска болница
Благодаря, това непосредствено преди процедурата с контраста ли беше или няколко дни по-рано?
 ВОкръжна ще си правя моето изследване а там нямат алерголог. В лаборатория може ли да се пусне подобно?

Общи условия

Активация на акаунт