Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 725
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Да си пусне изследвания, ПКК с ДКК, чернодробни ензими, КЗ.
А инсулин и гликиран хемоглобин?

# 61
Здравейте! Някъде от около 10 г., близо до глезена на ходилото имам ганглионова киста. Първоначално беше малка и не ми създаваше проблеми, но вече много нарасна и започнах да изпитвам тъпа болка при продължително ходене и да ми пречи при обуването на обувки. Направих консултация с ортопед-хирург и каза, че щом създава проблеми, трябва да се отстрани. Затова се съгласих (след 2 седмици), но много се притеснявам, макар че е рутинна манипулация да не се усложнят повече нещата и започвам да се разколебавам, а  не ми се ще и да отлагам повече.

# 62
Да си пусне изследвания, ПКК с ДКК, чернодробни ензими, КЗ.
А инсулин и гликиран хемоглобин?

Да, добре е и тях да види.

# 63
Болки вляво едва ли са били от миома, но да кажем, че поне са ги отстранили, те само пречат.
Според мен е раздразнено дебело черво, щом има и разстройство.
А там лечението е с променлив успех.

Пак аз, калпротектинът излезе много нисък, окултна кръв отрицателна, хеликобактер отрицателен. Дотук добре. Дано гастроентеролога насочи към други изследвания или има предположение за лечение.

# 64
Нека види и той.
После може невролог.

# 65
Като стана въпрос за хеликобактер - кое изследване е най-достоверно? Кръв, фецес, друго?

# 66
Гастроскопията е най-достоверна. На второ място - фецес проба. На трето - кръвен тест.

# 67
Пуснах и тема, но все пак ще питам и тук. Има ли някой ходил на биорезонансна диагностика? Разчетоха ли ви резултатите, кой лекар и в кой град? Успяхте ли да откриете проблема?

# 68
Аз съм била преди доста години на биорезонанс, В Стрелбище имаше студио, което вече не е на този адрес. Получих едина разпечатка къде имам нужда да внимавам, най-общо казано. Не съм проверявала при лекар, забутах го някъде.
Беше ми любопитно, без да се вживявам в предупрежденията. Горе долу- бих казала пари на вятъра, но и преди да си го направя бях със същата нагласа. Аз и на измерване на аурата съм била Laughing, пак без да се вживявам в казаното, просто ми е любопитно.
А да, била съм  и забравих как се казва изследването с едни метални накрайници, по които тече ток и се изследва непоносимост към храни. То май беше коректно спрямо наблюденията и подозренията но според резултатите нямах проблеми с подправки, оцет и още едно две неща, демек пак безполезно, защото не остава какво да ядеш.
Но е така, за проба.

# 69
Здравейте, от около 2 седмици имам шум в ушите.
Като първоначално не беше всеки ден и само когато съм легнала.
Отидох на невролог, каза че всичко ми е окей.
После на УНГ, той ми изписа противоалергично и каза да си оперирам изкривената носна преграда, която е такава от години.
Отидох и на отоневролог, той ми даде съдоразширяващи за мозъка, да пръскам в носа и мускулно противоалергично, което не направих.
Двамата казаха, че имам хлътнала ушна мембрана, която навярно е такава заради носа.
Това като се случи се чувствах в отлично здраве.
От 3 дни съм с вирус с температура и хрема и сега чувам шума и права на тихи места.

На какъв лекар да ходя още и как да преодолея първоначалната мисъл, че имам шум в ушите и така да се структурирам, че да не полудея от шума.

# 70
После на УНГ, той ми изписа противоалергично и каза да си оперирам изкривената носна преграда, която е такава от години.
Отидох и на отоневролог, той ми даде съдоразширяващи за мозъка, да пръскам в носа и мускулно противоалергично, което не направих.
Двамата казаха, че имам хлътнала ушна мембрана, която навярно е такава заради носа.
От 3 дни съм с вирус с температура и хрема и сега чувам шума и права на тихи места.

На какъв лекар да ходя още и как да преодолея първоначалната мисъл, че имам шум в ушите и така да се структурирам, че да не полудея от шума.
Какво те накара да не послушаш съвета за лечение на отневролога?

# 71
Защото вече пия притивоалергични изписани от невролога.
Съдоразширяващото още не съм го започнала,защото за него не са ли нужни доп изследвания?
Взех гинко Билоба и ще посетя съдов хирург.

# 72

Същото беше при мен началото на годината. Шума го определям като басове от уредба на кола...
Първо УНГ, после отоневролог. Нищо конкретно не казаха. Противоалергични изписаха, аз не ги пих. Отоневролога ме прати на тест на слуха. Жената там беше много любезна, не откри аномалии. От самосебеси изчезна. Скоро пак се появи, не му обръщам вече много внимание. През деня слушам музика и не го "чувам". Вечер съм забелязала, че ако лежа на ляво запчва да шуми. Лягам на дясно и няма шум. Може от прешлените на врата да е, предположи масажистката ми.

# 73
Съдоразширяващото още не съм го започнала,защото за него не са ли нужни доп изследвания?

Грешка.
И аз имах шум миналата година. Директно на УНГ отидох. Изписа ми съдоразширяващо и ГинкоПрим макс, за 2 месеца. Оправих се напълно.

# 74

Грешка.
И аз имах шум миналата година. Директно на УНГ отидох. Изписа ми съдоразширяващо и ГинкоПрим макс, за 2 месеца. Оправих се напълно.
Записах час за съдов хирург утре за всеки случай.
Ще започна и съдоразширяващото.
Отделно пия и притивоалергично, за да отбъбва лигавицата на носа, която влияела и на ушната мембрана.
Ще започна и витамини Б комплекс и разбира се, път към по здравословен живот

Общи условия

Активация на акаунт