Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 950
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Аз да похваля "Еврохоспитал" Пловдив. В гастроентерологията са прекрасни лекарите. Специално д-р Пенев и като лекар, и като човек, и като визия красив. Впрочем младите докторчета и те ме поразиха с външен вид, толкова стройни, сякаш гвардейци с конкурс подбирани.  Много сериозни  и   истински професионалисти. По клинична пътека е колоноскопията, даже нощувките са три. Но предпочитам така, отколкото притеснения вкъщи. Най ме удиви, че процедурата се прави с щадящо достойнството облекло, което ти дават те. При толкова процедури и в Бг, и в чужбина за първи път видях такова нещо. И упойката също според мен се понася приятно,въпреки че е пълна.

# 331
Проксима, какво е това облекло? Би ли разказала, че ми стана интересно. При нас по една престилка ли, манта ли как да кажа ти дават. Може да я облечеш с отвора отпред (за мамографии на пример) и с отвора отзад, за колоното. Но само това съм виждала. И понеже винаги е като фризер по тези места, аз лично си искам одеяла, че докато чакам да ме вкарат и ми става много студено. Тази година за пръв път понесох упойката. Предни години все ми прилошаваше. Тази година ми казаха че ми слжили бенадрил. То за алергии, не знам за какво са ми го набутали. Уж да не ми се гадело. Предни години едно за повръщане Зофрен. Но нищо ефект от него.

# 332
Аз да похваля "Еврохоспитал" Пловдив. В гастроентерологията са прекрасни лекарите. Специално д-р Пенев и като лекар, и като човек, и като визия красив. Впрочем младите докторчета и те ме поразиха с външен вид, толкова стройни, сякаш гвардейци с конкурс подбирани.  Много сериозни  и   истински професионалисти. По клинична пътека е колоноскопията, даже нощувките са три. Но предпочитам така, отколкото притеснения вкъщи. Най ме удиви, че процедурата се прави с щадящо достойнството облекло, което ти дават те. При толкова процедури и в Бг, и в чужбина за първи път видях такова нещо. И упойката също според мен се понася приятно,въпреки че е пълна.
От “Еврохоспитал” и аз съм много доволна. В хирургично отделение д-р Димитров маха киста на опашката на 12-годишната ми дъщеря. Брилятно се справи, обслужването и подготовката  - както физическа, така и психическа да детето бяха на високо ниво. Тези хора успяха да ме карат да се чувствам спокойна през цялото време.

# 333
Проксима, какво е това облекло? Би ли разказала, че ми стана интересно. При нас по една престилка ли, манта ли как да кажа ти дават. Може да я облечеш с отвора отпред (за мамографии на пример) и с отвора отзад, за колоното. Но само това съм виждала. И понеже винаги е като фризер по тези места, аз лично си искам одеяла, че докато чакам да ме вкарат и ми става много студено. Тази година за пръв път понесох упойката. Предни години все ми прилошаваше. Тази година ми казаха че ми слжили бенадрил. То за алергии, не знам за какво са ми го набутали. Уж да не ми се гадело. Предни години едно за повръщане Зофрен. Но нищо ефект от него.

vici, дават едни, както те им казват шортички. Лек материал, тъмен на цвят, точно са бермуди за еднократна употреба, които обличаш надолу на голо, а нагоре  някаква тениска. Имат само един малък отвор отзад, през който се прави колоноскопията. Не е като на други места все оголен безсрамно, и настрани, и на гръб , и на гинекологичен стол, зависи от практиката на болницата. Но бях приятно изненадана тук.
Измислили са го добре хората.

# 334
В Медлайн, за хистероскопия, ми дадоха такава нощница, Вики, с връзки отзад. И еднократни чехли.
На колоно бях с моя си пижама, която съблякох в операционната, после на гинекологичен стол?! Бях шокирана и стресирана, абсурд да бях и без упойка!
После лекарката ми обясни, че за мен така трябвало, понеже съм много слаба и имам сраствания от предишни две операции, та така се достъпвало по-добре.
Неприятно, но се налага.

# 335
В Еврохоспитал е на гинекологичен стол процедурата, но не се чувстваш неудобно. Просто се наместваш, слагат ти упойката, разпитват те преди това стриктно дали не си пил вода и или не дай Боже ял. Аз лично сгафих с пиене на вода през нощта, анестезиоложката/ и тя млада и красива/ ми се накара хубаво, но докторът много човечно ѝ каза, че пациентката е стресирана хубаво вече и да ме остави на мира.

Имала съм преди и с упойка, и без, но е ужасна мъка. Имам много сраствания и аз.
Никъде не съм била с болнична дреха, с изключение на  едно кардиологично отделение в чужбина.

# 336
Щом обсъждаме, да споделя и аз. Бях с моя нощница без бельо.
Легнах странично на кошетка. Покриха ме с одеало в предната част и краката.
Нищо в болнична среда не ми се струва приятно но понякога се налага. Да минава.
И да, млади хубави лекари.

Като сме на темата, я кажете за захранването.
Днес, т.е. ден след процедурата съм изяла два малки банана. Две обикновени бисквити и вечерта два картофа с малко масло и сол и лимон.
Утре белтъчини мога ли да включа?
Кога се възстановява дефекацията?

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 20:58 от ☀️🌙🌬️🔥💧❤️🙏

# 337
Да, на всички преди мен им правеха в странично положение. Аз затова се притесних.
В Св. Георги, нямам забележки към лекарите. Просто на мен ми са неприятни такива манипулации. Цистоскопията пак беше на гинекологичен стол. Но там си знаех, че ще е така.

# 338
Ами, ние - вече колоноскопираните Joy, още два часа след процедурата си хапнахме добре от болничния обяд.
Като цяло вечерята беше също нормална, нищо особено за захранване.
Дефекация на третия ден вече.

# 339
Благодаря ви за труда да ми разкажете кое как е било при вас. Може и на някой да  му е от полза Heart

И аз от ящните след колоното. Но аз не ям много въглехидрати по начало и като се прибрах, един омлет от белтъци със зеленчуци хапнах и филия езекиел хляб. Вечерта пък варени яйца + салата и половин черен шоколад 90%. Но аз така си ям и реално ядох каквото си ям, не че някой ми е казал това точно да изям. Вода не ми се пиеше никак, че 2 дена след това стомаха ми издут е бивал.

# 340
Питам за яденето, защото буквално 48 часа не бях яла нищо. Нали захранване трябва след глад.

# 341
Ох Sad две колоноскопии при мене, и нищо. А червото продължава да ме сгъва, ще откача вече... Било СРЧ. Може ли СРЧ вече втори месец да ми прави такива ректални болки, които не минават без НСПВС, то що гинеколози и интернисти обиколих...
Аз бая лакомо си хапнах болничен обяд, въпреки 48 часа гладуване заради прочистването и упойката. Доктора малко ми се поскара, ама аз съм си с апетит след упойки. Бяха сервирали варени картофи с ориз и хляб, дето аз не ям нищо от тия неща, но си ги ометох като стой та гледай. И мен настрани ме слагаха да лежа, с моя си пижама, завиха ме с одеялце, и само свалих гащи като за клозет.

# 342
Виж това са ми дали от болницата като ме изписаха за ядене след колоното. Поствам ти от личния ми файл:

Скрит текст:
Q: Will I be able to eat after my procedure?
A: While there may be restrictions to the type of foods allowed, the majority of patients resume a normal diet after discharge. Depending on the result of the procedure, dietary modifications may be recommended. You may not drink alcohol on the day of your procedure.

What to Eat After a Colonoscopy:
Sports drinks high in electrolytes
Fruit juice (apple, orange, cranberry, white grape)
Herbal tea (without milk or cream)
Plain crackers (lightly salted or unseasoned)
Soup (chicken noodle, Italian wedding, and plain broth)
Scrambled eggs (without added seasonings or dairy products)
Canned fruit (peaches, pineapple, and fruit cocktails)
Toast on white bread – not whole grain or wheat bread
Yogurt
Jello
Pudding
Applesauce
Mashed or baked potatoes
Soft white fish with minimal seasoning (wild Alaska pollock, bass, cod, grouper, haddock, and halibut)

# 343
Изобщо не помня какво са давали в болницата след процедурата. Не съм се захранвала, защото аз вкъщи се храня по мой си начин, без манджи. А в болницата май само супа даваха.
Важното е, че пих кафе после. Храната не ми е приоритет, но кафето да. ☕

# 344
Аз пък сега поглеждам че не се препоръчва пълнозърнест хляб. Аз баш такъв ядох. ДОбре че всичко е било наред и не е станало нещо. Вероятно заради семенцата в тези хлябове, люспички разни има понякога и да не получи човек възпаление по местата където са отстранени полипите...Но за другия път ще имам едно на ум.

Общи условия

Активация на акаунт