Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 905
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
За обезводняване е важно да се приемат електролити. Хидратин алфа, примерно. На глътки.
Ако не забъркайте домашно- сол вида, лимонов сок, в Гугъл нещо потърсете за рецепта.
Има свещички вомитус Хил при гадене .
И деган спешната артилерия.
Потърсете лекар.

# 391
  • пустинята Гоби
Вомитусхил с извинение, ама са пълен боклук. Продават едни близалки против повръщане, само те спасиха моето дете от болница след подобен вирус и невъзможност да се спре повръщането след всяка глътка вода. После вече се мисли за обезводняването.

# 392
Що за глупости, как няма да Ви пуснат?
Ако припаднете на работа?

# 393
Вомитусхил с извинение, ама са пълен боклук. Продават едни близалки против повръщане, само те спасиха моето дете от болница след подобен вирус и невъзможност да се спре повръщането след всяка глътка вода. После вече се мисли за обезводняването.
и на мен не ми действат но на други действат, а ЛЛ ми го е изписвал,
кои са близалките?

# 394
  • В страната на мечтите.
Що за глупости, как няма да Ви пуснат?
Ако припаднете на работа?

Аз съм хоум офис и вероятно заради това не ме пускат.

Благодаря ви за съветите - след малко ще отида до аптеката за нещо  против обезводняване и да видя за още нещо против гадене, защото от вчера пия церукал, понеже само това имаше в аптеката срещу гадене и повръщане, но няма грам ефект.

# 395
  • пустинята Гоби
Повръщането по принцип само спира в един момент, ако вируса не е брутален. Та в този смисъл, ако сложиш в такъв момент Вомитусхил, защото да не “подействат”?

Не помня името на близалките, ама май са Превомит. Като ги гледам не съдържат кой знае какво, ама вкъщи спасиха положението. Иначе Деган за мен е лекарството, аз често повръщам от мигрена. Действа безотказно.

# 396
уви, деган не ми действа безотказно

# 397
Вомакур също са добри, но по принцип с този вирус не е добре да се работи, няма да ви е възможно.

# 398
Здравейте, събота бях на плаж и като духна вятъра в окото ми влезе пясък. Още на 10 мин почнаха да ми текат сополи. Прибрах се, промих окото до неусещане на нищо в окото. Минах през доктор, защото сополите продължаваха, а неделя сутринта окото беше леко подуто и зачервено, както и имаше бяла слуз. Диагноза: алергичен конюктивит. Лечение: Сперсалерг. Сега имам лека болка само при примигване, но това което ме притеснява е, че болката произхожда само от едно мъничко място (все едно едно топче). Чуденката ми е, дали пясъка е раздранило това място и затова сега боли и ако сте минали през такова нещо, за какъв период се оправихте? 🤧

# 399
Здравейте, вече 10 месеца след раждане секцио, все още при ставане сутрин от леглото имам вагинални газове вмомента, в който се изправя. Нормално ли е това, да се обърна ли към лекар?

# 400
Здравейте при проблем с хормонално акне, какви изследвания е добре да се пуснат?

# 401
Усилена структура паракардиално. Срастване вляво паракардиално.
Какво значат?
Към проблем с бял дроб или сърце?

# 402
Според мен е указана посока спрямо сърцето. Но къде е това срастване, на бял дроб ли? Какво е снимано?

# 403
Снимка на бял дроб.
Симптомите са ужасна болка в лява ръка, лява плешка, лява гърда и подмишница с чувство на парене. Съмнения за плексит, но след снимката излезе това.

# 404
За белия дроб се отнася.
КОВИД, тежко, каран ли е?

Общи условия

Активация на акаунт