Бързи здравословни въпроси и отговори – 41

• 35 793
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Постоянна, тъпа болка, от април месец. Почти не е имало дни без да ме боли.

# 616
  • София
Pelvic floor dysfunction? Проблем с мускулите на тазовото дъно. Има упражнения в тубата, можеш да пробваш.

# 617
  • пустинята Гоби
Аз имах подобна болка при мен се оказа гинекологичен проблема. Още си седи болката, но е незначителна.

# 618
Не би трябвало да е гинекологично. Правила съм всичко. Микробиологии, фемофлор плюс в Геника, ехографи, няма кисти, няма миоми. 3 различни гинеколога, 1 от които доцент... Нищо ми нямало.

# 619
Ако болката е в червата, образните изследвания, често и кръвните не показват нищо и са изключени гинекологични проблеми, единствено колоноскопия може да даде отговор.

# 620
Все си мисля че са червата, въпреки че гастроентеролог категорично отрече. Четох във форума че във ВМА са добри специалисти.

# 621
  • Sofia
Как се храните?
Да не приемате твърде много фибри?

Мин.год.по това време имах същите болки,но около 7-10дни,оказа се,че са от няколко смокини 🤨

# 622
Все си мисля че са червата, въпреки че гастроентеролог категорично отрече. Четох във форума че във ВМА са добри специалисти.

Ако са изключени други по-очевидни проблеми в абдоминалната област, а болката е, макар и с приблизителна близост до червата, то гастроентеролог няма как по 'категоричен начин' да изключи червата, преди да се погледнат отвътре. Често това е единственото изследване, което дава дефинитивен отговор. Дори да е отрицателно, изключва немалък проблем и се продължава по веригата по метода на изключване до момента на точното фиксиране на диагнозата.

Това го пиша, не познавайки вашето състояние, нито набора от изследвания, които са ви правили.

# 623
При гастрото специално пусках калпротектин и окултна кръв. Друго не е искал. ПКК също около 3 пъти последните пет месеца и всичко е в норма. Ям доста зеленчуци, месо избягвам, хапвам пълнозърнест хляб. Снощи ядох някаква манджа със зелен боб, грах и картофи и болката стана остра и имах цяла нощ разстройство.

# 624
За начало спрете пълнозърнестия хляб, понякога люспичките в него дразнят червата.Минете на диета с по-леки храни и вижте дали болката ще отшуми.

# 625
При гастрото специално пусках калпротектин и окултна кръв. Друго не е искал. ПКК също около 3 пъти последните пет месеца и всичко е в норма. Ям доста зеленчуци, месо избягвам, хапвам пълнозърнест хляб. Снощи ядох някаква манджа със зелен боб, грах и картофи и болката стана остра и имах цяла нощ разстройство.

Е тогава направете колоноскопия.

# 626
  • пустинята Гоби
Не би трябвало да е гинекологично. Правила съм всичко. Микробиологии, фемофлор плюс в Геника, ехографи, няма кисти, няма миоми. 3 различни гинеколога, 1 от които доцент... Нищо ми нямало.
А на колпоскоп гледали ли са те? Моят проблем беше много мъгляв, да не кажа никакъв. Накрая ми откриха раничка, уж безобидна, неболяла, ама като я махнат и ми свършиха проблемите.

А виждам, че май гастро проблем се очертава.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 11:28 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 627

И аз да ям такава манджа ще ме заболи корема.
Изключи бобовите и хляба, всякакъв, да видиш дали ще имаш подобрение.
Аз не ям такива храни от години.

# 628
Ще пробвам! Мерси за съветите. Хляб и тестено обожавам и ям много. Ще го спра.
Колпоскоп - два пъти съм гледана при две различни гинеколожки. Няма проблем и там.

# 629
Потвърждавам, и аз след махане на всякакви тестени и бобови и зърнени (дори примерно овесени ядки), усещам подобрение. И аз имам същия проблем. Но се включих, защото ми прави впечатление, че все повече хора имат точно същото оплакване. НСПВС помага, ако болката е силна. А в дългосрочен план, бонус - домашен костен бульон всеки ден за няколко седмици. Сега лятото го зсместих с телешки колаген на сашета. Плюс изключването на тези храни. Оризът да е бял и измит няколко пъти, ако може и накиснат.

Общи условия

Активация на акаунт