Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 10

• 41 637
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Цитат на: link=topic=1570978.msg46670583#msg46670583 date=1688726144
Много зависи какви са тези предмети в следващите години: едно е графиката, съвсем друго - живопистта.
в нуи в 8,9,10 клас се учат доста рисувателни предмета : живопис, графика, перспектива, рисуване, пластична анатомия, скулптура и практика. Да си зле през годината по всички такива предмети и перфектен само на изпита, това е много логична вариация.

Може за архитектурата пропоцията да е много много много важна и в това има логика, но тук говорим за училище към МК. Не вярвам един стилен шрих да е без значение, или леко кривата перспектива ( не говоря за груби грешки, там няма как въобще да пропуснат напред) да сваля два три бала. Тук говорим за изкуство или поне така ми се струва.

Аз лично в НУИ със сигурност ще питам за метода на оценяване, но допускам, че дъщеря ми просто се е притеснила и е възможно да е допуснала грешка. Аз самата, обаче разбирам от рисуване  и мога да видя дали реално наистина има грешки, които поставят под чертата. Детето преди нея е с 5 стотни по-висока оценка/дъщеря ми е 2ра резерва/ и наистина ми е интересно как точно до 5 стотни се изчислява.

На нас не тогава можаха да ни обяснят защо моят има един бал надолу. Един ръб само. Аз затова казах че всичко е толкова субективно и винаги могат да се намерят грешки. Но в едно бяха прави, трябва да се продължава много да се рисува. Защото при една определена част от децата изчезва всякакъв  естествен интерес към рисуване. Не че същото няма да случи и с някое друго неприето дете. От тази гледна точка не знам дали е по-добре да влезе това дете или другото. Едно осъзнавам -ако детето иска да рисува, то ще рисува с'ъс или без нуи.

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 09:51 от _re_ge

# 151
  • Варна
Цитат на: link=topic=1570978.msg46670583#msg46670583 date=1688726144
Много зависи какви са тези предмети в следващите години: едно е графиката, съвсем друго - живопистта.
в нуи в 8,9,10 клас се учат доста рисувателни предмета : живопис, графика, перспектива, рисуване, пластична анатомия, скулптура и практика, така че все някъде да е различно. Имахме много рисуване и в 5-7 клас в същото училище ( нашето НУИ има и такава паралелка) и пак бяхме в един клас с това дете. На изпита след 4 клас то влезе с отл. и после пълна летаргия, след 7 клас пак отл. и пак летаргия. Затова го нарекох класика - много логични флуктуации.

Може за архитектурата пропоцията да е много много много важна и в това има логика, но тук говорим за училище към МК. Не вярвам един стилен шрих да е без значение, или леко кривата перспектива ( не говоря за груби грешки, там няма как въобще да пропуснат напред) да сваля два три бала. Тук говорим за изкуство или поне така ми се струва.

Аз лично в НУИ със сигурност ще питам за метода на оценяване, но допускам, че дъщеря ми просто се е притеснила и е възможно да е допуснала грешка. Аз самата, обаче разбирам от рисуване  и мога да видя дали реално наистина има грешки, които поставят под чертата. Детето преди нея е с 5 стотни по-висока оценка/дъщеря ми е 2ра резерва/ и наистина ми е интересно как точно до 5 стотни се изчислява.

На нас не тогава можаха да ни обяснят защо моят има един бал надолу. един малко по къс ръб, специфичен щрих каза едната от госпожите, другата добави - много стилен (  тя сега му води един предмет и много му симпатизира точно заради този лично негов, силно разпознаваем груб стил) . После питаха- нали е влязъл - ами тогава чудесно, да не се отказва да рисува. Аз затова казах че всичко е толкова субективно и винаги могат да се намерят грешки. Но в едно бяха прави, трябва да се продължава много да се рисува. Не знам дали децата в класа на моичкия влязоха в училището по собствено желание, но в момента една определена част от тях нямат никакъв естествен интерес към рисуване. Не че същото нямаше да случи и с някое друго дете. От тази гледна точка не знам дали е по-добре да влезе това дете или другото. Едно осъзнавам -ако детето иска да рисува, то ще рисува с'ъс или без нуи.
В нашият случай детето има огромно желание точно за това училище и ще си стискаме палци да има шамс. Само 10 стотни я делят от последия приет.
Иначе за рисуването е така, със или без НУИ тя вероятно ще рисува, защото не спира да го прави от малка. Ние имаме и художници в рода, явно си се предава това. Но все пак би било хубаво да учи това, което обича най-много.

# 152
  • София
Фотографското публикува.

# 153
Има резултати във фотографското!
Много високи оценки са писали тази година! Има 55 деца с оценка отличен. Grinning

Моето момиче е с 5,33 (заедно с още 19 деца).
На пръв поглед изглежда, че влиза. Heart

# 154
В Пловдив се намира и НГСЕИ ( Сценични кадри) .Единствено по рода си на Балканския полуостров.Учи се всичко ,което се преподава в художествената гимназия, плюс сценичен грим и перуки,декори,кукли, театър.Най- важното е децата ви за са живи и здрави.Трябва да знаете,че по- голямата част от тях изобщо няма да се занимават с изкуство след време.Моята дъщеря преди години кандидатства в художествената гимназия,без да е ходила на уроци там .Ей така,за всеки случай.Приеха я. Изкара 5и50.Голямото и желание беше Сценични кадри.Класира се на първо място там с пълна шестица на изпитите.Бях много щастлива.Вълнувах се както сега се вълнуват вие.Като стана десети клас имаха един предмет пластична анатомия .Покрай този предмет тя реши,че ще учи медицина.Когато я приеха в МУ ,при записването са я изгледали много учудено- художник и доктор! Няма невъзможни неща!

# 155
Много високи оценки са писали тази година! Има 55 деца с оценка отличен. Grinning

Наистина много високи оценки са писали. Браво на децата! Дъщеря ми е с 5,25 - дано, дано да стига! Макар и с все още миниатюрна надежда да гледаме към второто и евентуално следващо класиране в Свети Лука, съм щастлива, че с доброто оценяване и се върна искричката в очите.
Успех на всички деца!

# 156
  • София

Наистина много високи оценки са писали. Браво на децата! Дъщеря ми е с 5,25 - дано, дано да стига! Макар и с все още миниатюрна надежда да гледаме към второто и евентуално следващо класиране в Свети Лука, съм щастлива, че с доброто оценяване и се върна искричката в очите.
Успех на всички деца!
И моята е с 5,25. И сега ще падне чудене сигурно. Като че ли обаче клони към НУИИ

# 157
  • София

След Отличен има и 20 деца с 5,41, т.е. до 78 остават само 3 места, а сл бал 5,33 са отново 20 както писа. Дали всички ще приемат май зависи от желанията?
Аз броя от тел  може и да бъркам...

# 158
  • София
Ох, камък ми падна от сърцето. На най-добрата приятелка дъщерята е с 5,5! Влиза! В приложното резултатът й не стигаше и бяхме много притеснени. Да не говоря, че редим някакви паралелки към МОН с триста зора, тя не иска нито една. Абе, голямо облекчение!

# 159
Jiema, точно толкова са.

Има общо 75 деца с оценка 5,41+.
След това има 20 деца с 5,33, които се борят за последните 3 места.

От миналогодишните класирания може да се съди, че когато няколко деца с еднаква оценка се борят за едно място, с предимство са тези, които са писали специалността на по-предно желание. Другите остават резерви.

# 160
С 4.41,за фотографското/дори и за 2-ро класиране/, май няма никакъв шанс моята нали,да си залагам на Мон-ските желания?!

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 18:52 от Kaira12344

# 161
  • Върху лъчите на Слънцето.
С 4.41,за фотографското/дори и за 2-ро класиране/, май няма никакъв шанс моята нали,да си залагам на Мон-ските желания?!
Наредете си МОН-ските, но не губете надежда.   Предстои въртележката за училищата към МК. Много от децата са чакали да видят всичките си резултати. Има такива които ще освободят място в едно училище, за да отидат в по-предпочитаното за тях.

# 162
Наредете си МОН-ските, но не губете надежда.   Предстои въртележката за училищата към МК. Много от децата са чакали да видят всичките си резултати. Има такива които ще освободят място в едно училище, за да отидат в по-предпочитаното за тях.

Благодаря, а за второ класиране за Фотографията, трябва ли да се подават  отново документи че искаш детето ти да участва на второ класиране, след като се запишат децата от първо класиране?!/моята дъщеря искаше само фотография от това училище/

# 163
Понеже с мъжа ми спорехме за това колко сериозна трябва да е подготовката и каква оценка може да осигури прием във фотографскато , сметнах и аз резултатите . Направих го набързо и може да има някъде грешка , но за да ви улесня -ето :6.00- 4 деца
5.91 - 7
5.83 -7
5.75 -5
5.66 -5
5.58 -7
5.50 -21
5.41 -20  и тук вече е границата с + 2 деца с 5.33

5.33 -18
5.25 -15
5.16 -9
5.15 -1 /може и да е било 5.16 , ама съм без очила/
5.08 -15
5.00 - 19

# 164
  • софия
Къде ги видяхте тия 4 пълни шестици?
Не са ли 3?

96 деца би трябвало да бъдат приети въпреки обявените 78 бройки, защото последните три деца, които ще бъдат приети в официалната бройка 78  имат 5,33 - толкова имат и следващите 17 деца. Те трябва да бъдат приети. Дали ще бъдат предстои да видим.

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 19:56 от Амели

Общи условия

Активация на акаунт