Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 10

• 41 651
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Понеже с мъжа ми спорехме за това колко сериозна трябва да е подготовката и каква оценка може да осигури прием във фотографскато , сметнах и аз резултатите . Направих го набързо и може да има някъде грешка , но за да ви улесня -ето :6.00- 4 деца
5.91 - 7
5.83 -7
5.75 -5
5.66 -5
5.58 -7
5.50 -21
5.41 -20  и тук вече е границата с + 2 деца с 5.33

5.33 -18
5.25 -15
5.16 -9
5.15 -1 /може и да е било 5.16 , ама съм без очила/
5.08 -15
5.00 - 19

Не знам до колко е важно, но с 5,41 са 20 деца, с 5,58 са 8. С пълно 6 са 3.
Съответно накрая остават 3 места за децата с 5,33.

# 166
  • софия
Къде ги видяхте тия 4 пълни шестици?
Не са ли 3?

96 деца би трябвало да бъдат приети въпреки обявените 78 бройки, защото последните три деца, които ще бъдат приети в официалната бройка 78  имат 5,33 - толкова имат и следващите 17 деца. Те трябва да бъдат приети. Дали ще бъдат предстои да видим.
Да се самоцитирам, в отговор на Dame, че като последен пост на предната страница остава невидим.

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 19:57 от Амели

# 167
  • София
Ох, и нашето семейство най-накрая си отдъхна. Макар че дъщеря ми е с граничния резултат 5,33, предполагам, че има реален шанс, тъй като със сигурност някои преди нея ще предпочетат НУИИ или НГПИ. При нея първата оценка  от НУИИ (чиста 2) направо ни смаза и тя дори каза, че повече не иска да рисува изобщо. В НГПИ беше по-доволна от рисунката, но явно пак е допуснала груби грешки, защото получи 3,25. Вече на третия изпит очевидно е била доста по-спокойна и се е справила по-добре. Доколкото ми е известно, там критериите са малко по-занижени, но сме доволни, че детето получи някакво признание, макар и не там, където й беше истинското желание.
Успех на всички на класиранията!

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 04:32 от миленка_д

# 168
Ех, моят син е с 4.82 в НПГПФ. Май шансовете са никакви...

# 169
  • софия
Шансовете за 4,82 не са никакви, а сериозни!

# 170
Какато писах , това са бързи сметки без очила . Споделих -ориентировъчно , защото така и така си бях направила труда , в случай че някой иска да придобие обща представа . Да , проверих - една чиста петица съм видяла като шестица , значи с 6.00 са три деца .

Нямям личен интерес в тази класация . Така и не успях да убедя детето да се подготви за изпита , а баща му , както повечето хора  които познавам , си мисли ,че рисуването е лесна работа , което ме ядосва все-повече напоследък .

Удивена съм , че още има интрес към рисуването . Това е много труд и време . 500 кандидата за 78 места - сериозна конкуренция ! Надявам се и тези , на които балът не достига , да имат шанс да продължат с рисуването и занапред !

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 19:54 от oska

# 171
Къде ги видяхте тия 4 пълни шестици?
Не са ли 3?

96 деца би трябвало да бъдат приети въпреки обявените 78 бройки, защото последните две деца, които ще бъдат приети в официалната бройка 78  имат 5,33 - толкова имат и следващите 18 деца. Те трябва да бъдат приети. Дали ще бъдат предстои да видим.
Да се самоцитирам, в отговор на Dame, че като последен пост на предната страница остава невидим.

И аз ще се самоцитирам като отговор на твоя отговор във връзка с последните 3 места и евентуалния надпланов прием. Joy

От миналогодишните класирания може да се съди, че когато няколко деца с еднаква оценка се борят за едно място, с предимство са тези, които са писали специалността на по-предно желание. Другите остават резерви.

# 172
  • София
А можете ли да кажете как са се подреждали специалностите в НПГПФ по бал предните години? Аз, като подавах документите, не намерих информация и го направих на сляпо и явно сега това може да ми направи лоша шега...

# 173
  • sofia
Браво на децата! Всяко да намери пътя си и да попаднат в приятна компания в училище!

Значиии, честни изпити по неточните науки няма Joy даже и при тях някой път стават сакатлъци.
Големият преди години ходеше на курсовете организирани от преподаватели от Приложното...ми в НУИИ изкара по-висока оценка. При приема беше на ръбче да изпадне от Приложното. После на годишния изпит в 8 клас беше сред тези с оценка над 5.
Миналата година на изпита в НХА (човешка фигура) изкара повече, отколкото на изпита по рисуване в ТУ (там бяха два изпита: композиция с черен материал (дето би трябвало със затворени очи да ги прави) и някаква цветна геометрична схема по зададени параметри).
Тази година си подобри оценката в НХА, а в комисията за събеседването му беше учителката по метал от Приложното. Та може да се брои, че е бил връзкар тоя път.

# 174
  • Върху лъчите на Слънцето.
Ох, и нашето семейство най-накрая си отдъхна. Макар че дъщеря ми е с граничния резултат 5,33, предполагам, че има реален шанс, тъй като със сигурност някои преди нея ще предпочетат НУИИ или НГПИ. При нея първата оценка  от НУИИ (чиста 2) направо ни смаза и тя дори каза, че повече не иска да рисува изобщо. В НГПИ беше по-доволна от рисунката, но явно пак е допуснала груби грешки, защото получи 3,25. Вече на третия изпит очевидно е била доста по-спокойна и се е справила по-добре. Доколкото ми известно там критериите са малко по-занижени, но сме доволни, че детето получи някакво признание, макар и не там, където й беше истинското желание.
Успех на всички на класиранията!
Възможно е след разочарованието и изказването, че повече не иска да рисува, да се е успокоила. Да е отишла на изпита с нагласата, че ѝ е "все тая" и да не е вложила никакви емоции. Така е била спокойна, а спокойствието е изключително важно в такъв момент.
Успех!

# 175
  • софия
С  право си се цитирала, бях те пропуснала Simple Smile

Разкажи, моля те, за миналогодипните класрания!. Откъде правиш това заключение?

# 176
Ето тук качих и класирането на фотографското от миналата година.

https://www.dropbox.com/sh/u0amqwip2f2qqaj/AAD4WF-tRwu1vMUM4y9zslKJa?dl=0

Много ясно се вижда, как деца с еднаква оценка като последните приети са под чертата, защото са посочили въпросната специалност като по-задно желание.

Така че тези с 5,33 чакаме класиране да видим какво реално е било разпределението на желанията на децата.

# 177
  • София
Dame, ще стискаме палци. Hug

Моят е с по- ниска оценка във Фотографското- 4,91.

# 178
Много се радвам, че поредните излезли резултати от изпит - този в НПГПФ, доведоха до много положителни емоции! Сигурен прием за някои, голяма вероятност за прием, признание за други... Скролнах ги и аз набързо и ми се стори, че са били и по-прецизни, и по-ларж тази година. Миналата година скроиха шапка набързо на голяма част от кандидатите - оценките в по-ниската част от скАлата бяха кръгли 4, 3 и 2. А сега двойки не видях, тройките се брояха на пръсти, или поне така ми се стори. И оценките са си с нужната точност в целия диапазон. И наистина като вторичен критерий при равни балове това училище прилага поредността на желанията - и аз миналата година се чудех защо чертата минава през група деца с еднакви оценки, но тук го разгадахме.
А по другата, по-неприятна тема - за нечестния нагласен прием с връзки - радвам се за хората, които съумяват да живеят в честен и прекрасен свят, без даже да са имали повод да забележат такива неща, но и моето мнение е, че за жалост такива несправедливости има. Смятам, че после, рано или късно, всеки си намира майстора, но тъжното е, че понякога с тези действия объркват съдбите на други деца, лишавайки ги от възможност да се класират, за сметка на себе си. Бегло познавам дете, което знам, че влезе по такъв начин - с частни уроци при подходящите хора. Изуми ме обаче, когато разбрах, че след приема детето продължава да ходи на уроци там - "за да поддържа висок успех". Е, това не мога да го приема за нормално!!! Да ходиш за кеф, за надграждане, за други умения - да. Но да ходиш, за да покриеш нормални училищни изисквания - не ми се струва нито нормално, нито редно. Или проблемът е в училището, че не може да обучи децата съобразно изискванията, които има, или детето изначално не е било за там, или този, частно обучаващият, умело поддържа илюзията за такава необходимост от паралелно обучение, за да не спира да тече кранчето... Детето го караха да рисува като бясно, през цялата учебна година, на моменти почти денонощно - освен домашните за училище, имаше уроци и домашни към уроците; даже на гости като отидеше, си носеше материали и пособия за рисуване; вече почти завърши, но това продължава. Не знам, ама мен и най-любимата дейност да ме карат да върша така, имам чувството, че ще ми опротивее. И, мерси, ама за единия прием, такава цена не бих платила - нито физически, нито финансово, нито принципно. Но може би за някои хора е изкушаващо да имаш мечта и някой да ти каже, че може да ти помогне за реализацията ѝ.
Само ще спомена притчата за двата вълка и как ще победи този, който храниш. Та, ако и в това се спре "подхранването", може би по-лесно ще ги надвием...
Аз вярвам, че всички пишещи в темата сме от другия тип - честно разчитащи на талант и труд, щом споделяме информация, емоции, опит. В противен случай, просто щяхме да си уредим нещата по втория начин и нямаше да имаме причина да си пишем. Така че - дано никой от тук да не се чувства засегнат. Сигурна съм за повечето от децата и родителите им, които се радват на прием, че той е заслужен - на някои деца са показвани тук в темата работи, за други - от самите думи на родителите им личи, че "горят" за рисуване и/или по природа са си арт натури, на които това им пасва. Стискам палци за дечицата, които са около чертата - дано в следващите дни и седмици има още радост и за тях! Дай Боже, всеки да си попадне на мястото!

# 179
Успех на всички дечица! Съдбата си знае работата и вярвам, че всяко дете ще попадне на своето място. Тепърва ще има много размествания след първо класиране. Simple Smile

Относно другата тема и съмненията - доста се изписа, но подкрепям BlyaSSSachka. Чудила съм се и преди, ако наистина има деца, които са приети с някакви протекции и реално нямат таланти и заложби в тази област, как точно ще се справят в тези училища? Няма ли да е мъчение за тях?

Разказвала съм и преди - дъщеря ми се подготвяваше при преподавател от НГПИ. Даже и не бяхме разбрали, че за изпита в НУИИ хартията е различна и преди изпита даже не беше рисувала на "Академия", отиде на шега на изпита в НУИИ. От преподавателя от НГПИ не е получавала никаква информация за изпита, оценката от НГПИ беше по-ниска от тази в НУИИ. Влезе в НГПИ още на първо класиране, но не специалността, която искаше, в НУИИ също влезе на първо класиране. Съдбата си знае работата. Simple Smile Ходихме да видим и двете изпитни работи - бях изпълнена със съмнения, че има грешка, че има манипулация или нещо подобно - не, всичко беше обективно.

Питала съм я дали е чувала някое дете да е влезнало с протекции или според нея някое дете да не може да се справи със специализираните предмети. Фрапантни случаи няма и се надявам, че всеки е влезнал по заслуги.

Общи условия

Активация на акаунт