Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 10

• 41 687
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
Там, където сте приети в момента, отивате и подавате молба за второ класиране. Ако пък ви харесва мястото от първо, направо се запишете. Ако, дай Боже, ви приемат в някое от художествените, ще се отпишете от монското.
Да, така ще направя утре. Много благодаря, yovanka! Още се колебая кое училище да избера, но ще го измисля. За 51-во не и стигна бала, но е приета в някои интересни второстепенни езикови гимназии и във всички специалности на Княгиня Мария Луиза. Навремето аз завърших там и мога да споделя опит от преди 20 години.

VaninaK, разбирам какво е мечтите ти да бъдат помрачени от няколко стотни на една единствена оценка, но не губете кураж, сигурна съм, че имате големи шансове.
За Княгиня Мария Луиза мога да ви кажа, че училището не е Художествена, но ми даде сериозна подготовка в рисуване, практика и конструиране на облеклото. Мисля, че по отношение на мода и дизайн е наистина най-доброто училище. След това в Академията то е добра предпоставка и плюс за специалности като Мода. Сценичен костюм е много интересна специалност, но имайте предвид, че не всичко е рисуване и рози. Има техническо чертане, конструиране, практика. Аз помня, че влязох с романтичната представа, че по цял ден ще рисуваме и ще правим модни шоута, но с изненада разбрах, че има зали с чертожни маси, шевни машини, оверлози, банциг за кроене. Иначе гимназията е почти девическа, по мое време имахме общо три момчета от всички класове заедно.  Сега по балообразуването от Мон виждам, че от 4 специалности само в две ще има момчета (не съм сигурна, но Моден дизайн - АЕ, ФЕ - мъже бал 0.00, Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил - АЕ, ФЕ - мъже бал 0.00 ми говори това). Училището беше много спокойно, артистично и без обичайните тийнейджърски буйствания.

# 226
  • София
Скрит текст:
Амели, аз цял ден си мисля колко е хубаво, че има хора, като теб които помагат. Сигурна съм, че си имаш и друга работа, но определено внесе спокойствие в деня ми днес. Много ти благодаря за това!
И аз с толкова благодарност си спомням как ми вдъхна кураж когато я питах преди години и ето моята госпожица е в 11 клас вече
Споделете накратко къде учи, доволно ли е с избора си детето?
Прави ми впечатление назад в старите теми, че рядко остават майките след приема да споделят впечатления. Помня основно Амели, Гита  и re_ge като дългогодишно пишещи. Надявам се да не се обиди някой, със сигурност има и други.. просто за най-дълго време номинирам тях Simple Smile
Аз например издирих на ЛС  две мами с приети деца от миналата година към МОН и 2те много мило откликнаха и подробно ми споделиха за училището, в което учат децата им. Благодаря сърдечно. Hug
Само че МОН ни изненада днес, с +65 т. за въпросното училище. А аз живеех с мисълта, че щом е с 20-30 в плюс от миналата година ще влезе... Подаваме и чакаме за второ сега, пък каквото сабя покаже...
Чакаме и НПГПФ. Вече 3ти ден ми късат нервите, защото се опитваме да отидем да си види рисунката - мисията невъзможна! От 3те дадени тел номера в сайта, вдигат 2ри и 3ти, на които ми обясняват много мило, че трябва да звъня на първия. Като кажа, че там не се вдига, ми обясняват пак любезно, да съм упорита. Няколко пъти вече предлагам да предадат, че имат запитвания и да качат инфо на сайта, но... Днес чак една жена ми каза, че всъщност това е директорския номер и само там мога да получа информация. Хич не съм си ѝ помисляла да ги питам какво толкова му правят на класирането 5 дена. Ако бяха публикували оценките с желанията, ние досега да сме си го направили и да не се вълнуваме толкова, но не би...

Hushpuppy, вие не сте ли точно в резервите за НУИИ или друго по-добро място чакате?
Milasara, честито на твоя младеж! Стрували са си всички усилия и уроци!

Честито и на всички други приключили вече със записването. Може да споделите кой къде с каква оценка... Тъкмо да сме полезни на следващия набор Simple Smile

Dame, с тебе ще си чакаме да видим девойките къде ще се наредят във Фотографското. От другото класиране дъщеря ти има ли си фаворит?
VaninaK, стискам палци да има раздвижване, но запишете първото ѝ желание към МОН, за да не го губите докато чакате.
dendri, няма как да е приета на няколко места и паралелки към МОН. Може балът ѝ да е по-висок и да стига за няколко, но е приета по първото възможно най-горно желание и не може да избира от няколко. Малко ме притеснява, че не сте попитали по-рано за информация. Сега може или да се запише, или да подаде заявление за второ класиране като единствено може да върви нагоре в желанията или да се прекласира на същото място. По-надолу, дори и да стига балът, няма как да мине.

# 227
  • Once there was a Hushpuppy...
Jiema -силно казано сме резерва за НУИИ. Може би, ако раздвижването беше, като миналогодишното с 20+ незаписни, но сега - не.
Резврви сме в НГПИ.

# 228

dendri, няма как да е приета на няколко места и паралелки към МОН. Може балът ѝ да е по-висок и да стига за няколко, но е приета по първото възможно най-горно желание и не може да избира от няколко. Малко ме притеснява, че не сте попитали по-рано за информация. Сега може или да се запише, или да подаде заявление за второ класиране като единствено може да върви нагоре в желанията или да се прекласира на същото място. По-надолу, дори и да стига балът, няма как да мине.

Ох, голям съм аматьор. Наистина, не се подготвих с това. Благодаря много, Jiema. Дам, значи всъщност нямам избор, освен да подам за училището, в което се е класирала най-високо. Ех жалко, мислех че може да се слиза надолу по желанията. Просто поради изключителните ни предпочитания към училищата към МК, някак ми убягна, че си има и схема и то сложничка в Мон-ските. Много силно се надявам за НПГПФ, но утре ще подам заявление, за това което ни се е паднало от Мон-ските (малко беше игра на зарове, защото дъщеря ми не искаше и да чува)  и ще чакам второ класиране.

Аз също много благодаря на всички майки пишещи тук, помагащи с информация, статистика, прогнозни класирания. Много голяма подкрепа и сила сте! Така и чакането е малко по-леко.

# 229
Там, където сте приети в момента, отивате и подавате молба за второ класиране. Ако пък ви харесва мястото от първо, направо се запишете. Ако, дай Боже, ви приемат в някое от художествените, ще се отпишете от монското.
Да, така ще направя утре. Много благодаря, yovanka! Още се колебая кое училище да избера, но ще го измисля. За 51-во не и стигна бала, но е приета в някои интересни второстепенни езикови гимназии и във всички специалности на Княгиня Мария Луиза. Навремето аз завърших там и мога да споделя опит от преди 20 години.

Чакайте сега!
Детето ви е прието само в 1 паралелка, в 1 училище. Най-предното ѝ желание, за което е стигнал балът.
Не можете да си избирате, в коя паралелка искате да я запишете.
Влезте в Infopirem и вижте в таб "класиране" къде точно е прието детето.
След това отивате в това училище и там може да направите две неща:
а) ако НЕ е приета по първо желание, може да подадете заявление за участие във второ класиране, на което евентуално детето може да се придвижи по-нагоре в списъка си със заявени паралелки.
б) може директно да запишете детето, ако ви харесва паралелката, в която е приета.

Особен случай: ако детето ви е прието по първото си желание трябва или да я запишете в съответното училище, или ще отпадне от второ класиране и губите мястото.

Jiema, чакаме фотографското, но тя твърдо иска в приложното, коя да е специалност. Grinning Просто фотографското приличало.... на нормално училище. Joy
В приложното иска най-много моден дизайн, ама като гледам конкуренцията, трудно ще я огрее. Pensive

# 230

Чакайте сега!
Детето ви е прието само в 1 паралелка, в 1 училище. Най-предното ѝ желание, за което е стигнал балът.
Не можете да си избирате, в коя паралелка искате да я запишете.
Влезте в Infopirem и вижте в таб "класиране" къде точно е прието детето.
След това отивате в това училище и там може да направите две неща:
а) ако НЕ е приета по първо желание, може да подадете заявление за участие във второ класиране, на което евентуално детето може да се придвижи по-нагоре в списъка си със заявени паралелки.
б) може директно да запишете детето, ако ви харесва паралелката, в която е приета.

Особен случай: ако детето ви е прието по първото си желание трябва или да я запишете в съответното училище, или ще отпадне от второ класиране и губите мястото.

Да, точно това осъзнах сега, благодарение на вас. Благодаря Dame. Е, утре подавам заявление за участие във второ класиране. Тя е приета в профилирана езикова гимназия, но ми се иска да видим дали може да се изкачи малко по-нагоре в класирането. И разбира се, на първо място, остава надеждата, че въпреки нищожните шансове с оценката от 5.25 в НПГПФ, на която толкова се радвахме първоначално е да я приемат там, това беше и нейното голямо желание. В Свети Лука не смея и да се надявам с нашата маломерна 4.20 Disappointed Relieved

# 231
Dendri, ако не ни мине черна котка път с приложното (или пък дъщеря ми не я хване някакво ново настроение), с удоволствие ще ви се разчистим от пътя за НПГПФ. Grinning

# 232
  • софия
Според мен децата с 5,25 ще бъдат приети във фотографията.
И обичайно според минали години 4,20 в приложната също са вътре, но класирането  тази година ме изненада по няколко наравления, та ще видим.

# 233
Според вас, кое е по-далечно от стандартна МОНска паралелка - сценичните костюми или полиграфията като паралелка? Никое не е това, което иска, но трябва да запишем нещо докато се надяваме и чакаме, а тя каза все ми е тая, никое не искам. Говорим за паралелка и място, където ме всеки учител да иска да скъса децата, защото неговия предмет е най-важен и да има по-различни и интересни предмети за изучаване. Толкова искаше да избяга от стандартното и сега пак до него опря...

# 234
Dendri, ако не ни мине черна котка път с приложното (или пък дъщеря ми не я хване някакво ново настроение), с удоволствие ще ви се разчистим от пътя за НПГПФ. Grinning
Леле, ако знаете колко ви стискам палци.Blush Чакам с нетърпение и пожелавам успех на всички!

Амели, благодаря за милите думи! Дано наистина, надявам се много!

# 235
  • София
Според вас с 3.90 по рисуване може ли да бъдеш приет във фотографското ?

# 236
Според мен децата с 5,25 ще бъдат приети във фотографията.
И обичайно според минали години 4,20 в приложната също са вътре, но класирането  тази година ме изненада по няколко наравления, та ще видим.

Амели, последните две години на второ класиране балът е падал точно с 1 десета спрямо първо класиране.
А точно тази година дори в по-нежеланите специалности са приети предимно деца по първо желание.
Аз съвсем сериозно си треперя да не стане някой сакатлък и да не класират изобщо нови деца, а само да се преподредят всички надпланови от първото класиране по по-предните си желания.

# 237
  • софия
Имаш основание, правилни са ти размислите, но страхът малко ти пречи и виждаш малко по-драматично нещата.
Тази година следващата оценка е на разстояние 0,05.
Класиралите се не на първо желание не са малко. В движение съм и не мога да си погледна записките, но май само рекламата бяха почти само първо желание… не мога да го твърдя точно де, пак казвам, като се прибера ще погледна.

Но ако приемем, че една част от класиралите се тук са се класирали и в изящната и там почти нямат отказали се, значи тази част няма да се запише в приложната….

Абе имайте търпение…… въртележката тепърва започва.

Аз подозирам, че ще има и предпочели мон вместо приложната….

Изобщо…. Дишайте!

Аз искам да попитам нещо, някой тук се беше оплакал за дублиран номер на дерето му, може ли да ми припомни каква точно беше случката?

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 20:05 от Амели

# 238
  • Къде ли не
Моето хлапе е прието в 51-во на първо желание. Това беше единствената паралелка и единственото училище свързано с изобразително изкуство, в която кандидатства. След кошмарния седми клас, сме доволни, че приключваме с тая одисея.
Успех на всички деца в темата!

# 239
  • софия
Според вас с 3.90 по рисуване може ли да бъдеш приет във фотографското ?

Извинявам се, чак сега виждам питането ви.
За съжаление за тази оценка не мога да дам обнадеждаващо мнение.

Общи условия

Активация на акаунт