Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 10

• 40 707
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Всички при надпланов прием влизат, не се притеснявайте. Даже точно днес това си говорехме с човека от комисията, който ни показваше рисунката. Че всяка година приемат реално 97-98 деца, защото имат такива с еднакви оценки.

# 91
  • София
Запис и аз да следя новата тема.

И ние имаме шансове за НПГИ с 4,85 , въпреки, че не й е по сърце на девеойката. Чакаме утре да видим какво се случва с Фотографското. До НУИИ не стигнахме. Тотално отказа.

Общи впечатления от двете училища и изпитите - НПГПФ повече й е харесал и изпита и училището. Там изпита беше 4,5 ч. с 18 деца на 3 редици в стая (поне при нея). Раздали са им помощни листи и хартиени линии. В НПГИ са били 10 деца в стая, изпитът беше 4 астрономически часа и не са им дали помощен лист.

# 92
  • софия
Сцинтилиа,   вие влизате. Какви шансове, какви пет лева. Влизате.

# 93
Scintillia, обратното е - във фотографското изпита е бил 4 часа, а в приложното 4,5. Иначе за линийки не знам, дъщеря ми не ми е казвала. Grinning

А къде са обявили, че утре ще изкарат резултатите? Аз не откривам, иначе ще се радвам да е утре, ама дали пък няма да изчакат да мине и българския език и да обявят всичко накуп? Защото при тях някои деца кандидатстват и по двете направления.

# 94
  • Sofia
Мислите ли, че има изобщо някакъв шанс с оценка 4.20 в НГПИ? Доста съм обезкуражена и омърлушена, но се радвам искрено за приетите деца и пожелавам кураж и късмет, на тези които чакат второ класиране. Стискам палци и с надявам на по-добър резултат във фотографското. Впрочем знае ли се кога ще обявят оценките там, не можах да намеря тази информация.
Миналата година с тази оценка, ако не на първо, то на второ се класираха деца в Приложното. Оценката не е ниска.

# 95
  • София
Запис и аз да следя новата тема.

И ние имаме шансове за НПГИ с 4,85 , въпреки, че не й е по сърце на девеойката. Чакаме утре да видим какво се случва с Фотографското. До НУИИ не стигнахме. Тотално отказа.

Общи впечатления от двете училища и изпитите - НПГПФ повече й е харесал и изпита и училището. Там изпита беше 4,5 ч. с 18 деца на 3 редици в стая (поне при нея). Раздали са им помощни листи и хартиени линии. В НПГИ са били 10 деца в стая, изпитът беше 4 астрономически часа и не са им дали помощен лист.
Цитат

И вашето дете влиза на 100%
Дъщеря ми влиза на 100% с 4,60 - въпросът е какво Simple Smile

Много
Всички при надпланов прием влизат, не се притеснявайте. Даже точно днес това си говорехме с човека от комисията, който ни показваше рисунката. Че всяка година приемат реално 97-98 деца, защото имат такива с еднакви оценки.
Ако бяхте пред мен щях да ви разцелувам!!! Simple SmileSimple SmileSimple Smile Благодаря!
Аз все пак съм Тома Неверни - чакам утре да видя черно на бяло!

# 96
Извинявам се, че пиша в тази група но съм и майка и баща на две момичета.
Повода да влезна тук е корупцията в класиранията в който участват Нашите деца. Искам да си отговорите сами на въпросите защо е ниска оценката от изпита на децата:
НГПИ - оценени са 500 творби в рамките на 8 часа от зам. директор и двама колеги от академията. Зам. директора има достъп до входящи номера и имена на кандидатите което говори, че изпита не е анонимен. Сам ми го призна и на въпроса как е оценил 800 рисунки за това време отговора беше Аз мога . Попитах го, а след четвъртия час не гледахте ли замъглено отговора беше, че е способен да се справи.
НУИИ също от години нещата са нагласени. определени служители на училището подготвят ученици и след това правят композицията и участват в оценяването. Доказателство е, че аз научих на 01.07.2023г. каква ще бъде композицията говори достатъчно за това ( мога да го докажа защото го споделих с познати още на първи ) Та ако се запишеш на курс при правилните хора рисуваш 6 месеца сива матова бутилка и грозде. Защото и предната година голяма част от децата са рисували алое пак при тях. Просто от лакомия тази година бройката на децата късметлии е по-голяма и за тези които са се надявали да имат успех не е даден шанс.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 20:41 от Georgi Mladenov 743411

# 97
Georgi Mladenov, пишете неща, които не са верни.
1. Комисията е от 5 човека.
2. Комисията няма достъп до имената, защото върху имената, вх.N и първото желание на детето се залепва непрозрачно листче и то пред децата се залепва.
3. Да, работите са много, но и хората, които оценяват, са професионалисти. Освен това имат и почивка.
Вероятно не сте доволен от оценката, но бъдете обективен.
За НГПИ става дума.

# 98
  • Once there was a Hushpuppy...
Карали са ги да пишат имена на гърбовете на листата!!!
Не са само с вх. номера, да се знае ясно в темата!

# 99
Винаги са се пишели имената и винаги има залепен лист.

# 100
Georgi Mladenov, пишете неща, които не са верни.
1. Комисията е от 5 човека.
2. Комисията няма достъп до имената, защото върху имената, вх.N и първото желание на детето се залепва непрозрачно листче и то пред децата се залепва.
3. Да, работите са много, но и хората, които оценяват, са професионалисти. Освен това имат и почивка.
Вероятно не сте доволен от оценката но бедете обективен.
За НГПИ става дума.
На какво основание служител на училището е в комисията?
Не е ли това забранено?

# 101
Какво значение има?

# 102
Има значение особено ако има приятелски отношения с другите членове на комисията. И факт е, че това е държавно училище, а не негово лично за да може той да избира кои да влезне и кои да излезе .

# 103
  • Once there was a Hushpuppy...
Винаги са се пишели имената и винаги има залепен лист.

Значи си противоречите!
Защото, три поста нагоре пишете, че комисията няма достъп до имената.
И по-внимателно, моля!

# 104
  • София
Разбирам съмнението, разбирам и разочарованието. В същото време обаче ми става мъчно за моето дете, а и други като него, което вложи 2г упорит труд, за да сбъдне мечтата си. И го направи без да познава "правилните" хора.

Общи условия

Активация на акаунт