Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 10

• 40 715
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Разбирам съмнението, разбирам и разочарованието. В същото време обаче ми става мъчно за моето дете, а и други като него, което вложи 2г упорит труд, за да сбъдне мечтата си. И го направи без да познава "правилните" хора.
Не ми до това дали сме оценени високо или не . Има възможност и ще му предоставя необходимото образование. По-страшното е това, че деца на 13-14г. разбират за правилните хора и почват да ги търсят и за в бъдеще в живота. Е така се заражда корупцията, а някой гледали да я спрат.

# 106
Карали са ги да пишат имена на гърбовете на листата!!!
Не са само с вх. номера, да се знае ясно в темата!
Винаги са се пишели имената и винаги има залепен лист.

Значи си противоречите!
Защото, три поста нагоре пишете, че комисията няма достъп до имената.
И по-внимателно, моля!
По- внимателно с кое? Имената се пишат на гърба, залепва се непрозрачен лист. Комисията оценява работите, без да знае име. Но явно е по- интересна тезата с връзките.
И да, неприятно е за децата и родителите лошата оценка, но няма как да влязат всички, нали.

# 107
  • Once there was a Hushpuppy...
По-внимателно с приказките!
Естествено, че всичко подобно с имената и листчетата е предпоставка за корупция!

П.п. в НГПИ е имало прозрачно листче, а в НУИИ - НЕ е имало никакво върху името!!!

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 22:01 от Hushpuppy

# 108
Карали са ги да пишат имена на гърбовете на листата!!!
Не са само с вх. номера, да се знае ясно в темата!
Винаги са се пишели имената и винаги има залепен лист.

Значи си противоречите!
Защото, три поста нагоре пишете, че комисията няма достъп до имената.
И по-внимателно, моля!
По- внимателно с кое? Имената се пишат на гърба, залепва се непрозрачен лист. Комисията оценява работите, без да знае име. Но явно е по- интересна тезата с връзките.
И да, неприятно е за децата и родителите лошата оценка, но няма как да влязат всички, нали.
Хайде да не влизаме в подробности за знаците в рисунката и други скрити номера. Факт е, че на преподаватели на тези 2 училища учениците са с предимство. А дали е позволено да преподават частни уроци на кандидат ученици в тези училища и да бъдат оценявани от същите може да каже само комисията за конфликт на интереси. Да не говорим, че и никой от тях регистрира приходи от уроците.

# 109
  • софия
Е, те не са вички с "правилните хора", но такива има.
То е достатъчно на един да му горчи от тях за да е ясно, че тия практики са недопустими.

И вие можете да се възпалявате, обаче господинът има право в не малка част от казаното.

# 110
Естествено, че всичко подобно с имената и листчетата е предпоставка за корупция!

П.п. в НГПИ е имало прозрачно листче, а в НУИИ - НЕ!!!
С кои приказки да внимавам? НЕпрозрачно тъмносиньо листче!
Няма смисъл повече да коментирам, останете си с идеята за огромната корупция, недекларирани доходи, знаци и т.н. Но се научете да губите.

# 111
  • софия
На мен пък ми е чудно на какво основание защитниците така категорично защитават гимназиите? Как!!! Как е възможно да са убедени в правотата, че крайно - йок, хич, злоупотреби няма?

Иначе - фактът сам по себе си, че едно дете ходи на урок при преподавател от определено училище не е гаранция за прием. За други плюсове като яснота какво аджеба би харесала комисията да, но не и гаранция за прием.
Тази година имам пред очите си точно такъв пример.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 21:11 от Амели

# 112

Няма смисъл повече да коментирам, останете си с идеята за огромната корупция, недекларирани доходи, знаци и т.н. Но се научете да губите.

"Огромната корупция" е само във Вашата глава!
Аз казвам, че има налични предпоставки за такава!
За понасяне и губене акъл не Ви искам. Защото, нищо не загубено.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 21:27 от Hushpuppy

# 113
  • София
Хайде и аз да се запиша в новата тема

Честито на всички приети и търпение и здрави нерви на останалите, до излизане на финалните класирания.

Амели, надничам, но не толкова често, колкото преди Wink
След всички изчетени стари теми и вълненията от миналата година ми е много приятно тук.

За Райнов и синът ми се колебаеше, заради локацията, но започването в 9.00ч. и едносменния режим са огромен плюс. Само един ден в седмицата имаха нулев час от 8.10ч., но пак не е прекалено рано и преди 7.00ч. не се е случвало да излиза (другият ми син е в СГСАГ и въпреки удобния транспорт до там, става в ранни зори, за да успее да стигне навреме за първи час от 7.30ч., когато е първа смяна. Като е втора смяна пък свършват след 19.00ч.)

Много зависи и от това колко е желано самото училище, де. На него си му беше фаворит и е много доволен от избора си. Нито веднъж не е съжалил, че го избра, даже му беше криво като имаха неучебни дни.

# 114
  • софия
Радостина, дайте ми входящ номер за да ви кажа какво влиза детето ви Simple Smile

Georgi Mladenov-  понеже сте ме лайкнали, допускам, че смятате, че мнението ми подкрепя вашата позиция в момента за корупцията.
Държа да отбележа, че просто се постарах да направя класацията с изнесените оценки от училищата. Да не си мислите, че имам достъп до конфиденциална информация. (с изключение на миналата година, аз всяка правя такава класация. Надпреварвам се с училищата, защото ме ядосва тяхната неадекватност и неспособност да публикуват бързо класиранията.
Аз имам много да ги дъвча, но защото имам собствена позиция, а не защото имам обшо с тях.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 21:52 от Амели

# 115

"Огромната корупция" е само във Вашата глава!
Аз казвам, че има налични предпоставки за такава!
За понасяне и губене акъл не Ви искам. Защото, нищо не загубено.

Съвсем скоро ще се разбере колко е НЕ прозрачно лисичето, а за тези дето са по-кьорави достатъчно е да се светне на лампа. А за фотографско там лепят картонче защото са по-изостанали  Simple Smile

# 116
Амели, аз цял ден си мисля колко е хубаво, че има хора, като теб които помагат. Сигурна съм, че си имаш и друга работа, но определено внесе спокойствие в деня ми днес. Много ти благодаря за това!

# 117
Мислите ли, че има изобщо някакъв шанс с оценка 4.20 в НГПИ? Доста съм обезкуражена и омърлушена, но се радвам искрено за приетите деца и пожелавам кураж и късмет, на тези които чакат второ класиране. Стискам палци и с надявам на по-добър резултат във фотографското. Впрочем знае ли се кога ще обявят оценките там, не можах да намеря тази информация.
Миналата година с тази оценка, ако не на първо, то на второ се класираха деца в Приложното. Оценката не е ниска.
Много благодаря за милите думи, Katty. Надявам се да си намери мястото детето.

# 118
  • Върху лъчите на Слънцето.
С тия обвинения в корупция направо се чудя как преди време моят син влезе с една от най-високите оценки, при положение, че не е наследил таланта от родителите си (което означава, че не сме в сферата и нямаме никакви връзки), също не е знаел какво ще се падне.
Даже в две от училищата, а в третото не пожела да се яви на изпит. Но се записа в мечтаното.
Но за сметка на това от малък беше решил какво и къде иска да учи. И живееше с мисълта за това училище. И винаги е рисувал, много, но не само заради училището. Просто това го влече! Да, ходил е на уроци, неизбежно! Защото у дома няма кой да му дава това, от което се нуждае!
А връзкарство винаги е имало и ще има. На всички нива в държавата. Но когато човек умее нещо, то не е пречка да постига целите си. Все пак няма как всички да са с връзки, а когато си достатъчно добър, за теб място ще има! Дори е по-сладко! Още повече, когато сериозно си се трудил за една мечта!

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 22:35 от Странна птица

# 119
  • софия
Странна птица, права сте, но само на идейно философско ниво. Не трябва нито един да влиза с измама. Връзките са измама. Точка.

Общи условия

Активация на акаунт