Кандидатстване с рисуване след 7 клас - тема 10

• 41 091
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
  • София
много рано, вероятно ще има и другата година през пролетта
Да, коментирахме по-назад, че последната година направиха 2 такива дни. Първият точно през декември и втори през април.

Някой има ли опит - личен или от близки и/или познати със самостятелна форма на обучение (СФО) в училищата по изкуства? Как се случват нещата със специалните предмети, които често са ФУЧ - има ли изпит за оценка по тях? Мисля, че ФУЧ не фигурират с годишна оценка в свидтелества/дипломи. От друга страна са им важните предмети... Ще чета наредби тепърва в подробности, но много би ми било полезно, ако някой сподели нещо от опит.

# 616
  • СОФИЯ
Здравейте. Включвам се в темата отново,  след няколко години почивка.... Голямото дете завърши НУИИ тази година, малкото е седми клас и отново сме на въртележка  - уроци по БЕЛ, математика, уроци по рисуване, спорт. Малкият иска да влиза в училището на батко или в приложното, но трябва да има резервен вариант (нмпг, езикова гимназия). Лудницата е пълна, дано ми издържат нервите. В събота ще ходим на Деня на Отворените врати в Св.Лука.

# 617
  • пустинята Гоби
Бихте ли ме ориентирали какво е съотношението момичета/ момчета в училищата, в които се кандидатства с рисуване?

# 618
Бихте ли ме ориентирали какво е съотношението момичета/ момчета в училищата, в които се кандидатства с рисуване?
В ПГИИ "Проф. Н. Райнов" в класа на моето дете съотношението момичета/ момчета е около 2:1.

# 619
  • София
Предполагам, че във всеки клас е различно. Моят младеж е НГПИ и е единствен в класа (Моден дизайн и Художествена тъкан е класът), но в другите класове има повече момчета.

# 620
  • София
В НПГПФ тази година в компютърната анимация от 13 деца само 3 са момчета, а в паралелката с графичен дизайн са 5 момчета от 26.

# 621
  • София
В НПГПФ тази година в компютърната анимация от 13 деца само 3 са момчета, а в паралелката с графичен дизайн са 5 момчета от 26.
3 момчета от общо 13 деца в компютърната графика.

# 622
  • София
Здравейте, имате ли отзиви за преподаватели, подготвящи за кандидатстване в НГПИ Свети Лука?

С отлични впечатления сме от отворените врати днес -  преподаватели, деца, ниво на работа.

С подготовка ни казаха, че се занимават тези учители от гимназията:

Елена Кафеджийска
Мария Златанова
Каролина Далкалъчева
Розина Васева

Ще съм благодарна да споделите впечатления, ако децата ви са били или в момента се обучават при някои от тях.

Засега сме в период на ориентация с шестокласничка с интерес в рисуването 🙂

# 623
  • софия
 добре дошла, aela!

аз нямам впечатления от тези преподаватели, но се надявам поне на лични вече някой да ви е помогнл със споделяне.

Имате достатъчно време, дано си намерите хубава и приятна подготовка и да се радвате  на успешни изпити.

# 624
  • София
Дъщеря ми познава само Златанова, водела е една от групите за подготовка в 119 СУ. Но моята беше при друга преподавателка, Златанова инцидентно се е появявала в нейната група и тя няма впечатления от нея.
Кафеджийска била по анатомия и нещо в метала.
Къде подготвят ученици, някакви курсове ли има пак?

# 625
  • София
Амели, yovanka, благодаря!

Няма официални курсове в гимназията. Изброените преподаватели, доколкото разбрах, дават уроци в техни ателиета / школи.

# 626
  • Варна
В НУИ във Варна в класа на дъщеря ми /8ми клас/ има само 3 момчета. Но в горните класове не знам как е като съотношение.

# 627
В НУИ във Варна в класа на дъщеря ми /8ми клас/ има само 3 момчета. Но в горните класове не знам как е като съотношение.
При нас са 5, беше силна година откъм момчета. Или слаба  откъм момичета.

# 628
  • Варна
А може ли да споделите какъв процент от приетите в 8 клас са деца, които са училили в НУИ-Варна до 7 клас?
Мисълта, че учителите ще оценят по-високо собствените си ученици взе да ме притеснява с наближаването на кандидатстването.

# 629
  • Варна
А може ли да споделите какъв процент от приетите в 8 клас са деца, които са училили в НУИ-Варна до 7 клас?
Мисълта, че учителите ще оценят по-високо собствените си ученици взе да ме притеснява с наближаването на кандидатстването.
Тази година от стария клас има 8 деца приети. По-голямата част са кандидатствали и не са се класирали. Класът в от 27 ученика, а бяха обявени 26 места. Имат две деца от Украйна, но не знам дали за някое от тях е допълнителното място. Дъщеря ми беше 2ра резерва и влезе след като 4 деца не се записаха и освободиха място. Но няма гаранция по принцип, че ще се освободят места, за Варна са малко места за доста деца. Дъщеря ми освободи място в Хуманитарната на второ класиране, ако не бяха я приели в НУИ, щеше да се запише там.

Общи условия

Активация на акаунт