Друга жена във връзката

• 17 692
  • 415
  •   1
Отговори
# 90
Започнах да се грижа за себе си от миналата седмица-козметик, масажи, биричка с колежки.
Не спирай да се грижиш за себе си и се намери отново като жена и личност. Ама не за да го караш да ревнува, а защото е полезно за теб самата. Той или ще се кротне, или не, но пък ти ще си намерила друг живот извън него и няма да ти пука. Може и да събереш сили и сама да затвориш вратата след себе си, кой знае.
Не е до чата с колежка, а до пълната липса на уважение и разкаяние - "временно може да се наложи да живеем тримата"?! Що за наглост? Кой е той да решава едностранно колко човека ще са във връзката и как ще си делите времето?
Авторке, позволила си на мъжа си да взима решения без последици и продължаваш да му го позволяваш и сега. Да му покажеш, че всяко поведение има санкции и последици не е държание на "ревнива лелка", както се самоопредели в началото, а нормална човешка реакция и поставяне на лични граници. И кой ти каза, че не е нормално да се държиш като ревнива лелка? Той? Защото повечето жени са ревниви лелки за много по-дребни неща и я ги виж - мъжете им не си чатят посред нощите с разни депресирани "слънчица".
АнаИва е много права - тук говорим за запазване на собтвеното ти психическо и физическо здраве, на запазването на личността ти. Аз цял живот се опитвам да избягвам стреса и ако близките ми ми го създават, това не са ми никакви близки.

# 91
Как ще реагира един човек и какви решения ще вземе, има голямо значение редица фактори, които не са за подценяване. Семейна среда и семеен модел, в който е израснал, личностни особености и характер, способност да се справя самостоятелно с решаването на проблеми.
Много хора са мазохисти - те приемат, че ако някой им причинява страдание, този някой ги обича и го е грижа за тях. И съответно те трябва да се стараят, за да заслужат любовта му. Има и хора, които никога не са били наистина самостоятелни. Те не могат да се справят с по-големите неща от тези на битово ниво, плаши ги взимането на решения, драстичните промени.
Сложна работа е какво ни движи като личности и зад прости решения обикновено стоят много натрупвания.

Не е грешно, ако авторката реши да си остане с този мъж. Това е нейният живот. Тя не го вижда като унижение, както би го видяла друга жена. Спокойно може да избере затварянето на очите като своя тактика и с времето да си набави достатъчно аргументи, че постъпва абсолютно правилно.

# 92
Няма друга жена във връзката, човекът просто има нужда да си поприказва с някой, който му е интересен, за съжаление явно ти не успяваш да влезеш в тази роля. По-скоро интернетът навлиза във връзките ни на всички, чатим си, но това си е за виртуала, различно е. Не мисля че е повод за притеснение. Това, че ти се обажда често просто значи че той има желание да си чати с теб, но явно от твоя страна липсва отзвук, може да вложиш малко повече старание в това да си говорите по интересен начин и да му задържаш вниманието, това последното всъщност е важното. Ако си го знаеш, че нещо е несериозен и едно приказва а друго върши вече може да го стегнеш и да му размахаш пръст, въпреки че такива неща не са особено успешни за една връзка.

# 93
Идеята да му покаже, че си чати с други мъже преди той да е спрял чата с тази, е лоша. По този начин тя ясно му дава зелена свтлина да действа. На него в този момент ще му дойде идеално ако и жена му прави същото. Това с другите мъже , по-добре да го направи после, след като той се е откъснал от тази жена.

# 94
  • Варна
Твърде е възможно авторката да реши да остави нещата така, с надеждата, че в един момент всичко с тази жена ще приключи и животът им ще продължи в познатото русло. За това обаче трябва як и неподправен непукизъм, а такъв при нея липсва. Личи си, защото я боли, терзае се и сама си каза, че прекалява с цигарите и виното. Все пак може и да успее да дочака края на приятелската аферка на мъжа си, но лично моето мнение е, че нещо вътре в нея ще се е пречупило дотогава и няма да може да гледа на мъжа си по същия начин както преди. А това е страшно, защото в един момент ставаш на едни стабилни години, обръщаш се назад и виждаш колко много време си пропилял за човек, който не си струва и уж сте били семейство.

Да не говорим, че има и по-страшен вариант - онзи в един момент да й посочи вратата, когато жилището е изплатено, а тя е в предпенсионна възраст. И тогава какво?

Във всички случаи й предстои тежък избор.

# 95
  • Terra incognita
Как си лягаш с мъж, който емоционално е другаде?

# 96
Идеята за чата с друга жена не е да му покаже нещо на него, а да види лицемерието му.
Ако всичко е невинно и наистина е само чат, то той няма да види нищо нередно и в нейното чатене.
Но ако не му хареса, че тя прави същото, значи не е безобидно, както го представя.
Просто да пробва дали делата и думите му се разминават.

# 97
На мен този мъж не ми изглежда от хората, които ще разберат иронията в ситуацията. Арогантността в приказките му ми показва, че за прасета не може, а за кучета и котки може.

# 98
  • sofia
Аз смятам , че може да го помоли да напусне жилището , докато "третият човек" е сред тях , че е твърде болезнено за нея. Няма да се развеждат. Той е позволил това да се случи и докато не приключи това , да не му е така комфортно . Вече ако се стигне да развод , тогава се разбират кой какво и що е плащал за апартамента и кой  ще се изнася.
Защото така само тя се измъчва , а той ни лук ял ни мирисал... Дева непорочна Angry
За останалите са си прекрасно семейство , пак си я контролира и видиш ли "няма да я пусне"!!
А няма да я пусне , защото другата е омъжена и поне за сега е далече...

# 99
Няма друга жена във връзката, човекът просто има нужда да си поприказва с някой, който му е интересен, за съжаление явно ти не успяваш да влезеш в тази роля. По-скоро интернетът навлиза във връзките ни на всички, чатим си, но това си е за виртуала, различно е. Не мисля че е повод за притеснение. Това, че ти се обажда често просто значи че той има желание да си чати с теб, но явно от твоя страна липсва отзвук, може да вложиш малко повече старание в това да си говорите по интересен начин и да му задържаш вниманието, това последното всъщност е важното. Ако си го знаеш, че нещо е несериозен и едно приказва а друго върши вече може да го стегнеш и да му размахаш пръст, въпреки че такива неща не са особено успешни за една връзка.
Честно казано моят опит показва, че мъжете, които искат да се разнообразят нещо си търсят контакт с хора с подобни интереси - обикновено мъже. А не стават душеприказчици на колежки, с които се задявали по тиймбилдинги и тръгват да им решават проблемите.
Мъж решава проблемите на една жена, когато я харесва и има отношение към нея. Иначе бръщолевенето й минава в графата досадно мрънкане.

# 100
  • Варна
Интересът към един човек се проявява точно така в началото - разговори, общуване, после лек флирт, после намеци, по-яки намеци и консумация. Независимо от какъв пол е. То не става от вратата за краката. Колежката може и да му има мераци, но няма да му скочи в момента, в който вратата се затвори зад тях. Ние жените сме романтички и искаме малко ухажване, малко жестове, чувства някакви да видим, дори и когато ги няма, а са преструвка. И тогава вдигаме краката, просташки казано. Така че разговорите и чатовете са ясна работа - прелюдия към вдигнатите крака. Поне моето мнение е такова.

# 101
Няма да се развеждат.
Не могат да се разведат, защото нямат брак.
Могат да се разделят, но развод в съд няма как да има.
Ако не може да докаже, че е влагала пари в този апартамент, ще бъде чао без нищо.
Интересно ми е кой не е искал брак?

# 102
Физическата изневяра всъщност не е толкова драматична, колкото всичко около нея. Паралелни отношения, емоции и очаквания - за мен - са много по-показателни от единия секс.

# 103
Идеята да му покаже, че си чати с други мъже преди той да е спрял чата с тази, е лоша. По този начин тя ясно му дава зелена свтлина да действа. На него в този момент ще му дойде идеално ако и жена му прави същото.
Ако и тя тръгне да си чати по-скоро ще му покаже че двамата вече вървят в различни посоки и току се разделили скоропостижно.

# 104
  • Сф
В това забързано ежедневие, никой няма да си губи времето с часове чатове, ако краката вече не са били вдигнати...това пък е моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт