Друга жена във връзката

• 17 686
  • 415
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Конкретно за жилището. Да събере каквито документи има и да отиде на една консултация с адвокат. Много често нещата се оказват не толкова черни, колкото ги представя съпруга. Личен опит.

# 316
Не знам за изчезването - така не му ли дава терен за няколко дни? Макар че той ако се възползва е бегала работата. Най-важно е авторката да помисли иска ли да спасява връзката или е готова да се разделят. Има ли къде да отиде ако мъжът реши да я изгони от апартамента? Тя лично по банков път ли е внасяла вноски? Иначе аз подкрепям един коментар от по-рано - ако я няма за 4 нощувки,  да каже,че са 5 и да се прибере по-рано да няма време да се заметат следи.

# 317
Ама как така тя е плащала ипотекатаслед като е на негово име?! То изобщо възможно ли е това? Мен ми се струва, че банката си удържа вноската от сметката на длъжника. Нали трябва да имаш разплащателна сметка, където ти превеждат заплатата, за да изтеглиш ипотечен кредит Rolling Eyes поне аз като проучвах така беше. И те после си дърпат направо от там.

# 318
Много е вредно да ставаш пъдар на някой друг. Много. Това ще я скапе - да търси, да рови, да дебне. Може за някакъв кратък период - да, за да се провери, ако те лъжат. И само в случай че ще действаш после радикално. Иначе да ровиш, ако ще си стоите в тази ситуация - напълно е безсмислено.

# 319
Тя вече каза, че той, от своята заплата е плащал ипотеката. Т.е. , на него като му преведат заплатата по сметката, банката му удържа автоматично парите на падеж.Виж, ако тя имаше вносни бележки от нейно име, че е внасяла по неговия кредит, или платежно нареждане от нейна сметка, за платено самоучастие в покупката, можеше да има някакъв шанс да докаже нещо. Вече не. Да пише работата бегала. Докато тя е плащала храна и сметки от нейната заплата, хитреца си е изплатил личното жилище.
И сега вече може да е решил да я разкара - детето порастнало, на него му се живее.
Пак казвам, не мога да повярвам, че има толкова наивен мъж, който да вярва, че не прави нищо нередно и жена му трябва да приеме положението безропотно.
В2022 - не става въпрос да му става пъдар, а да и наясно със ситуацията.

# 320
  • Варна
И какво като не е плащала пряко вноската по ипотеката, а косвено? Той е плащал вноска, тя е поемала битовите разходи, които иначе той би трябвало да си плаща в добавка към ипотеката, ако нея я нямаше. Все едни пари са излизали от нейния джоб за общото благо. Непряко е спомогнала за изплащане на жилището, но това няма как да го докаже.

Много задълбахме в сметки, а на жената не парите или жилището са й проблем, поне досега не е споменала това, а съвсем други неща.

# 321
Тя ситуацията е сравнително ясна. Много мъже лъжат като партизани, но този не е от тях и е изтресъл хита за трима временно. И че няма да спре комуникацията с тази жена. В превод - комуникацията му е по-важна от спокойствието на жена му и живота на семейството му.

# 322
Иначе да ровиш, ако ще си стоите в тази ситуация - напълно е безсмислено.
Подкрепям!
Не виждам смисъл от евтини номера като дебнене, ровене и скандали. И наистина е добра идея да отиде някъде и да помисли сериозно тя какво иска.
Брак нямат, общо жилище нямат и няма и да имат. Мъжът за толкова години не е подсигурил жената, с която живее, няма да го направи и сега. Скептична съм, че ще го прехвърли и на детето.
Ако жената иска да остане в тези отношения, то да спре да рови и следи. За мен този човек не я обича и уважава.

# 323
  • София
Казал е, обаче бас държа че не е чак толкова смел.
И аз съм за временна раздяла. Лято е, някоя екскурзия, море с приятелки, нещо такова.

# 324
Проблем си е жилището, защото ако тръгне с рогата напред, може и да остане без дом. Ако беше наполовина нейно имаше повече сигурност. А всъщност само авторката ли е плащала битовите разходи? Ако има доказателства, че е плащала ток, вода и тн само тя през всичките години? Принципно е хубаво да се подготви, че този мъж както сега са временно трима, може да реши да останат постоянно двама - ама двама с другата. Защото тя може да не рови и да търпи и той пак да си я зареже.

# 325
  • SF
Мъжете никога не се развеждат. Добре им е така - вкъщи съпруга, копнееща за внимание,  бдяща семейството да не се разпадне, навън разни семки-занимавка, колкото да се поддържат живи и още по-желани.
Другата жена също се усеща важна клечка - вниманието е насочено към нея, а ситуацията е сложна. Някой се съобразява с нея и търпи неудобства, заради нейното "добро утро, Слънчице! Пожелавам ти прекрасен ден и да знаеш, че си в мислите ми!.

# 326
Защо да не е толкова смел? Той се отнася кофти с жена си, поне на 10% трябва да допуска и вариант раздяла.

Вярно е, мъжете избягват развода на всяка цена. Жената решава.

# 327
  • Варна
Жилището би станало проблем, ако тръгнат да се разделят. Засега не са стигнали тоя етап. И аз не прочетох някъде тя да отдава значение на парите или собствеността. Засега. Нея я вълнуват други неща.

# 328
Ако ще да си пази всички фактури и касови бележки какво е плащала тя през тия 27 години, пак нищо не може да направи знаконово относно жилището. Имала, дала.
На нея в момента проблема й е, че й се иска да вярва, че оная е никаква на мъжа, а той много си я обича нея, обаче интуицията й крещи друго. Отделно цялото това унижение.
Ма и аз пак да си кажа - по -добре, за нея лично, в дългосрочен план е да предприеме необходимите действия, сега, веднага, ако трябва и брутално да бъде, вместо да седи и да го чака тоя да се наиграе. Тя си мислела, че има перфектното семейство, докато той си е оплел кошничката да му отгледа детето, той да си изплати жилището, и да я разкара когато прецени.
Ми в такъв случай, за мен лично, всякакви брутални действия от нейна страна са оправдани.

# 329
Аз никак не съм на мнение, че всякакви брутални действия са оправдани. Насилие не трябва да има в никаква форма по възможност. Тя няма толкова сили, че да ги хаби в 5 посоки. Очевидно въпреки, че детето й е студент, няма сили да тропне по масата с ултиматум. Не е готова да се разделя. Би трябвало поне да иска да спаси себе си с минимум последствия и да остане спокоен и нормален човек.

Общи условия

Активация на акаунт