Друга жена във връзката

• 17 671
  • 415
  •   1
Отговори
# 330

Пак казвам, не мога да повярвам, че има толкова наивен мъж, който да вярва, че не прави нищо нередно и жена му трябва да приеме положението безропотно.

Не съм съгласна. Въобще не е наивен, а хитър и пресметлив.
Наивната е авторката.

# 331
  • Варна
Според мен той не иска да я разкара. Удобно му е положението сега, защо да разваля рахата? Иска тя да си затвори очите, докато той се наиграе. Лошото е, че не се знае дали някога ще се наиграе, или нещата с онази ще напреднат, или ще се появи друга/други на нейно място и така животът си минава. То добре човек да затвори очи веднъж и да даде втори шанс, но не може това да става практика.

# 332
под брутални действия нямам предвид физическо насилие. Друго имах предвид, вече дадох идеи.
High Speed, той ако искаше тя да си затваря очите, щеше да се постарае тя нищо да не разбере, а не да продължава да си чати открито пред нея след всички скандали. Т.е., или е мръсник, или е тотален идиот.

# 333
Е значи той си е плащал ипотеката и жилището с право си е само негово. Не знам защо в такъв случай се спекулира с това жилище. Теглил си е кредит, удържали са му от неговата заплата, негово си е. Вече, ако тя е плащала сметки и режийни, си е нейно решение. Можело е да иска да си ги поделят. Или той да покрива и тези разходи изцяло. Както би следвало да покрива и всички ремонти по неговото жилище. Всъщност може и така да правят. Което вече си е съвсем справедливо и няма място за нейни претенции към неговото жилище.

# 334
Здравейте, момичета. Ситуацията при нас не се е променило, ясно е. Чатове снощи бяха по-кратко време. Не съм питала нищо. 3 седмици ме скапаха и физически, ясно ви е това. Реших бавно да започна да действам. Гадостите после, като начало 3 дена почивка и отдръпване после мисля да проведа разговор със сина ви. Мисля, че той на добре ще ми отговори на всичко,  познава ни добре и двамата. Исках засега да му го спестя  но мисля, че имам нужда от неговия възглед по въпроса. Винаги сме били близки с него. Трудно и гадно ще ми бъде, малко ме е страх, как ще се развият нещата, но на този етап това измислих.

# 335
То по тая логика, тя като е родила детето пък, си е само нейно... То за това е добре жената да се подсигури с брак и имот, щом има дете. Щото СК регламентира равен принос на съпрузите в брака, освен ако нямат разделно имущество. Сетих за един случай - събират се двама да живеят без брак, той иска дете, тя вече си има. Тя поставя условие, че дете по квартири няма да гледа, той купува жилище с ипотека само на негово име. Детето се роди, сключиха брак, тя прехвърли ипотеката на свое име, заради по ниска лихва. Той я изгони с децата от жилището. След развода апартамента си остана негов, а кредита и общото дете - нейни. Та така...

# 336
Здравейте, момичета. Ситуацията при нас не се е променило, ясно е. Чатове снощи бяха по-кратко време. Не съм питала нищо. 3 седмици ме скапаха и физически, ясно ви е това. Реших бавно да започна да действам. Гадостите после, като начало 3 дена почивка и отдръпване после мисля да проведа разговор със сина ви. Мисля, че той на добре ще ми отговори на всичко,  познава ни добре и двамата. Исках засега да му го спестя  но мисля, че имам нужда от неговия възглед по въпроса. Винаги сме били близки с него. Трудно и гадно ще ми бъде, малко ме е страх, как ще се развият нещата, но на този етап това измислих.
Това аз изобщо не го разбирам. Защо искаш да въвлечеш сина си в това? Та то той не е участник в тези отношения? Искаш да го накараш да вземе страна? Да повлияе? Това изобщо не е честно спрямо него!

# 337
  • Terra incognita
Защо ще занимаваш детето с вашите глупости? Това са ваши, лични отношения, които не го засягат пряко. Остави младежа да си изживее едно безгрижно лято и не го занимавай със себе си и средните кризи на баща му.

# 338
На колко години е това дете, че да го занимаваш с изневери, чатови и тям подобни неща?
Не мога да повярвам, че родител би направил това.
Единствено което мисля, че е редно ако решиш да го напуснеш е да обясниш на детето защо.
Абе като че ли на пързалка ми намирисва.

А сега дочетох, той бил студент. При вас ли живее?
И все пак да го въвличаш в това е неправилно.
Той какво да направи, да набие тати ли?
Да му се скара?
Искаш да го настроиш ли?

# 339
  • Terra incognita
Елора,  на 20г.
Младежът си има свой живот.

# 340
Те двамата са си доскучали, вие искате да се заровят в още повече битовизми 🤨

# 341
Няма проблем да се каже на голямо дете при някаква промяна. Но при вас е малко неясно.

"Мисля, че той на добре ще ми отговори на всичко,  познава ни добре и двамата." - Синът ви не ви е психолог, той иска стабилност и  да сте заедно по възможност. Не да ви консултира..?!

# 342
Детето е пристрастно ,  няма капацитета  , друго поколение е.  Потърси съвет от близък по възраст или човек с повече житейски опит- такива, които ви познават от дълго време и имат страничен , но реалистичен поглед.

# 343
  • София
Неслучайно от началото казвам, че реакциите на авторката са несериозни.
Няма начин майка зорлем да въвлича детето си в подобни драми, когато самата тя не е взела решение. И то дете на 20+, което би следвало да е вече самостоятелно, а не да определя дали мама и тати да остават заедно.
Адски странна ми е цялата тема на мен.
Ако темата е сериозна, авторката разсъждава като 15-годишна. Вероятно затова мъжът търси по-възрастни и по-зрели жени.

# 344
И моят съвет е, ако може, поне на този етап, не занимавай синът ви с вашите проблеми. Пробвай първо да ги решиш с него, ако трябва и с оная, че и с мъжът й.
Синът ви страна няма да вземе, само ще го натовариш.
Спри да се самоизмъчваш, майната му на тоя. Никакво внимание, никакви разговори. Кажи му да ходи при оная да й решава проблемите, а ти замини някъде без да му казваш нищо. Ако видиш че чати - вдигаш скандал - ай ходи си при тая к... а бе, за кво седиш тука. Както на него не му пука за теб, и на теб да спре да ти пука за него. Вместо да тръгваш по пътя на самоунищожението, тръгни по пътя на отмъщението. Кажи и на нея, и на мъжът й какво мислиш за такива дърти, неначесани парцали. Така поне ще ти олекне и ще се съхраниш психически.

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 13:48 от Прекрасная Василиса

Общи условия

Активация на акаунт