Сама или сам около 40те години

• 36 892
  • 918
  •   1
Отговори
# 90
Не. Проблемът е в границите, не че съм мъж. Иначе всеки може да прескача всички морални ценности, защото се чувства добре или защото му се иска нещо

# 91
И е много добър човек, защото...ирония, предполагам?
М неее , ни най- малко, просто е странник, което не му пречи да е добър човек- мил, състрадателен, помага и се отзовава, културен, възпитан с изградена ценностна ситема и високо чувство за морал. И е просто душичка.... но различна от масата.
Че ти описа точно обратното в предния пост. Няма начин с жените да е един, с останалите - друг. Вероятно има интерес от 'приятелите', затова с тях се държи добре. Мен какво ме бърка какъв е някой на маса, ако вкъщи не става?
Е нали за това е тамата- защо са сами, без половинки на 40 + и не иде реч за маса, а за човека като човек. В случая моя приятел е необвързан, защото явно му куца нещо в отношението с жените. И има как да си един с нежната половинка и друг с приятелите си, даже това си е съвсем в реда на нещата.

# 92
Не. Проблемът е в границите, не че съм мъж. Иначе всеки може да прескача всички морални ценности, защото се чувства добре или защото му се иска нещо
Всички? Твоите ? Техните?
Те са си се разбрали както трябва и нямат проблеми . Детето вече е самостоятелно и си търси работа и никога не е имало проблеми с това.
Но за теб с реакциите които показваш мога да препоръчам да си поприказваш с някой, който разбира хората.
Обобщения и морални проповеди  на  общо основание и ограничаване с непонятни граници ... може да ти обясни някой ...

# 93

Да, всеки може, всеки има избор дали-или. И какво от това, във връзка с темата?

# 94
От темата излиза, че само сингъл хората на 40 са с отклонения. Пък тия дето стоят в едни токсични връзки и бракове, в които са унижавани, малтретирани физически или психически, подритвани от партньорите и децата, са си просто върхът, на тях нищо им няма и направо са въплъщение на мечтания живот.
Много от тях просто нямат куража и капацитета да се справят самостоятелно в живота, което не е много по-хубаво от това да си си уредил живота, така че да ти е добре макар и без партньор.

# 95
Защо тогава съдим педофилите, убийците, крадците, измамниците и т.н. те може да не са лоши, просто за тях това са нормални неща, иска им се нещо и го правят. Каква е разликата. Всички около такъв човек пак могат да се чувстват добре и да нямат проблем.

# 96
Никак не мога да оправдая човек, който се занимава със семеен мъж или жена. Толкова няма свободни, че на заетите да налита.

# 97
Питаш каква е разликата между криминално деяние и връзка между двама пълнолетни?

# 98
Питам от морална гледна точка. Само законът ли е единствената граница на действията на някой?
Значи е нормално да спиш с женени/омъжени, да правите деца в сложни триъгълни и многоъгълни схеми, да се запълват всякакви физически нужди, да се изневерява и т.н.

# 99
Ами ето - за теб е нормално да приравняваш педофилия с извънбрачно дете, за друг - не е нормално. Хора разни.

# 100
Умишлено използвах тежко сравнение. Защото преди известно време абортът е бил криминален, сега не е. Защото гей и лесбо връзките и браковете са били забранени, сега не са. Защото сурогатството, осиновяването от гей двойки и т.н. вече е позволено... И какво ще стане когато узаконят педофилията например. Тогава ОК ли ще за теб като кажат и наложат мнение, че е нормален инстинкт и т.н. и не е криминално. Замисли се просто...

# 101
Ех, Димо, Димо, моралът е разтегливо понятие - зависи кой питаш. В някои държавие е морално и законно да имаш няколко жени. В други - не.
Има хора, които целия живот градят върху лъжа, манипулации и задкулисие - нямат капацитет за откритост. И да ги съдиш, и да не ги съдиш, животът си е техен. Всеки е отговорен за себе си и своите постъпки. Просто педофилия и секс с женен човек са различни неща. Мен, ако ме питаш и двете са гадни и с гарантирани последици.

# 102
Може да съм крайна, ама ми писна от новото модерно. Всякакви изродщини станаха "нормални".

# 103
Димо, примерът ти е просто криндж, нищо не доказваш с него. Но е в темата по линия на странните хора с техните странни любими теми за разговор.

# 104
  • У дома... някъде
Не съм чела цялата тема.
Да си сам или сама е избор след множество "травми" житейски с бивши партньори или партньорки.
Ставаме мнителни,недоверчиви и сложни.
Трудно се намират хора с принципи и морал!
Ето затова много от жените са сами, отколкото да бъдат нечие запълващо време или удобство.
Има и свестни мъже и жени,но обикновено са заети или разочаровани от минали неща и не допускат никой до себе си,за да не се повтаря същото евентуално.

Общи условия

Активация на акаунт