Хлебарки

• 7 213
  • 46
  •   1
Отговори
# 15
А тези препарати от ветеринарната аптека, вредни ли са за живущите?
Какъв е графикът за пръскане и поставяне.
Има ли ограничения,деца колко време не бива да бъдат в дома?

# 16
Не мисля че са вредни, все пак всеки месец го слагам върху кучето си, а то е постоянно при нас, на леглото на дивана, имаме и дете, нито проветрявам, нито ги пазя. Те са буквално пет капки, и просто го капнах на няколко места. Но разбира се може да се консултирате във ветеринарната аптека, за повече подробности. Сега ако детето е пълзящо например, нали няма да е ок да пипа самата течност или пък ако някой наоколо има някакви алергии, предполагам пак трябва да се допитате в аптеката. Иначе препарати тип Айкън, с които се пръска ,там вече трябва проветряване и пазене, но него сме го ползвали за дървеници.

# 17
Здравейте, след пръскане с Фронтлайн проветрявате ли жилището?

# 18
Пръсках в топъл сезон - късна пролет и да, у дома стои отворен прозорецът. Няма нужда от проветряване, защото са за обезпаразитяване на домашните любимци, т.е препаратът е безвреден за домашни любимци и хора

# 19
Пръсках в топъл сезон - късна пролет и да, у дома стои отворен прозорецът. Няма нужда от проветряване, защото са за обезпаразитяване на домашните любимци, т.е препаратът е безвреден за домашни любимци и хора
Така си и знаех...щото трябва да напръскам скоро и не знам при тия минусови температури колко да проветрявам. Sad

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 12:18 от 4everYoung

# 20
Нормалното. То и при Райд се проветрява два часа, след което може да се влиза в помещението, но все пак има остра силна миризма, а това е за домашни любимци.

# 21
Нашите гадове изчезнаха като застудя. Не знам дали съседите под нас нещо са пръскали или не. Но иначе фронтлайн не ми реши проблема. Имаше ефект около 2 седмици само.

# 22
Здравейте четох по-старите теми, но мисля, че всички пишещи правят една и съща грешка, не уточняват върху какъв точно вид им е помогнало или не е дадено средство. Мисля, че при различните случаи различна е борбата. Преди много години на мен ми помогна едно .две пръскания с райд около мебелите, но ставаше дума за новоизлюпени от малките кафяви хлебарки и в ограничено количество. Сега, след много години видях за трети път от един месец вечерта по една огромна черна хлебарка. В ужас съм и утре тръгвам да търся средство. Не мисля обаче че пръскане с Райд ще даде при тях резултат. Изобщо трябва да наблегна на процепите около тръбите. досега не съм имала проблем. Явно е нещо ново. Живея в къща, съседи няма. Идват по тръбите на канализацията. Видях тази вечер една около затворената ми кофа за боклук, то е стая - килер и да нея има тръби за пералнята и водата в кухнята. Има гълъби на съседните покриви , предполагам и на моя, но не зная дали влизат в подпокривното пространство и дали големите хлебарки са техен принос. Ако някой знае средство за големите хлебарки, моля да помогне. Благодаря.

# 23
Черните хлебарки са влизали у дома в стария квартал, но още щом се появяваха пръсках с Райд и се свършваше с тях. Едната година идваха от вън вече натровени и умираха вътре, като в същото време имаше и много умрели през входовете.
След смяна на квартал и жилище, вече на парно се появиха по-малки и кафеви. Открих гнездата им в горните шкафове в кутии, в които бях прибрала сервизи, които не ползваме. Срещу тях ми помогна фронтлайн комбо за голямо куче, частично помагаха и къщичките за хлебарки. В последствие входа решиха да чистят подпокривното пространство, което окончателно реше проблема с хлебарките.
Черните хлебарки се движат и по канализацията, проверете дали нямат гнездо някъде на закрито в помещението, където сте ги видели.

# 24
Здравейте ! Преместихме се в стар тухлен блок, като цялото ни жилище е след пълен основен ремонт, но апартамента точно под нас е нещо страшно .. очакваме бебе след няколко седмици, а започнах да виждам през вечер по 1-2 хлебарки . Направо съм в ужас .. сложихме кубчета, но продължава да има. Никаква идея от къде влизат при положение че би трябвало да е запушено от всякъде 😒
Чудя се ако звънна на фирма дали ще има ефект и дали ще е безопасно

# 25
Най -добре е да се викне фирма за цялостно пръскане на входа от мазата до тавана/ подпокривното пространство.
Ако хлебарките са черни, идват вероятно от каналите, но е възможно и от друга пролука за влизат. Ако са по-дребни и червеникаво-кафеви са домашни - правят си гнезда в кутии, вестници, хартия... Борят се с Фронтлайн комбо за големи кучета. Понеже е продукт за животни е безопасен за хора и домашни любимци.

# 26
С черните хлебарки единственото решение е да си пръска мазето и входа. Само в апартамента не е достатъчно. Те ще си идват при вас и просто ще умират и ще им събирате труповете. По добре да си умират в мазето.

# 27
Здравейте,
Направихме основен ремонт на жилище на последен етаж. Кооперацията не е стара - от 2005 година.
Преди около месец-два започнахме да виждаме малки кафяви хлебарки. Викнахме фирма да напръска, две седмици нямаше помен от тях, но от днес започнах пак да виждам по една по две. Защеметени са, умират, но изпадам  в ужас, че ще се заселят тук.
Виждам най-често в детската стая и банята - една до друга са, може би идват от канала. Сега видях две умрели и в спалнята. Нямаме уж в кухнята, проверявам постоянно, не виждам някоя[надявам се и да не видя].
Коя фирма викате за пръскане и сте доволни?
Говорим цялата кооперация да се третира, но едва ли ще са всички апартаменти.
Предходното пръскане третирахме нашият апартамент и избите,  не чакахме съседите...

# 28
Фронтлайн комбо за голямо куче от ветеринарната аптека. Кафевите хлебарки не идват от канализацията, завъдили са се в апартамента. Аз им откриха гнездата в горните кухненски шкафове, където държах опаковани съдове, които не ползвам. Гнезда на мравки пък съм намирала.в гардеробите в детската стая, в твърдите корици на книги, в опаковки с лекарства и в кутии от телефони в шкафове, в които никога не е влизала каквато и да е храна. За съжаление, от мравките отърваване няма с каквото и да се пръска, дори след като бе почистено подпокривното пространство на входа и напръскано от фирма от мазите до покрива.

# 29
Фронтлайн комбо за голямо куче от ветеринарната аптека. Кафевите хлебарки не идват от канализацията, завъдили са се в апартамента. Аз им откриха гнездата в горните кухненски шкафове, където държах опаковани съдове, които не ползвам. Гнезда на мравки пък съм намирала.в гардеробите в детската стая, в твърдите корици на книги, в опаковки с лекарства и в кутии от телефони в шкафове, в които никога не е влизала каквато и да е храна. За съжаление, от мравките отърваване няма с каквото и да се пръска, дори след като бе почистено подпокривното пространство на входа и напръскано от фирма от мазите до покрива.
За съжаление не е в нас гнездото. Всичко прегледахме, почистихме многократно. Излизат от сифоните. Явно някой под нас си го отглежда сполучливо.
Четох за фронтлайн, айкън и всякакви етерични масла, но искам да третираме всички етажи и апартаменти. За целта търсим изпитана фирма от Пловдив, която да напръска.

Общи условия

Активация на акаунт