Хлебарки

• 7 135
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
ох, и аз да се разпиша - правят ремонти на улицата до нас. тръби сменяха. сега гелдам пред входната врата на апартамента точно такива малки хлебарки. изпаднах в ужас. и ние сме в нова сграда. чистим. четох за айкън, но имаме дом.любимци и малко ме е страх да не ги отровя като стъпят по напръскан под

# 31
Колко време след пръскане даден препарат вече е изветрял и не е опасен за живущите в жилището? Най-вече ако е пръскано в кухненски шкафове, от които за целта са извадени съдове и храна (и съответно те отново трябва да се сложат в шкафовете), или пък около легла, на които се спи.

# 32
Здравейте!Кажете ми,моля ви ,изпитан и ефективен начин за справяне с кафяви хлебарки Предварително благодаря!

използвайте гелове за хлебарки, адвион магнум на байер

# 33
Може ли някой да сподели как точно се прилага фронтлайн комбо за големи кучета, когато се цели избиване на хлебарки? Четох, че това е някаква пипета. От тази пипета се капва на местата, където има хлебарки ли?

# 34
Разрежда се и се пръска с шише с пулверизатор

# 35
  • София
В момента в София има някакво страшно нашествие от тези твари по улицата. Преди няколко вечери като се разхождах за период от 10 минути, видях поне 20 от тези гадинки.

# 36

Благодаря за отговора.

В момента в София има някакво страшно нашествие от тези твари по улицата. Преди няколко вечери като се разхождах за период от 10 минути, видях поне 20 от тези гадинки.

В блока ни изведнъж плъзнаха и големи - черни и кафяви и малки кафяви. Комшията над нас храни с жито градските гълъби на терасата си и е нещо ужасно от гълъбича смрад. Голямо тегло теглим. Най-лошото е, че по никакъв начин не можем да го спрем. Свързвам нашествието на хлебарки с тази мръсотия от гълъбите.

# 37
Едва ли хлебарките са от гълъбите, но самите гълъби са голяма напаст. Много е лошо, когато някой реши да ги храни. Сина ми така не може да си ползва балкона, защото от горните етажи хвърлят хляб надолу, част от него попада на неговия балкон и не може по никакъв начин да разкара гълъбите. Вече мисли да го остъклява заради тях.

# 38
Едва ли хлебарките са от гълъбите, но самите гълъби са голяма напаст. Много е лошо, когато някой реши да ги храни. Сина ми така не може да си ползва балкона, защото от горните етажи хвърлят хляб надолу, част от него попада на неговия балкон и не може по никакъв начин да разкара гълъбите. Вече мисли да го остъклява заради тях.

Честно да Ви кажа, че искрено се надявам хлебарките да не са заради гълъбите, защото ако са, просто няма да можем да се отървем.
Още преди три години си остъклихме терасата заради това, че тези над нас не желаят да се съобразяват, че живеят с хора и не ги интересува това, че гълъби не се гледат и хранят на тераса в жилищен блок. Та, поне в терасата ми не влизат, но извън нея е нещо страшно - парапет осран, козирка над прозорци съсипана от гълъбича тор, дограма, стъкла, комарници също осрани. Какво да Ви кажа, отвратително нещо е. Всеки ден мия стъкла, комарници и первази. А сутрин като дойдат поне 30 гълъба да чакат закуската си, е нещо неописуемо от прахоляк и смрад на кокошарник. Видели сме се в чудо. И понеже сме потърпевши само ние, на никой друг не му дреме. Ужасно е!

# 39
   Само 1 пипета ли се разрежда, защото в опаковката на Фронтлайн са 3 пипети, а аз имам две и не са за най-голямо куче май. Не погледнах, когато ги купих.

# 40
Да, една е достатъчна.

# 41
Да, една е достатъчна.

Благодаря!

# 42
От ветеринарна аптека/ клиника купуваш ампула Фронтлайн комбо за голямо куче или друг препарат съдържащ Фипронил. Разтваряш го в пулверизатор с 500 мл вода и напръскваш на всякъде. Не забравяй прагове на прозорци, ъглите на терасите и под шкафове в кухнята, хладилника, печката.

Моя плот е много разбит, мивката и тя. Не трябва ли и в цепнатините да има. Моите са и там.
   Някой пръскал ли е плота и шкафовете в кухнята, в които не се държи храна?

# 43
От ветеринарна аптека/ клиника купуваш ампула Фронтлайн комбо за голямо куче или друг препарат съдържащ Фипронил. Разтваряш го в пулверизатор с 500 мл вода и напръскваш на всякъде. Не забравяй прагове на прозорци, ъглите на терасите и под шкафове в кухнята, хладилника, печката.
Имате ли тапети? Ако да - как ги третиране? В едната стая имаме мокет - килими и мокети може ли да се мокрят?
Пръскахте ли по плота в кухнята? Моя има много цепнатини и те точно там се врат. Та се притеснявам, ако го пропусна.

# 44
Пръскате стените до един метър над пода. Препаратът е безвреден за хора и домашни любимци, затова това е препарат за кучета да ги пази от бълхи. Бълхите са резистентни към препарата по думите на ветеринар, но хлебарките не са и върши работа срещу тях.

Общи условия

Активация на акаунт