На море в Гърция 2023 - III

• 60 301
  • 785
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали таверна в Никити?
Преди имаше май инфо, но не мога да го открия.
Благодаря предварително!

Арсанас, ако още държат нивото

# 196
Не. Миналата година бяхме, скъпо, таксуват те огромни суми за хляба и водата, масите в пясъка миришат на котешки отпадни продукти. Чакаш поне един ден за резервацията..
Има едно ресторантче зад пристанището, Marina, беше прилично. И един в най-натоварената част на пешеходната зона - Александрис или Александрос, не е баш таверна, по-интернационално меню, пици и тн, но беше много вкусно. Недостатък е че е шумно, силна музика и много навалица по улицата.

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 20:22 от second

# 197
  • София
Много ви благодаря!

# 198
  • София
Плаж Кукунари, Скиатос - голяма част е с чадъри и шезлонги. Цена на чадър с 2 шезлонга - 15 евро. Фрапе 4.50. Плажът е супер за малки деца - пясъчен, прозрачна вода и става бавно дълбоко. Има и някаква свободна зона преди, след и между шезлонгити. Не е голяма, но бива. Доста по - населен,особено като спря някакъв кораб и изсипа доста пътници Simple Smile
В близост има доста дървета и може да се ползва тяхната сянка на плажа.

# 199
  • софия
Да, боровата гора, на която е кръстен плажът 🙂

# 200
Здравейте,
Отдавна не съм влизала в темичките, бях забравила колко е приятно тук.
Имам едно питане - къде около Катерини в рамките на до 50-60 км в която и да е посока да гледам за по-чисто море и плаж, и за по-малко сърби и румънци (ако това въобще е възможно).

Детето ще бъде на лагер там и си мисля дали да не се разходим и ние за няколко дни.
Този район никога не ми е бил приоритет, и ще съм благодарна за мнение.
Не че искам да те плаша ама селцата преди Катерини нямат свестен плаж иначе между Катерини и Олимпиаки акти следва дълга ивица и с кола става на доста места наслагаха шеслонзи тая година, но е поносимо има свободни зони с малко хора поне преди 10 дни беше така. Надолу към Лептокария няма пясъчни плажове каменисти и градчета хич не са хубави някак западнало.
По принцип тази година има много повоче почиващи навсякъде по Гърция това е мнение на местните, не само мое та спокойствие октомври..

# 201
Не. Миналата година бяхме, скъпо, таксуват те огромни суми за хляба и водата, масите в пясъка миришат на котешки отпадни продукти. Чакаш поне един ден за резервацията..
Има едно ресторантче зад пристанището, Marina, беше прилично. И един в най-натоварената част на пешеходната зона - Александрис или Александрос, не е баш таверна, по-интернационално меню, пици и тн, но беше много вкусно. Недостатък е че е шумно, силна музика и много навалица по улицата.
Подкрепям! Подобно на Александрос е Crispy, само че значително по-спокойно. За таверна препоръчвам Antigoni, на пристанището. Автентична и много вкусна храна, бързо и вежливо обслужване.

# 202
В Никити вижте този ресторант, съвсем нов е и се стараят. https://goo.gl/maps/RepyvqoKy2odeeHm7

Как са морските от темата? Оцелявате ли в горещата вълна Клеон? Дайте някоя разхлаждаща снимка Simple Smile

# 203
Имам едно странно питане.
Искам да заведа половинката на представление опера/балет в гръцки античен театър. Правят ли се представления по подобие на пловдивския ? Кой е най-близкия такъв ?

Говорим за абсолютния край на сезона, че в тия жеги си е само за плаж.

# 204
  • някъде ... тук ...
Оцелява се Simple Smile
На югоизточен Пелион духа и има вълни, та е екстра

Щракнах сега с телефона и не знам доколко се вижда Simple Smile

# 205
Имам едно странно питане.
Искам да заведа половинката на представление опера/балет в гръцки античен театър. Правят ли се представления по подобие на пловдивския ? Кой е най-близкия такъв ?

Говорим за абсолютния край на сезона, че в тия жеги си е само за плаж.
За близък не знам. Има два - един в Атина и един в Епидавър. Ето програмата за това лято, продължава до 2 октомври в Атина. На Епидавъра са малко спектакли и са само юли и август.
https://whyathens.com/events/athens-epidaurus-festival/

# 206
  • София
За съжаление нашето пътешествие на Пелион приключи. Сутринта минахме през Милопотамос, имаше големи вълни. След това отидохме да хапнем в Портария  в любимата  ни таверна Пелион. Минахме през  Макриница  и забърсах две купи от едно ателие-магазин собствено производство, прекрасни неща има там. Още миналия път си го набелязах , но така и не успях нищо да си купя.
Сега пътуваме , колата пълна със зехтин , мед , риган, йогурт, сирена... Само маслини забравих да купя, голяма съм овца Grinning
Последна снимка от Макриница,  жега е страшна

# 207

Как са морските от темата? Оцелявате ли в горещата вълна Клеон? Дайте някоя разхлаждаща снимка Simple Smile
И извънморско се издържа..

# 208
Момичета, моля за малко помощ. Опитвам се да се ориентирам дали в неделя можем да влезем в центъра на Атина с кола. Нали имаше ограничение за метна дата/четен номер на колата. Утре е 16-ти юли, а последната цифра на регистрацията е 3, дали можем да паркираме близо до Акропола? Къде да прочета?

# 209
Без да съм съвсем сигурна, това ограничение като че ли важеше само за гърци. През февруари пътувахме до Атина и проверявах, но подробностите малко ми се губят вече.

Общи условия

Активация на акаунт