На море в Гърция 2023 - III

• 60 235
  • 785
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, на Корфу кои градчета си заслужава да се посетят?
Все чета за плажове, набелязах вече някои, но освен столицата какво друго да посетим?
Столицата трябва да влезете ранно паркинга който е в центъра под замъка беше претъпкан.
Палеокастрица нищо особено до манастира се качете с колата, плажовете са претъпкани там ние мислих е да седнем, но беше мисия невъзможна.
Иначе от изписаните плажове най-хубав Исос   диво сравнително малко хора има, паркинг директно до там. Таверната преди Исос не препоръчвам изобщо сервираха ни изостанало месо обрано от чужди чинии крайно нелюбезен собственик и персонал. Другите плажове дет е писано в темата са претъпкани трудно паркиране, навсякъде наредени шеслонзи и тук там надута музика.
Иначе има живописни гледки минахме по всякакви селца. Това е инфо от преди 3 дни сега сме в Парга и е натъпкано.
Чудя се утре къде да бягаме за плаж.

# 181
Това е инфо от преди 3 дни сега сме в Парга и е натъпкано.
Чудя се утре къде да бягаме за плаж.
Амудия или Луца.

Исос е и наш любим плаж в Корфу. Хубавите таверни - във вътрешността.

# 182
И аз съм за селата. Има изненадващи находки далеч от туристическия поток. Палеокастрица е по-красива от високо - от Лаконес и Бела Виста. Ако ставате рано сутрин (ние не), може да се качите до манастира.
Извън споменатите любими са ми Хломос (!), Хломатиана, Синарадес, Дукадес, Агиос Матеос. Недостатък е, че са строени преди масовия автомобилизъм, пътчетата са тесни, а трафикът през лятото - натоварен. В някои са кът и местата за паркиране.

Хломос - снимката е ориентирана в едната посока, но от върха на селото се виждат и двата бряга на Корфу, на Йонийско и на Средиземно море

Средиземно море е доста далеч от Корфу. Йонийско продължава чак до края на Пелопонес и Пулия от другата страна.

# 183
Ragga, присъединявам се към Параход - в Амудия преди десетина дни беше разкошно, спокойно и освен това селцето е малко, а плажната ивица - голяма, струва ми се почти невъзможно да се претъпка.

# 184
  • Русе
Една снимка от вчера, Порто Тимони, Корфу

# 185
  • София
Здравейте от Пелион, днес бяхме на плаж Кастри, хареса ми. Ситни камъчета  на сушата и фин пясък във водата.
След него минахме през  Вроменери, но беше пълен и нямаше къде да се паркира. Тръгнахме си от там и сега сме в Агиос Георгиус. Всичко беше чудесно докато не се появи туристическо корабче и от него слязоха 50-тина човека,  напълниха плажа и заведенията. Дано си тръгнат скоро.

# 186
За Кастри си трай, да си ходят всички на Микро Smile
Аз на третото ни ходене стигнах до него и бях изумена, че не е посетен. Вярно, няма заведения, както на Микро, ама не е зор да тъпчеш на плажа.

# 187
Сетих се за още няколко села в Корфу - Лиападес, Макрадес, Като Гаруна. Агиос Матеос го бях забравила, но и там беше хубаво, като изключим инфарктното паркиране Simple Smile

# 188
Здравейте.  Ще ходим на Воурвуро. Какво ще ми препоръчате, ако някой е ходил. Събирам всякаква информация за интересни  места,плажове и ресторанти. Благодаря

# 189
  • София
Ние днес се преместихме от Пелион на Скиатос. Всичко със смяната на билетите за ферибота мина супер. Първите ми впечатления за острова са жега, много хора и двойни цени. Разходиме се и до най-близкият плаж, който беше по-населен от този на Пелион, но по-пясъчен и без вълни, съответно подходящ за малкия (4г.)
Сладоледчетата на килограм бяха 12.50 евро в Аргаласти. Тук в близкия магазин са 30 Blush. Диня 80 цента на едното място и 2.20 на другото. Дано просто в този квартал са така цените, а не на целия остров.
Иначе тъкмо се успокоих, че всичко с ферибота мина наред, смяна, билети и получих съобщение, че и фериботът наобратно пак същия на Анес няма да го има и вместо в 8 ще си тръгнем от острова в 15. 00 пак със Sea Jets. А тъкмо бяхме обещали на младежа н тръгване да се разходим из Волос. Та явно човек трябва да има едно наум с планирането и островите. Но пак добре, че предлагат някаква алтернатива де.

# 190
Средиземно море е доста далеч от Корфу. Йонийско продължава чак до края на Пелопонес и Пулия от другата страна.
Географски май си прав. Но за Пелопонес няма значение, тъй като е източно от Корфу (то Йонийско продължава дори до Китира и западните брегове на Крит, някак си, колкото и нелогично да звучи...)
Надявам се, че се разбра, де - морето от вътрешната и от външната страна Simple Smile

# 191
Здравейте,
Отдавна не съм влизала в темичките, бях забравила колко е приятно тук.
Имам едно питане - къде около Катерини в рамките на до 50-60 км в която и да е посока да гледам за по-чисто море и плаж, и за по-малко сърби и румънци (ако това въобще е възможно).

Детето ще бъде на лагер там и си мисля дали да не се разходим и ние за няколко дни.
Този район никога не ми е бил приоритет, и ще съм благодарна за мнение.

# 192
Паралия Пантелеймонас/Паралия Скотина. В някои участъци има камъни по дъното, но като цяло местата са тихи и гористи, тип вилни зони в подножието на планината. Не е оная напечена равнина и мармалад от балканци. Ние също никога не сме спирали в тия райони за повече от една нощувка/плаж/хапване, но от тази част съм най-доволна.

# 193
Много благодаря, Параход ❤

# 194
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали таверна в Никити?
Преди имаше май инфо, но не мога да го открия.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт