На море в Гърция 2023 - III

• 60 195
  • 785
  •   1
Отговори
# 165
  • here and now
Здравейте. Поради ограничения , да не кажа вече никакъв, избор на полети до Крит, обмисляме ходенето с кола.Никога не съм купувала билети през платформа , когато сме ползвали фери, все на място , но сега не бих тръгнала без предварително да имам билети. Нещо обаче не се ориентирам. За двама възрастни с три деца и кола, правилно ли съм задала, и това ли е цената реалната? Изобщо всяка насока би била добре дошла.Благодаря !
Погледни за полети от Александропули до Крит, по час и 10 минути са, директни и има по2-3 на ден. А от София до там е по-кратко разстоянието отколкото до Пирея.

# 166
  • Sofia
А като се разхождахте в района след Милина направи ли ви впечетление дали работи Марианти апартаментс и таверната към комплекса:
https://maps.app.goo.gl/6K7oXevk5f6FsDF49
[/quote]
На Гугъл мапс дава, че е затворено. И апартаментите и ресторанта. Не съм им писала, че ние отдавна запазихме пак в Хорто. Септември, като отидем непременно ще прослушам Гибралтар, но не тая надежди. Жалко, че затвориха това разкошно място. Ние такива мили спомени имаме от там.

# 167
  • София
За първи път ще ходим на море в Гърция, Неа Каликратия. Имаме резервиран апартамент. Някой да препоръча къде да се ходи на плаж? Предпочитаме тихи места. Добри места за хапване в селището? Синът е на 17 и има лична карта, ще пътува с нас двамата, да нося ли оригинал на акт за раждане, копие съм приготвила? Големият талон на колата? Питах, но получих противоречиви отговори.

# 168
Големият талон на колата се носи само, ако малкият е от старите (не знам дали са останали такива), те бяха единични, сега са двойни и има цялата информация от големия в тях.
Аз акт за раждане никога не съм носила, но ние бяхме с еднакви фамилии.

# 169
  • София
Здравейте, някой знае ли цените на лодките под наем в синята лагуна - Диаспорос ( дано съм го написала правилно). Не мога да намеря цени в нета. Благодаря!

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 13:35 от denizara

# 170
  • Sofia
За първи път ще ходим на море в Гърция, Неа Каликратия. Имаме резервиран апартамент. Някой да препоръча къде да се ходи на плаж? Предпочитаме тихи места. Добри места за хапване в селището? Синът е на 17 и има лична карта, ще пътува с нас двамата, да нося ли оригинал на акт за раждане, копие съм приготвила? Големият талон на колата? Питах, но получих противоречиви отговори.

Не знам как са плажовете и заведенията в  Неа Каликратия, ние бяхме извън селото. Тръгвате по крайбрежната посока Неа Ираклия и където ви хареса спирате. От заведенията бяхме в Barbooni, на крайбрежната. Вкусно беше, имайте предвид, че вечер работят до 9. Ако искате да пробвате нещо по-гурме - ресторанта на Сахара бийч. Вечер работят до 10. И на двете места цените бяха едни и същи, но в Сахара всичко беше у искално вкусно. Там е основно морска храна.

# 171
Здравейте, някой знае ли цените на лодките под наем в синята лагуна - Диаспора ( дано съм го написала правилно). Не мога да намеря цени в нета. Благодаря!

От Вурвуру миналата година взехме малка лодка за 4 човека за 120 евро+бензина. Диапорос е островът.

# 172
  • София
А като се разхождахте в района след Милина направи ли ви впечетление дали работи Марианти апартаментс и таверната към комплекса:

Не съм обърнала внимание и едва ли ше ходим пак до там. Остават ни още 2 дни и сме планирали Агиос Георгиос, Вромонери, Кастри и Палци.

За таверната на Манолас - дадоха ни меню и бележка със сметката. Цените ми се сториха нормални. Не си падам по морски дарове и риби, но мъжът ми си поръча риба меч , много я хареса,  струваше около 15-16 евро. Дзадзикито -4 евро, гръцка салата -8 , кюфтета от тиквички-6  друго не помня. Поръчах си и бира  "Манолас"  нерафинирана , страхотна.

# 173
В Кавала сме, искам да заведа детето да види нещичко интересно. Снощи го водихме да види Акведукта и стария град, но не успяхме да стигнем до вход на Замъка /Акрополи/. Навигацията ме затръшна в death end. Може ли да препоръчате някакви интересни неща за гледане / правене. Също и някакви ресторантчета / таверни, нещо което ви е харесало - бихте ли ми препоръчали?

# 174
Може ли да препоръчате някакви интересни неща за гледане / правене.
В предишната страница на темата се разисква основно това!!! Ще намерите подробни и изчерпателни отговори, само да има желание за четене.

Ресторанти в центъра - Sousouro, Katsamaka, To Araliki, Savvas.

# 175
Много благодаря, Параход! Simple Smile

# 176
  • Sofia

Не съм обърнала внимание и едва ли ше ходим пак до там. Остават ни още 2 дни и сме планирали Агиос Георгиос, Вромонери, Кастри и Палци.

За таверната на Манолас - дадоха ни меню и бележка със сметката. Цените ми се сториха нормални. Не си падам по морски дарове и риби, но мъжът ми си поръча риба меч , много я хареса,  струваше около 15-16 евро. Дзадзикито -4 евро, гръцка салата -8 , кюфтета от тиквички-6  друго не помня. Поръчах си и бира  "Манолас"  нерафинирана , страхотна.
Нямам търпение да разказваш, че докато дойде и нашето време. А и не съм сигурна ММ дали ще се  навие на големи обиколки тоя път в източната част. Таверната и рибарското селце много ми хванаха окото.

# 177
Момичета, на Корфу кои градчета си заслужава да се посетят?
Все чета за плажове, набелязах вече някои, но освен столицата какво друго да посетим?

# 178
milena12345, вече доста хора сме писали за Корфу в темите. Предполагам, че Палеокастрица е едно от набелязаните неща. Много е красива за гледане, но е ужасно претъпкано и по наблюдения на всички водата на плажовете е по-студена. Трудно ще я разгледате пеша, защото все се върви покрай пътя, а по него колите минават нон-стоп. Или трябва да отидете много рано сутринта, или да е извън сезона, иначе напливът е сериозен. От манастира има хубави гледки, но препоръчвам да отидете до село Лаконес над Палеокастрица и до крепостта Ангелокастро - оттам се вижда целия залив. Има много завои и пътят е тесен, да не се изненадате.

С изключение на столицата градчета май няма, малки села са. Освен Лаконес, за разходка ми харесаха Афионас и Пелекас. Пълно е със стари села, само да ви се обикаля и да не се плашите от завои.

# 179
И аз съм за селата. Има изненадващи находки далеч от туристическия поток. Палеокастрица е по-красива от високо - от Лаконес и Бела Виста. Ако ставате рано сутрин (ние не), може да се качите до манастира.
Извън споменатите любими са ми Хломос (!), Хломатиана, Синарадес, Дукадес, Агиос Матеос. Недостатък е, че са строени преди масовия автомобилизъм, пътчетата са тесни, а трафикът през лятото - натоварен. В някои са кът и местата за паркиране.

Хломос - снимката е ориентирана в едната посока, но от върха на селото се виждат и двата бряга на Корфу, на Йонийско и на Средиземно море

Общи условия

Активация на акаунт